najlepiej miernikiem sprawdzić napięcie może jest za małe na rozruch aparatu a za duże dla żarówki.
Wersja do druku
najlepiej miernikiem sprawdzić napięcie może jest za małe na rozruch aparatu a za duże dla żarówki.
poproszę was o pomoc drugi razCytat:
a ja właśnie dostałem zamiennik Hahnel BLM-1. Wkładam do E-510... i nic. Nie działa. :evil:
ładuje baterię, wkładam do E-510... i nic. Nie działa. :evil:
Jestem zły :evil:
Zobaczymy co na to sprzedawca...
sprzedawca poinformował mnie, że sprawdzili baterię na innym egzemplarzu E-510 i u nich wszystko było ok, ale mimo to powiedział, że przyślą inną baterię
wczoraj bateria do mnie dotarła, bardzo się cieszyłem, gdy okazało się, że aparat się uruchomił, no ale bateria szybko się rozładowała, więc naładowałem ją i okazało się, że po ładowaniu aparat się już nie uruchamia
czy ktoś się domyśla, dlaczego tak się dzieje?
czy to wina baterii? aparatu? ładowarki?
Kurcze, zupełnie nie rozumiem czemu bawić sie w jakieś tam twory dziwnych producentów...
Mam BLM-1 z E-1 oryginalna już ponad 2 lata i nadal bez problemu trzyma 300 zdjęć, idąc tym tropem zakupiłem sobie zapasowe oryginalna baterie Olympusa.
Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów.
dzwi trochę ten Hahnell. Z testów które oglądałem wypadał najlepiej. Może te hahnele które kupujesz są jakiegoś dziwnego pochodzenia.
Ja mam zastępnik GP i sprawuje się idealnie (oryginalny Olek BLM-1 ma te same ogniwa).
kto kupuje tanio, ten kupuje dwa razyCytat:
Zamieszczone przez qbic
napisali, że z IrlandiiCytat:
Zamieszczone przez dzemski
dzemski gdzie kupowałeś GP? daj jakiś namiar...
ja głupi się połasiłem zna Premium Gold i do dzis mój synek ma zabawkę, bo do aparatu to się nadaje na pierwsze 10 minut :mrgreen:
brałem 2 sztuki Hahnel z digimania.pl i jedną z multifoto.pl - poza jednym padem kiedyś tam (wymieniono ogniwo na nowe) wszystko chodzi cacy.
z drugiej strony oryginalne BLM-1 potaniały i chodzą już po 200 pln a 2-3 lata temu były po 350...
lessie:
dajesz małemu ogniwo do gryzienia? nieładnie...
dzięki Karol,
mi szczerze mówiąc to jeszcze bardziej przydałby się dodatkowy aku do gripa...zwłaszcza że zima idzie...Samoloty żrą mi prąd jak mało co - cały czas AF-C- zmiany ogniskowych a co za tym idzie AF, seria za serią...sporo podglądania zimno, mokro...
już nie gryzie... ;) teraz z buta uderza albo z liścia w pysk wygarnie...aku głównie słuzy za towar na ciężarówie
kupiłem 2 lata temu na alledrogo. Cena była około 100 zł. Przez 2 lata korzystam i na ostatnim ślubie i weselu machnąłem na niej ponad 700 fot :)
Też się połasiłem na ten szit. Mogę to polecić tylko moim wrogom.Cytat:
Zamieszczone przez lessie