Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
to waćpanna się do czepiania waćpana przyłączy
bo aż się prosi o więcej techniki :)
To może lepiej poradzić coś fotografującej w zakesie złotego podziału... Czy cuś (reszte helmuth dodał aczkolwiek dla mnie malo istotne)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
co tu gadać - helmuth napisał że za dużo od dołu i ucięty czubek - IMO to dyskwalifikuje kadr...
poza tym jest za ciemne
lekarstwo oglądać duuużo fot i czerpać z nich ile się da, by kompozycja na zrobionym przez nas zdjęciu zachęcała odbiorcę do jak najdłuższego obcowania ze zdjęciem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
co tu gadać - helmuth napisał że za dużo od dołu i ucięty czubek - IMO to dyskwalifikuje kadr...
poza tym jest za ciemne
lekarstwo oglądać duuużo fot i czerpać z nich ile się da, by kompozycja na zrobionym przez nas zdjęciu zachęcała odbiorcę do jak najdłuższego obcowania ze zdjęciem :)
... Czyli przede wszystkim przekazywać emocje i treść... Forma jest drugorzędna :)
Cytat:
Zamieszczone przez
looki76
... Czyli przede wszystkim przekazywać emocje i treść... Forma jest drugorzędna :)
jak coś jest ładnie podane to ewidentnie smakuje lepiej - ze zdjęciami jest tak samo..
Ze zdjeciem jak z kobieta.Tylko wybrani widza ja w papilotach i jak reaguje(emocje i tresc),ze budzik rano nie obudzil a do pracy spoznic sie nie mozna.
Ogol oglada juz umyta ubrana uczesana i w makijazu(forma).
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ze zdjeciem jak z kobieta.Tylko wybrani widza ja w papilotach i jak reaguje(emocje i tresc),ze budzik rano nie obudzil a do pracy spoznic sie nie mozna.
Ogol oglada juz umyta ubrana uczesana i w makijazu(forma).
Powierzchwność znaczy się ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
looki76
Powierzchwność znaczy się ;)
Tak.Jesli powierzchownosc jest akceptowana to mozna sie pozniej wglebic.Jesli na dzien dobry powierzchownosc odrzuca to i wglebiac sie nie warto.
Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widzia...
Henri Cartier Breson oraz Roland Barthes, nie wspominając o Zosi Rydet widocznie byli w błędzie :)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widzia...
Cytat:
Zamieszczone przez
looki76
Henri Cartier Breson oraz Roland Barthes, nie wspominając o Zosi Ryder widocznie byli w błędzie :)
Odpadlem-Tym porownaniem mnie zabilas.
a ja milczę bo tak łatwiej... nie mam nic na swoje usprawiedliwienie...