vodnik jak znajdziesz czas napisz do mnie na GG mam kikla pytan dzieki GG 3742232
Wersja do druku
vodnik jak znajdziesz czas napisz do mnie na GG mam kikla pytan dzieki GG 3742232
Chwilowo ziarna w mieszkaniu brak :] ale za to kolejne foto z serii "mimo zakazu"
ExposureTime - 10/2000 seconds
FNumber - 7.00
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 50
ExposureBiasValue - -0.30
MeteringMode - Spot
FocalLength - 14.80 mm
ExposureMode - Manual
Oczywiscie prosze o lawine komentarzy (co zmienic, jak pokazac...), gdyz z braku takowych brak mi motywacji do kolejnych sesjii.
Ja nadal jestem za pierwsza fotka z serii "mimo zakazu". Kolejne nie sa juz anonimowe - widac nawizany kontakt z dziewczynka. A wlasnie to mnie urzeklo, ze ta dziewczynka karmiaca golebie byla tylko dziewczynka karmiaca golebie. Wprawdzie wyrozniona kolorem, ale caly czas anonimowa. Na pozostalych dwoch fotach tego nie ma i IMO nie ma juz tego uroku z pierwszej.
A co do pomyslow, to na samym poczatku przyszedl mi do glowy pomysl, by moze kolorowe byly tylko golebie :)
szkoda ze tlo ciemne, no i chciaz ma oczy zakryte czapeczka jak jasiu w kawale, to i tak widac ze patrzy odrazu w obiektyw, przez co faktycznie staje sie nie ciekawe :(
ale obrobka PS ladna :P
Pozdrawiam
Hmm... Mam głupie pytanie: czemu seria zatytułowana "Mimo zakazu"? ;))
Aha! Podoba mi się zabawa z kolorem :))
Wiedźmo odpowiedz jest ..... kuriozalna. Krakowscy radni wydali rozporzadzenie zabrabniajace karmienia golebi, gdyz jest ich za duzo i ich odchody zle wplywaja na wyglad Krakowa. Kara za zlamanie przepisu moze dojsc do 500 zl.
Spoko.........
Ostatnie z tej serii. Faktycznie najlepsze bylo pierwsze - trzeba bylo na nim zakonczyc a nie rozpoczynac.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 4.50
ISOSpeedRatings - 50
ExposureBiasValue - -0.30
MeteringMode - Spot
FocalLength - 17.50 mm
ExposureMode - Manual
Hmmm rozumiem że chcą w ten sposób ograniczyć ilość gołębi? Jeśli tak to nie podpada to czasem pod głodzenie zwierząt? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Z powodu chwilowego braku aparatu wrzucam stare odgrzebane fotki. Dzisiaj ot taki humorek:
1.
ExposureTime - 10/2000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Multi-segment
FocalLength - 16.60 mm
2.
ExposureTime - 10/1250 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100