Rafał zakosił pelerynkę jakiemuś Heniowi Portierowi ;)Cytat:
Zamieszczone przez daghda
Wersja do druku
Rafał zakosił pelerynkę jakiemuś Heniowi Portierowi ;)Cytat:
:mrgreen: :razz:
Pisałem już o tym w moim wątku. Łazikuję sobie po mieście z muzyką na uszach. Podchodzę blisko z szerokim kątem i strzelam. Długiego obiektywy prawie nigdy nie zakładam - nie lubię płaskiej perspektywy z tele. A zresztą co to za sztuka robić street długim obiektywem?Cytat:
Ogniskową mam ustawioną najczęściej na 18 mm (czyli 36 mm dla FF), czasem ustawiam szerzej, rzadko węziej (jest w ogóle takie słowo :roll: ). Zdjęcie szerokim obiektywem sprawia wrażenie, że jest się blisko fotografowanej osoby i takie foty najbardziej lubię.
Łazikuję godzinami w niedzielne popołudnia. Strzelam z biodra (bardzo często), bo nie mam LV. I staram się to robić dyskretnie, właściwie nigdy nie miałem sytuacji, by ktoś się do mnie przyczepił. A moich ulubionych żulików często gęsto focę za ich zgodą. Pogadam, dam parę złotych na wino i pozują bez problemu.
Czasem zabieram na łazikowanie po mieście moje dzieciaki. To naprawdę super patent na street - nikt nie zwraca uwagi na tatę focącego szkraby. Można wtedy podejść naprawdę blisko. Czasem daję mojej córze "gupiego Jaśka" - dzieciak bez obciachu podchodzi do przechodniów i strzela im foty. A ludziska uśmiechają się i dziwią , że dzieciak taki zmyślny. :D
E500 średnio w sumie nadaje się do takiej zabawy, bo głośno klapie lustrem. E1 jest pod tym względem miszczu.
Cool - o taką odpowiedz mi chodziło. 40-150 jest dobra do strzalow z ukrycia...
Rafał! Bój się Boga! :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Patent z dziećmi jest super, człowiek z aparatem w pobliżu swych dzieci zawsze ma alibi, nikt nie zwraca nań uwagi i nie czuje zagrożenia :)
Głodnemu ch...leb na myśli ;-).Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Dziękuję za komenty. Kolejny pstryk uliczny:
526
523 oraz 526 - strasznie podoba mi sie kolorystyka zdjec. O samych ujęciach nie wypowiadam sie bo w Twoich pracach wysoki poziom to norma.
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
527
Z upodobaniem ucinasz glowy modelkom :) Taki wlasny styl :) 527 mi sie podoba, swietnie wydobyta faktura skory. Zdjecie jest takie naturalne, bez zbednego plastiku. Chybe ciut za mocno poswiecone z lewej strony, ale nie jestem pewien. Fajne :D
Przepałów nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez suchar