Drugie jest świetne. Bardzo ładny kadr, śnieg plastyczny, ładne kolory. Nadal zazdroszczę widoków :), choć jestem zdecydowanie ciepłolubna.
Wersja do druku
Drugie jest świetne. Bardzo ładny kadr, śnieg plastyczny, ładne kolory. Nadal zazdroszczę widoków :), choć jestem zdecydowanie ciepłolubna.
Ładne te ostanie, takie minimalistyczne. Na wcześniejszych zawsze znalazło się coś, jakiś "przeszkadzacz".
Czy mnie oczy mylą, czy nie wrzuciłeś do wątku zdjęcia, które było w OR "Inny świat"? Piękne było.
Oba ladne, ale drugie bardziej przyciaga oko. Wiejo znowu obudziles we mnie tesknote za powrotem do zimy:cry:
Odpowiadając Helmuth w Twojej wersji lepsze ale patrząc na wątek jak i zawarte w nim opinie nie moge wyważyc nieraz czy bardziej nasycić kolorem oraz odwieczny problem z ostrzeniem. Bufetowo zdjecie o które pytasz postanowiłem dać do galerii. Dziekuje niewymienionym Userom za odwiedziny i pozostawienie śladu. W watku dalej zimno.
Zimno ale przyjemnie :grin: Ja ostatnie poprosze, przyjemny kolorowy akcent w srodku zimy.
Zdjęcie 250 bardzo mi się podoba. Gratulacje.
252 - świetne.
Pozdrówka.
A ja powiem, że wszystkie są fajne. A odnośnie tej drogi do domu to długo czekałeś aż ktoś będzie przechodził?
Ja też stawiam na 252! :grin:
Pozdrawiam :grin:
Odpowiadając- JackuO praktycznie juz wracałem ze spacerku po ok. 2 godz. gdzie w międzyczasie jechało może z pięć samochodów. Usłyszałem charakterystyczne dla roweru skrzypienie łańcucha. Chciałem podejść bliżej jednak nie zdążyłem. Roztopy za oknem a u mnie jeszcze troche zimowo. Zapraszam do zaglądania.
Znowu bardzo udane te zimowe pejzaże. A 258... bajkowe :roll:
258 urocze - Jezioro śniegu.
Zdjecia z kolejnej serii zima, ktora zaprezentowales robia wrazenie, szczegolnie 2. oraz 3.
Podobna do jedynki juz widzialem... ona rowniez ma fajny klimat.
Myślę, że przydałaby się szara połówka do 258.
Nie krzycz na mnie, ale znowu pozwoliłem sobie na grzebanie w Twoim zdjęciu :oops:
Piękne zimówki :) Zdjęcie nr 3 jest genialne !Pięknie złapany widok :)
Zimy to mi nigdy nie za wiele! :)
Wiejo,piękną masz okolicę,warto wybierać się tam z kamerą w poszukiwaniu ciekawych kadrów.
Piekne widoki Wiejo. Mnie taka zima porywa.
Helmuth chyba ma racje, ze przydalaby sie szara polowka, bo to sloneczko ladnie sie prezentuje.
Ehh u mnie więcej wody niż śniegu,a u Ciebie jeszcze takie piękne widoki? Co to za sprawiedliwość :P
no, z tym 258, to zabrales chyba wszystkich w jakas podroz magiczna Wiejo, poczulem sie jak w jakiejs krainie, ktorej sam nie potrafie opisac, piekna ta kraina:grin:
Helmuth tym razem filterek był w użyciu ale ja dysponuję tylko soft a bedę musiał dokupić hard który też czesto się przydaje. Twoja poprawka podoba się. Dziękuję za odwiedziny. Trochę zimy jeszcze mi zostało na zdjęciach z motywem płotka, domu w którym straszy i prowincjonalny industrial.
259 super - szczególnie te ostre płatki na rozmytej reszcie.
260 i 261 - nie bardzo.
Płotek fajny, oszczędny, nieprzegadany. Pozostałe dwa - dla mnie zbyt zabałaganione.
No to ja sie zgadzam z Bufetowa i My Wash. Nic dodac nic ujac.:wink:
1 Zdjęcie mi się podoba podoba mi się GO i te płatki śniegu :) Super to wyszło :)
Plotek jak najbardziej podoba sie..
Tym razem, nie. Nawet płotek mnie nie zaciekawił :???:
Śnieg wyszedł jak biała plama, tło zabałaganione mimo rozmycia.
Drugie może wypadłoby lepiej w kadrze pionowym, z całym kominem :roll:
256,267,258 - piękne zimowe pejzaże... i 259 też :) - taka zima jest piękna.... niestety nadchodzi najgorszy czas - przejście z zimy do wiosny... roztopy, błoto i szaruga... byle do pierwszej zieleni...:)
Dzięki za opinie. Chciałem jakoś ująć padający śnieg ale z uwagi na zaspy możliwości doboru pleneru się skurczyły do możliwości pieszego brnącego przez śnieg. Jeszcze jedno z ocieplania zimy i drugie z błyskawicznego roztopu.
263... Przepiękne :roll:
Piknie, piknie..chociaz jak dla mnie byloby jeszcze pikniej gdyby ta dymiaca fabryka przepadla :-P
262. tez niezle...
Bardzo lubię powędrować sobie poprzez krajobraz który pokazujesz na swoich fotografiach...Krajobraz bliski memu sercu i przywołujący miłe wspomnienia...Dziękuję.
Pozdrawiam.
Tradycyjnie podziękowania za opinie. Myślałem, że już po zimie ale ta ma się dobrze i nie odpuszcza wiec jeszcze jej trochę na bliskich mi bezdrożach.
263 - świetne zdjęcie. Lubię taki dysonans - przyroda i dymiące kominy.
Wiejo, 263 piekne, napatrzec sie nie moglem, cudne!:grin:
Wszystkie trzy ostatnie ciekawe,az szkoda,ze nie chcialo ci sie kucnac przy kadrach.
Zgadzam sie w pełni z Mirkiem- taka była moja pierwsza myśl już przy pierwszym z ostatnich trzech zdjęć. Natomiast widoki bardzo przyjemne, ładna gra światła.
Co do kadru 263 nie do końca popieram entuzjazm przedpiszców, prawdopodobnie dlatego, że nie jestem zwolenniczką pastelowych kadrów. Jest on przyjemny dla oka ale dla mnie nie do końca uporządkowany. Wiem jednak , że pastelowe zdjecia lubisz i podziwiam konsekwencję w Twoim spojrzeniu- doceniam :grin: że masz dookreślony gust - ja ciągle poszukuję...
264 - podoba mi się jak fajnie zagrałeś tu pierwszym planem.