Jeszcze raz mogiła...szerzej ! :)
Załącznik 174373
Wersja do druku
Jeszcze raz mogiła...szerzej ! :)
Załącznik 174373
...i Bartosz Głowacki spod kopca Kościuszki
Załącznik 174374
To z drogą i to szerokie z mogiłą pod drzewem są świetne.
Cóż, nie zawsze jest jakbyśmy chcieli... miałem mieć dziś mgiełki... wstałem o 03:48 i co, zero mgły.Na szczęście przed wschodem było dość fajnie i coś tam mam :)
Ta mogiła kapitalnie pokazana. I nie narzekaj, obrazki jakie pokazujesz zawsze zatrzymują. A że warunki różne są ? No cóż, zbudziłem się dziś rano, a tu leje na potęgę.
Ostatnia wersja Mogiły jest jak przystoi. dziękuje, a na swiatło trafisz, jestem tego pewien.
Fajnie wyszły Ci te wszelkiego rodzaju paski - paski zawsze są w modzie :)
cd. :wink:
Załącznik 174532
Szerzej i wycinek...
Załącznik 174545
Załącznik 174546
Fajnie wyszło to ostatnie z drogą :)
Zastanawiam się, jakbyś trochę podciągnął niebo na ostatnich kadrach tak by pasowało mi do soczystej zieleni poniżej :)
Oj długo by opowiadać ;) Zadzwoń kiedy :)
Można by spytać na sucho czy na zawilgła również? Oglądałem migawkę podrózniczą z Australii - do rozpałki użyto dwóch kawałków drewna, suche odchody kangura i korę z czegoś tam podobnego do platanowca. We dwóch facetów ręcznie rozpalili żywy ogień. Z kolei mokre gałęzie z oliwki posłużyły nam jako rozpałka na Kynthos w Grecji. To cholerstwo pali się na zielono.... Stąd moje poprzednie pytanie o ilość olejków eterycznych w tym haszu.
cd...
Załącznik 174620
Jak widac beda zbiory jak kleska ... nie nastapi. Fajny przyjemny widoczek.
Cześć,
przyjemne te twoje krajobrazy, sielskie takie, odpocąć można patrząc, dzieki!
pozdrawiam,
Pogoda fatalna a widok taki fajny...:|
Załącznik 174700
Wyciągnij może trochę czernie? :)
...mogę kontrastu dorzucić
Załącznik 174701
Fakt, widoczek ładny, a światło nie dopisało. Z większym kontrastem lepiej. Ja bym poszedł dalej z obróbka i dodał jeszcze światła, przejrzystości, nieco uwypuklił chmury.
Sądzę, że widoczek by zyskał.
zyskał, :)
widoki fajne
pozdrawiam
Dobrze...to usuń. ..co drugą rajkę zielska i jedno drzewko...to koślawe ;-):mrgreen:
Widzisz...ja nie z tych co potrafią tak zamieszać w zdjęciu, że pokażą słońce w deszczowy dzień. Jeśli fotka jest słaba, to taka pozostanie...ergo, nie moglem/potrafiłem zrobić lepszej.Taki fotograficzny ortodoks. ..nie PSuje zdjęć. A jeszcze inna sprawa, OV nie daje takich możliwości :-) Dzięki za wysiłek !
Dwa dzisiejsze widoczki
Załącznik 174825
Załącznik 174826
Smakowite te widoczki, ale ten najlepszy:grin:. Piękne, malownicze tereny zwłaszcza o tej porze roku.
Pozdrawiam
Milo mi :grin:
Dwie wersje,zwykłaZałącznik 174867
panoZałącznik 174868
Te paski wychodzą Ci tak fajnie, że powinieneś się przerowadzić do Łowicza, ojczyzny tych wzorów :)
...i tam by ich zabrakło...no może poza tradycyjnymi spódnicami :wink::mrgreen:
Dwa dni z rzędu zatrzymywałem się w Radziemicach.Niestety nie o tej porze i nie w tym czasie co trzeba,więc chcąc to pokazać musiałem uciec do b&w
19.05
Załącznik 174970
20.05
Załącznik 174969
niewiele to dało...ale gdyby tak się wstrzelić w czas i przestrzeń...:)
Fajne krajobrazy. Ostatnia dwójka świetnie wypatrzona i B&W bardzo pasuje.