Ja tu widzę symetryzmy horyzontalno-wertykalane.
Wersja do druku
Wyglada to jak odbicie w lustrze szafy dwudrzwiowej. Dorobić jeden dolny zawias i lekko uchylić a ukarze się łąka kwietna w porannej rosie być może z atrakcyjnym elementem. Wracając do zdjęcia to ma w sobie jakąś nazwałbym to elegancję kształtów.
Jeszcze jedna próba :wink:
Załącznik 223472
Kolor ...
Załącznik 225173
czy BW?
Załącznik 225174
Oba są dobre. Na B-W gra większą rolę kontrast i elipsa lepiej wchodzi w kompozycję.
Na kolorowej fotce do oka przebija się lepiej purpurowa czerwień na niebieskim tle.
Pzdr, TJ
Oba fajne, ale w obu przeszkadza mi cięcie góry.
Ja też wolałbym tak (z większym rozmyciem):
Załącznik 225176
Niestety jak robiłem ten kadr, było za dużo światła i nie mogłem rozmyć karuzeli. Dookoła tyle się działo, że poszedłem dalej.
Karuzela zmieniała wysokość i prędkość wirowania i odpowiadający mi kształt "grzyba" dostrzegłem w dość niedogodnej pozycji, z nieodpowiednim obiektywem. :-P
Heniu, czy korzystałeś z tego czegoś osobiście ??? :shock::shock::shock:
Coś Ty, chciałbym pożyć a nie pożygać. :-P
Stałeś w zasięgu? :shock:
Dość często się coś takiego zdarza. Zwłaszcza w godzinach popołudniowych (po posiłku) :) . I jak napisałeś reakcja tłumu jest godna uwiecznienia i często Oskara :).
Może dobrze by było pozbyć się trochę dołu...
Jak to możliwe, że dałeś się zaskoczyć w nieodpowiedniej odległości ze złym "szkłem" :smile:.....
Czy Was też "wali po oczach"?
Załącznik 225681
Super architektura. Wolałbym pewnie bez tego samochodu.
architektura super - w sumie wolalabym tam rowerzyste - ale dla mnie za mocno wywolane albo za mocno jaralo swiatelko
troche mi po oczach daje
OK, zapodałem to zdjęcie w wątku "Zabawmy się - nauczmy się".
Może ktoś pokaże inną wersję.
Kojarzy mi się to zdjęcie z prostym mocnym wpadającym w ucho rytmem. Tonalnie jest też mocne od czerni na samochodzie po prawie wszystkie odcienie szarości, tak, że trafnie zastosowana technika B/W.
Jakość nie powala ale czego chcieć od telefonu?
Załącznik 226252
Dobra! Poszedłem tam i pozrywałem te naklejki. :-P
Załącznik 226254
Zadziwiające że znowu jedzie ten sam samochód co poprzednio .....:shock: :mrgreen:
Sam musisz przyznać,że wygląda to dużo lepiej :).
..... choć muszę przyznać, że zrobiłeś to niestarannie. Naklejki zdarłeś, ale kleju już nie zmyłeś :lol:.
Ale z Ciebie maruda! :evil:
Dobra! Z narażeniem życia, wyszedłem przed ten cholerny znak. :mrgreen:
Załącznik 226261
W takim razie, tak dla porządku, jeszcze dodam że znak rzuca paskudny cień po prawej stronie:mrgreen:.
Uczę się od mistrzów gatunku :)
No i teraz Panie jest fajnie :).
Ps.
Nie podejrzewałem Cię o takie ryzykowne zachowania :mrgreen:....
Postanowiłem się przyjrzeć dokładniej temu mostowi. :grin:
Załącznik 226299
Nie ryzykuj tak, możesz trafić na bardziej napitego i wtedy nawet szwagier nie pomoże.:mrgreen:
Tym razem bez ryzyka.:wink:
Załącznik 226327
Nocą można spotkać duchy :wink:
Załącznik 226358
Fajny most, fajne fotki. Nurtuje mnie jedna sprawa.
Za i pod mostem są strefy nieostrości. To efekt zamierzony czy za płytka GO lub przypadek?