Dawno nikomu nic nie zazdrościłem, ale te ptaszki z ostatnich 3-4 stron to szok, piękne.
Wersja do druku
Dawno nikomu nic nie zazdrościłem, ale te ptaszki z ostatnich 3-4 stron to szok, piękne.
Chciałem do tej wypowiedzi wrócić i zapomniałem, sorki.
Słaby ze mnie operator programowy, ale jak coś chcesz wiedzieć zapraszam na PW - w każdym razie wywołuję z Rawa, jak fotka nieostra automatycznie odrzucam. W każdym razie cudów nie potrafię robić, wszystko to kwestia dobrego zdjęcia na żywo, a później podstawowe narzędzia.
Pzdr
Sroczka taka :)
ładna, trudny ptak technicznie do fotografowania, u mnie nie przylatują.
Piekna sroczka.
Ładna sroka.
Jeżeli ktoś chce zapolować na sroki to polecam Zieloną Górę- największe zagęszczenie na km2 w Polsce i jedno z najwyższych w Europie:)
U siebie sroki nie widziałem , w drzewach i krzakach buszują tylko sroki w dużych ilościach, Sojka mi się podoba. Fajne zdjęcie.
01.02.2012 Komarówka Podlaska
- jemiołuszka ok. 40
- kwiczoł 1
Potwierdzam, ostatnio widziałem kilkanaście srok w jednym miejscu, choć zwykle po 5-6, nie więcej.
Rozpanoszyły się jeszcze kawki, w śródmieściu pomieszane z gołębiami, sójki (których dawniej w mieście nie było, tylko na obrzeżach lasów).
Zniknęły pliszki siwe, dzierlatki, zmniejszyła się ilość wróbli. Sikory bywają wszystkich trzech gatunków (bogatka, modra, uboga), czasem stado raniuszków.
Pliszkę siwą można spotkać za miastem, upodobały sobie rejon podmiejskiej oczyszczalni ścieków.
Peter1976 - sroka zgrabnie uchwycona. Kilka razy próbowałem, ale skutek kiepski, trudno wyciągnąć tą czerń i biel - chyba że uda się trafić z bliska
rozkop - fajne ptaszorki, szczególnie jemiołuszka, której nie mogę nigdzie trafić
pozdrawiam