Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA
Cytat:
Zamieszczone przez
qazy
Gdzieś przeczytałem ostatnio, że większość najsłynniejszych fotografii nie jest najlepsza technicznie i nie zawsze zgodna z kanonami czy zasadami.
Wiesz ja kiedyś gdzieś przeczytałem taką myśl - mam co raz nowszy i co raz lepszy sprzęt, co raz więcej pikseli co raz więcej gadżetów a i tak nie mogę dorównać zdjęciom starych mistrzów :)
Ja uważam, że genialne zdjęcie pod względem kadru to i z telefonu można zrobić a jeżeli stanie się sławne to nikt nie wytknie mu kiepskiej jakości :)
Fajne zdjęcie i rzeczywiście wszystko można w nim zobaczyć :)
To skoro tak "lomograficznie" i w kółeczku to moje fotki z konwerterem szerokokątnym Cokina przeznaczonym do kamer :)
Uploaded with ImageShack.us
No i jeszcze mała wariacja na temat panoramy gdzie od prawej występują w kolejności: CZ-B, PODCZERWIEŃ, HDR, POP-ART, DRAMA, NORMAL :)
HA HA HA no całkiem nieźle się temu MISIU oczko się zepsuło a naprawiłeś je później? :).
A jak to w ogóle leciało w "Misiu" - "...panie kierowniku oczko temu misiu wylata", tak to było?
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Wiesz ja kiedyś gdzieś przeczytałem taką myśl - mam co raz nowszy i co raz lepszy sprzęt, co raz więcej pikseli co raz więcej gadżetów a i tak nie mogę dorównać zdjęciom starych mistrzów :)
Ja uważam, że genialne zdjęcie pod względem kadru to i z telefonu można zrobić a jeżeli stanie się sławne to nikt nie wytknie mu kiepskiej jakości
:)
No i jeszcze mała wariacja na temat panoramy gdzie od prawej występują w kolejności: CZ-B, PODCZERWIEŃ, HDR, POP-ART, DRAMA, NORMAL :)
Nić dodać nic ująć. Myślę podobnie. Ciekawe i interesujące są Twoje zdjęcia.
Mnie jednak najbardziej spodobał się pomysł panoramy.
Pozdrawiam
Janeczek, jak zwykle wysoki poziom. te z "sikawkami" super.
Rzeczywiście "sikawki" najlepsze - mnie najbardziej podoba się pierwsza "sikawka" :)
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Mnie jednak najbardziej spodobał się pomysł panoramy.
Pozdrawiam
Powiem Ci, że na początku nie podobała mi się ta panorama ale za każdym razem kiedy na nią patrzę jakoś tak przychylniej na nią spoglądam :). Pomysł jakiś na panoramę z różnych zdjęć jest, tylko taka panorama na pewno wymaga przemyślenia motywu do fotografowania i kolejności w jakiej chcemy wykonać różne style. Ta panorama była robiona spontanicznie bo coś tak mi w głowie zaświtało na spacerze z córką ale następnym razem kiedy będę chciał zrobić taką panoramę to każdy motyw sfotografuję tak abym mógł z niego później uzyskać każdy styl :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Samiscie sikawki...
A teraz cos co tygryski lubia najbardziej, goscinnie...
Dobrej nocy chlopcy:-)
pozdrowionka
Przydałby Ci się jeszcze na obiektyw taki filtr jak miał SUPERMAN w oczach :P :)