Odp: Panasonic G1 - opinie użytkowników
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Kiedyś wyzwalalem male yn i dzialalo na fotoceli normalnie...
Degradacja obrazu? Jedyne co może martwić, to od ISO 800 spadek dynamiki i koloru w JPG, odszumiarke można smialo wylaczyc.
Uzywam w zasadzie nieprzerwanie g1 od jego premiery i uważam, ze jest bardziej niż przyzwoity jeśli chodzi o detal i jakość, mlodsze konstrukcje może czasem zawstydzic.
Jpga jak z eplki nie da się ustawic od kopa, a i balans na auto trzeba trochę przesunąć, soft 1.5 jest ok, któryś tam wczesniej byli wlasnie skopany ze wzgledu na agresywne wyostrzanie, teraz jest ok
Robię jpgi z delikatnym odszumianiem na auto i czasem koryguje w pp, za ta kasę to bezkonkurencyjny aparat
Nie kombinuj rob fotki:-)
pozdrowionka
Janeczek , ja Cie proszę , napisz coś dla ludu początkującego w fotografii, niech to zostanie na forum. Napisz jak dla kogoś kto trztma trzeci raz w rękach ten taniutki już dziś aparacik. I tym bardziej nadający się do drugiego i trzeciego , a nawet czwartego życia.
przełóż proszę " odszumiarke można smialo wylaczyc" i "balans na auto trzeba trochę przesunąć".
Tyś stary wyga , ja półsłówka zrozumiem, ale Twoje i Tobie podobnych uwagi, są bezcenne dla innych, tych co zaczynają i zaczynać będą.
Wiesz ,ze Panasonic Polska wyrzucił ten aparat ze strony? Nie ma opisu, nie ma instrukcji, nie ma wsparcia. to samo zrobili kilkoma innymi aparatami mikro. Normalnie kukułki... Zaczynam gromadzić instrukcje, by można było podrzucać później spragnionym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Kiedyś wyzwalalem male yn i dzialalo na fotoceli normalnie...
Czyli sądzisz, że może być coś skopane?
---------- Post dodany o 11:27 ---------- Poprzedni post był o 11:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Robię jpgi z delikatnym odszumianiem na auto i czasem koryguje w pp, za ta kasę to bezkonkurencyjny aparat
Nie kombinuj rob fotki:-)
pozdrowionka
Odszumianie wyłączłem na początku. Eksperymentowałem z jego siłą, ale efekty i tak nie były zadawalające.
Tak przy okazji - jak to jest, że odszumianie jest wyłączone ale z poziomu Trybu Filmu można go osłabiać lub wzmacniać? To chyba trochę nie logiczne, bo albo jest włączone albo nie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Co do lampy, to zdarzaly się jakieś jaja po czytaj forum cos mi świtą, ze kiedyś dzery pisal na ten temat, ew pokop w sieci, a nie wyciagaj teraz wniosków...
Już trochę kopałem... jeszcze poszukam. Wniosków nie wyciągam. Po prostu pytam userów G1-ki czy potwierdzają takie problemy. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy korzystają z wyzwalania przez fotocelę.
Problem z wyzwalaniem zdalnym lampy częściowo rozwiązany. Synchronizacja działa poprawnie do 1/4 mocy lampy YN560 włącznie. Przy 1/2 i 1/1 nie synchronizuje. Z tematem będę walczył nadal. O wynikach Szanowne Forum oczywiście poinformuję.
---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post był o 11:11 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Używam G1 z softem 1.2 (...)
Masz może plik z firmware 1.2? Jeżeli tak, byłbym wdzięczny za jego podesłanie/wystawienie.
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Masz może plik z firmware 1.2? Jeżeli tak, byłbym wdzięczny za jego podesłanie/wystawienie.
Owszem mam.
http://www.sendspace.pl/file/44034b5b29693ff6dda789a
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wiesz ,ze Panasonic Polska wyrzucił ten aparat ze strony? Nie ma opisu, nie ma instrukcji, nie ma wsparcia. to samo zrobili kilkoma innymi aparatami mikro. Normalnie kukułki... Zaczynam gromadzić instrukcje, by można było podrzucać później spragnionym.
Instrukcje do G1 można bez problemu znaleźć na polskiej stronie panasonica...
Cytat:
Zamieszczone przez
cube007
Instrukcje do G1 można bez problemu znaleźć na polskiej stronie panasonica...
Wskażesz gdzie? Ja nie mogę znaleźć. Podobnie jak i do kilku innych wcześniejszych aparatów Panasonica.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wskażesz gdzie? Ja nie mogę znaleźć. Podobnie jak i do kilku innych wcześniejszych aparatów Panasonica.
http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...#anker_2897540 - wybierasz produkty AV (kategoria produktu), cyfrowe aparaty fotograficzne (podkategoria produktu) i interesujacy Cie model. W tym miejscu jest niestety maly bajzel, bo G1 występuje pięć razy :lol: Polskie papiery są w modelu DMCG1K.