96 - Wspaniałe ujęcie, gratulacje. Może jakaś informacja o powstaniu zdjęcia:wink:
Wersja do druku
96 - Wspaniałe ujęcie, gratulacje. Może jakaś informacja o powstaniu zdjęcia:wink:
Rzeczywiście pszczółka pięknie wyszła. Żeby tylko jeszcze odrobinę więcej dołu kosztem góry...
Co zdjęcie to rewelacja. Napisz coś więcej, co zostało użyte do zrobienia zdjęcia. Podpytywałem już Wyszomira:) teraz Twoja kolej. Chciałbym się nieco pobawić w makro. (mam 60-tkę).
Dziękuję bardzo za tak miłe komentarze. Zdjęcia makro jakie tu prezentuję robione są w zdecydowanej większości w moim ogrodzie, aparatem Olympus OM-D E-M1 z obiektywem Zuiko 60 f2.8 macro. Nie są to jakieś z góry zaplanowane polowania, a tylko zdjęcia przypadkiem zauważonego gdzieś w krzakach, trawie, robala :grin: Jeżeli warunki pozwalają a owad siedzi w miarę nieruchomo i wiatru nie ma, korzystam z gotowej funkcji focus stacking w aparacie, tak było w przypadku ostatniego zdjęcia i tego tu poniżej :)
97.
Załącznik 213572
Też się chyba muszę wybrać na fotołowy do ogrodu. Tylko tego czasu zawsze brak, grrr. Gdy dawniej robiłem zdjęcia robaczkom pamiętam, że zawsze wstawałem wcześnie koło 4 nad ranem, bo wtedy owady były ospałe i nie chciało im się nadmiernie ruszać:) A nakręcasz czasami coś na 60-tkę gdy chcesz uzyskać większe powiększenie?
Nie, nie robię większych powiększeń, czy też powiększonych fragmentów owada :)
same perełki a 96 mega mi się podoba...
Dziękuję :) ...żeby na pusto nie pisać, dodam może nie perełkę, a tylko konika :grin:
98
Załącznik 213752
Kuń piękny