Kraby fajne, odpowiednia GO przyjemnie się ogląda dla mnie 315 najlepsze. A te jaszczury też chorwackie czy nasze?
Wersja do druku
Kraby fajne, odpowiednia GO przyjemnie się ogląda dla mnie 315 najlepsze. A te jaszczury też chorwackie czy nasze?
Seria krabowa bardzo fajna. Chyba pierwsze wydaje mi się tylko ruszone. Z serii jaszczurkowej bardzo fajnie błysnęło światełko na trzecim. :)
Trzecie z jaszczurek się wyróżnia, ale i pozostałe ładnie pokazane.
fajne jaszczury, też trzecie mi się podoba z tym błyskiem, ale cała seria jest fajna.
Luuba tak to są jaszczury z Chorwacji.
Apz, ja nie lubię się odpalać więc chodzę i zaglądam w różne zakamarki.
Dzięki za komentarze.
Jaszczurki fajne, coś jak nasze zwinki? :)
"Jak dla mnie" 316 i 320 - świetne.
Pozdrawiam.
Krab, "drugi w kolejce" rzondzi. Jaszczury takie zadowolone. Obiecałes im coś?
Ggolus pewnie ze mnie się śmiały jak leżałem i je fociłem.
Kraby miodzio.
czekamy na więcej zdjęć, tak jak mówiłam pierwsze super
Z krabów: 313 i 314.
Z jaszczurek: 320 i 321.
Też uważam, że lepiej się szwendać niż leżeć plackiem na plaży:)
Trochę teraz stworzeń latających.
323, 324, 325.
Fajne wrzutki, krab fajnie pokazany a i jaszczurka sympatyczna :grin:
Teraz trochę pejzaży z Chorwacji. Na początek Brela gdzie mieliśmy noclegi. W pierwszej kolejności zachody słońca.
326, 327, 328, 329,
330, 331, 332, 333.
oj, na 1, 2 i 3 mocno przesadziłeś z wyciąganiem z cieni, szkoda.
Dzięki za uwagi. Właśnie poprawiam.
323,324,325 świetne, 330 z tej wrzutki najlepsze moim zdaniem :)
Pierwsze trzy z tej wrzutki:karnawalowe.
Kolejne zdjęcia z Breli
334, 335, 336, 337,
338, 339.
Pięknie! :) , próbowałeś bawić się długimi czasami na wodą?
Tak w następnej wrzucie będą. Jedne szczególnie mi się podoba i jestem ciekaw Waszej opinii.
Zaraz przygotuję i wrzucę.
kolejne zdjęcia 340, 341, 350.
Lubie dlugie czasy.
Ja też lubię lecz zaczynam dopiero z nimi swoją przygodę.
Prawie po dwie minuty je naświetlałeś? Dłuuuugo trochę :)
Chciałem być pewny, że woda będzie rozmyta, szczególnie, że nie było mocnych fal. Poza tym ma filtry szare jeden bardzo gesty a dwa jedynie trochę.
Jestem zadowolony z efektu szczególnie w zdjęciu 340 ale czekam na uwagi, które możne sprowadzą mnie na ziemię.
Ja np. mam LIGHT CRAFTA ND500 MC HRC , to jest jakieś 9 działek przysłony redukcja :) . Największym moim zdaniem problemem przy tego typu fotkach to jest znalezienie ciekawego tematu. Od technicznej strony to jak robiłem takie fotki nad morzem to starałem sie naświetlać po kilka sekund, manewrowałem bardziej przysłoną. Taki przykład, tu już pokazywany na forum, fala miała koło 50 cm wysokości mniej więcej przy brzegu.
Załącznik 131545
340 chyba najlepiej wyszło z tych trzech :) .
Ja mam filtr wydłużający o 10 działek. W zdjęciach dodałem jeszcze filtr połówkowy aby wyrównać ekspozycję. Ja starałem się aby może przechodziło w niebo bez wyraźnej granicy.
---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:39 ----------
PS. twoje zdjęcie bardzo ładne.
Zabawa jest fajna z takimi filterkami, lubię oglądać tego typu fotki, z nad morza szczególnie :) .
WB ustawiasz ręcznie czy auto? Ja na automacie jadę, i zmieniam przy obróbce, na tym moim filterku jest przy auto tendencja do wpadania w niebieski ale da się spokojnie poprawić :)
Ja też na auto, robiąc w rawach nie mam problemu z ustawieniem na kompie. Zauważyłem natomiast tendencje niektórych filtrów do wyraźnych zafarbów ja się połączy je ze sobą tzn. mój filtr najmocniejszy i jeden ze słabych w połączeniu z filtrem połówkowym nie dają zafarbu (pewnie dają ale niezauważalny) ale jeden z filtrów ND8 w połączeniu z połówką daje ogromny różowawo-fioletowy zafarb na części gdzie była polówka.
Kolba, świetne fotki wakacyjne.
Fajnie ogląda się fotki wakacyjne robione z pełną świadomością. Bardzo mi się podobają.
Jeśli chodzi o fotki z długimi czasami, to ja też bardzo lubię. Ale tak jak kolega wcześniej napisał nie wszystkie kadry się do tego nadają. Bo te które zaprezentowałeś IMHO nie wiele różnią się od tych z "normalnymi " czasami(nie mówię, że się nie podobają) tylko włożona praca nie za mocno przekłada się na efekt.
Ale jest ekstra. Ja też chyba niebawem kupię filtr ND :-P
Ostatnie zdjęcia z Breli, już nie będę zanudzać.
340, 341, 342, 343, - najbardziej obfotografowana skała w Breli.
344, 345.
PS. dzięki za uwagi i komentarze.
Nie zanudzasz, świetne fotki, jak masz więcej to pokazuj :)
wieczorem trochę z innych miejscowości powrzucam tylko je muszę zmniejszyć.