Ostatnie po przeróbkach nabrało tego klimatu który lubię. I jak napisał Wiejo: "światełko zagrało na barwach".:grin:
Wersja do druku
Ostatnie po przeróbkach nabrało tego klimatu który lubię. I jak napisał Wiejo: "światełko zagrało na barwach".:grin:
Ja tez wole ostatnie po "makijazu" :mrgreen:
553a - bardzo ładne, z klimatem i te kolorki faktycznie śliczne
545 - chyba wolę oryginał
Pogoda nie sprzyja fotografowaniu pejzaży, chyba będzie trzeba poczekać aż śnieg spadnie albo mgły się pojawią :grin:
Tymczasem parę "nocnych" zdjęć, bo jakoś wieczorem pogoda tak nie przeszkadza, jeśli tylko nie pada :wink:
W galerii jest zdjęcie
556
Z tego samego miejsca zrobiłem też inne. Tu zakłady chemiczne, bogato oświetlone w nocy.
o ile dobrze mi odczytało exifa z 556:
Exposure Time: 15.000 s
Aperture: f/8.0
ISO equiv: 100
to spróbuj ustawić większą przysłonę (prawie maksymalną), na latarniach powinny się pojawić przyjemniejsze gwiazdki.
Sam kadr i wykonanie jest ok
co do dwóch ostatnich to coś niedobrego dzieje się z jakością, szczególnie niebo. Dziwne kolorowe plamy ni to szum ni to jakaś kompresja
No z niebem jest coś nie tak :( ale sam odbiór zdjęcia przyjemny, podobają mi się światła :)
:shock:A ja cicho siedzialam, bo myslalam ze to tylko na moim monitorze.
Ale Tommy_G ma racje, ja tez widze na wszystkich fotkach w gornej czesci nieba jakies ciemnozielone i inne kolorowe plamki, z jakoscia tez cos nie tak, ale tylko na gorze.
Ale generalnie fajne foty, jakos specialnie przypadla mi do gustu pierwsza z zakladow chemicznych :grin: