Co się szlajasz bez nas po Gdańsku?
Wersja do druku
Co się szlajasz bez nas po Gdańsku?
Ładne te fotki wrzucacie. Ta mglista super.
Oj tak, wiem, z tym rannym wstawaniem to jest zwykle największy problem... :oops: Ale dobre oko też trzeba mieć. :)
Bardzo fajnie raportujecie. Fajnie, że żyje ten wątek.
@adambieg ten zachodzik slonca taki znajomy :-)
@sepi19 stojace pudlo na dwoch kotwicach oraz podwojnej cumie dziobowej to tez tam musialo wiac :-)
aquila romana ;-)
Ale naszego Romana? 1967?
Hmm, trzeba by Romka poprosić żeby orzeła pokazał. Ja się krępuję trochę.
Osuchy fajne.
klikacz'u, bardzo fajna wrzutka. Zaczęło padać, więc ujęć takich samych już nie powtórzysz. :wink:
Witam, to moje pierwsze zdjęcia Wisły w tym wątku i mam nadzieję, że nie ostatnie. Zdjęcia z przedwczoraj zrobione z mostu Knybawskiego k. Tczewa.
1.Załącznik 99666 2.Załącznik 99667
Zazdraszczam Wam takiej Wisły ......:???:
Na takich zdjęciach Wisła nabiera dodatkowego uroku. :D
Maniek, fajnie że dołączasz z takimi fajnymi zdjęciami
Klikacz, maniek ciekawe brzegi macie nad Wisłą. Zupełnie inaczej niż u mnie, gdzie rządzi trawa i krzaki, zero piasku (jedynie na jeziorze nad zaporą jest go trochę). Fajne zdjęcia.
A u nas Wisła jak na pocztówce:
Załącznik 99672
z lotu ptaka .... piękna
Załącznik 99671
czasem policja się pokaże na peryferiach
Załącznik 99675
czasem jest groźnie...
Załącznik 99673
ale na ogół pod miastem wygląda tak:
Załącznik 99674
Czyli zamiast piaszczystych łach to zamulone śmietniska......:???: bez możliwości dojścia do wody.
W Warszawie plaże nad Wisłą zaczęły tętniż życiem, w weekend kręci się tam dużo ludzi, są place zabaw, kluby. Jednym słowem - mieszkańcy ponownie zaprzyjaźnili się z Wisłą. To fajnie, bo rzeka jest w końcu ważnym elementem miasta - podejrzewam jednak, że śmiecenia nie sposób uniknąć. Mamy ładne te piaszczyste łachy i wysepki, ale Kraków też się nie ma czego wstydzić (a już szczególnie gdy się patrzy na takie zdjęcie "pocztówkowe"). :)
Tych piaszczystych plaż wam zazdroszczę. Kiedyś takie były i to pod Wawelem a teraz.......:???:
Trzeba jeszcze kilka powodzi takich jak na zdjęciu 4 to może błoto się zmyje a naniesie piachu... wiślanego..
Po ostatniej powodzi było to widać miejscami za miastem...
Dzięki za miłe przywitanie, swój urok mają też liczne "oczka", które powstają po wylewie Wisły - okolica mostu Knybawskiego
Załącznik 99700
Załącznik 99701
No dobra to żart oczywiście. Odpowiem Ci Ula.
jest takie miejsce w Krakowie gdzie lata takie cóś, można tam wleźć , wzlecieć i focić.....:grin:
Załącznik 99711
Ladne obrazki znad Wisly.
Podczas mojego ostatniego raportu dotarłem do Jeziora Czerniańskiego, gdzie zastały mnie ciemności. Dzisiaj uzupełnienie.
Nieco poniżej tego zbiornika znajduje się kolejny, znacznie mniejszy, zwany Małą Zaporą lub Zaporą PTTK (od znajdującego się obok schroniska). Nad tą zaporę kiedyś w dzieciństwie ciągał mnie ojciec :)
Poniżej zapory Wisełka łączy się z Malinką tworząc Wisłę. Tu jej początek:
Bardzo ciekawe miejsce, dużo się dzieje. Pięknie musi wyglądać zimą.
Byłem tam ponad 20 lat temu. Jak widzę nic się nie zmieniło. Wtedy źródeł Wisły szukałem :D
wisła jak nie wisła, te ostatnie widoczki są OK
Widzę , że nawet przepławka dla ryb jest...
Ładne to miejsce. A faktycznie, Zimą być ciekawie tutaj. :mrgreen:
Wątek przysechł a woda w Wiśle wręcz przeciwnie:wink: Wczorajsze popołudniowe.
Załącznik 102810
Załącznik 102811
Załącznik 102812
Załącznik 102813
Załącznik 102814
Trzy pierwsze szczególnie mi się podobają. :)
Piękne ... klucze...