Czyli jak zwykle Windows nie działa...
Wersja do druku
Czyli jak zwykle Windows nie działa...
No to muszę Cię zmartwić ;) Przed chwilą sprawdziłem i działa. Widać była jakaś aktualizacja ostatnimi czasy. Niestety w wersji darmowej da się tylko zrobić fotkę i zapisać do aparatu. Z tego co na szybko poczytałem, to możliwość zmiany ustawień jest dopiero w wersji PRO.
Niestety, problem jest tu bardziej po stronie Olympusa, że nie udostępnia swojego softu dla WindowsPhone.
Do mam dylemat skoro mowisz ze działa bo jutro mam wybrać system w telefonie... Byłbym niezmiernie wdzięczny jakbyś dał mi znać czy działa włączanie spustu migawki np. W trybie Live time.
"Live time"? Może chodziło o "Live View"?
Tak czy inaczej darmowa wersja pozwala na połączenie z aparatem i wykonanie zdjęcia zgodnie z ustawieniami jakie w danym momencie są wprowadzone w aparacie. Działa live view, więc na ekranie telefonu widać co się aktualnie fotografuje i można pobrać wykonaną fotkę.
Zgodnie z opisem na stronie autora (http://camera-remote.kime-limited.co.uk/), pełną kontrolę nad ustawieniami dostaniemy dopiero w wersji "Camera Remote Professional Pack", która kosztuje 43,50. Trochę szkoda, że nie da się tych możliwości z pełnej wersji przetestować, bo w sumie to takie trochę kupowanie kota w worku.
Działasz na tym na Windows Phone 8.1? Bo u mnie pisze ze konieczna aktualizacja na Windows 10 a noe jest ta aktualizacja dostępna....
Dokładnie, na WP8.1.
Ale ściągasz aplikację bezpośrednio z poziomu telefonu? Dziwne. Może napisz do gości, z tego co widzę na stronie to odpowiadają.
Zastanawiam się nad zakupem OM-D E-M10
Widzę jednak że ofertach są zestawy z małym obiektywem 14-42 mm ED EZ i z większym 14-42 mm II R
Który polecacie?
Dodam, ze od wielu lat użytkuje E-450, a wcześniej E-520
Większy 14-42 II R jest nieco tańszy. Osobiście wolę jego z racji możliwości sterowania ogniskową poprzez pierścień. W naleśniku masz sterowanie silniczkiem.
Jakość optyczna jest zdaje się podobna.
Z drugiej strony w przypadku wersji ED EZ możesz sterować zoomem poprzez aplikację w smartfonie.
Czy można ustawić pod którymś z programowalnych przycisków (Fn1, Fn2, Rec, strzałki) ostrzenie AF? Tzn. żeby mieć ustawiony manual focus i ewentualnie z przycisku wspomóc się autofocusem kiedy będzie taka możliwość/potrzeba (trochę odwrotnie to AF-S + MF)?