RAW....https://www.dropbox.com/s/uiyigsipzitaz4t/P7314939.ORF
Wersja do druku
To troszku inny RAW?
Juz nie kombinujcie ,ze rawa Wam trzeba.Trza z Jpg wyssac ile sie da.Tam za duzo zlego nic nie ma.Trochre na krzywych poprostowac i gotowe.Załącznik 68095
Kurcze tak patrze na te Wasze poprawki, a i tak wersja tropica podoba mi się najbardziej :-) Chyba jednak slepy jestem.
A to biale to co? Wiadomo,ze piora.Chyba nie myslisz,ze to szlafrok po kapieli.Dla mnie wazniejsze jest to co robi facet w oknie na wiezy a nie czy ptica ma piora czy nie.
Chociaz jak sie polara przykreci to i piora sie pokaza,i glony znikna we wodzieZałącznik 68096
oj sorki kochani :mrgreen: zara będzie ale trochę to trwa,bo kable mam bardzo cieniutkie i wszystko przeciska się do sieci bardzo powoli ;-)
---------- Post dodany o 20:05 ---------- Poprzedni post był o 20:04 ----------
https://www.dropbox.com/s/8swem8smdb8rb1u/P7314933.ORF
Facet na wieży, ten co stoi za żaluzją, będzie targał dzwonka.
U mnie łabędź tak na granicy przepalenia wyszedł:) Załącznik 68102
Saboor lepiej pod tym względem ale kolorystyka zdjęcia wygląda jakby z dominantą zieleni
Jest dobra ta granica,nie taka nachalna.Mozesz,jak to nazywam "zakrecic polara na plika",wtedy ta zielen przejdzie w szary.Woda nie bedzie glonem swiecic.Ale czy to bedzie lepsze niz naturalne jej kwitniecie??Sam popatrzZałącznik 68105To Twoja wersja,tylko woda juz nie kwitnie.
Właśnie:)...., tu już sam autor najlepiej decyduje jak chce pokazać
W Twojej (mojej) wersji zbyt "przykręciłeś polara" i dolna połowa zdjęcia mz. zbyt ciemna wyszła. Można się pewnie pozbyć tego kwitnienia nie ściemniając tak mocno, ale jak słusznie zauważyłeś, czy jest taka potrzeba...
Występlować ptaszora i nie będzie problemów. :-D
lubię jak tak cudujecie.....:-D
"rolnik sam w dolinie"
Załącznik 68108
Super chmurki i ogólnie mi się podoba, ale czegoś mi tu brakuje, jakieś to ponure i puste, chyba wolę więcej kolorów :) pozdro
Jaka tam samotność, traktor za 200tys. z bluetooth, mp4, klimatyzacją i amortyzowanym fotelem :p
eeech, tu jest samotność rolnika
https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post847564
Witam! Rzeczywiście post pierwszy, może nie ostatni. Się zobaczy...
... a jeśli chodzi o rolnika to kwestia interpretacji, każdy widzi to co chce widzieć.
Podobnie jak Destiny, a brakuje mz. światła w dolnej części zdjęcia i te badylki w PD rogu do usunięcia.
Za mało światła w tym sensie, że światło słoneczne padające na to pole wydobyło by naturalny kolor, teraz jest szarawo.
Nie Twoja wina, miałeś takie warunki niezbyt sprzyjające
ktoś z moich nowych znajomych opiórkał mnie że ten wątek umiera......
więc......
Załącznik 69206
wakacje się kończą....
Załącznik 69207
JESIEŃ moi mili......
Gdzies stal, bo pierwsza swietna :-)
Pierwsze bardzo mi się podoba - lubię takie kadry. :grin:
Ogrodzieniec z trasy.....
Załącznik 69667
A tak po świńsku się wyżyłem ;)
Załącznik 69668
Fajne. Tak ostatnio myślałam, co tam słychać i jak E-3 się sprawuje. :)
wypadałoby cuś zapodać....:).....to poniżej to nie przypadek !!założyłem pierścienie,spojrzałem i spodobało mi sie co zobaczyłem w wizjerze....
Załącznik 70216
...wiem wygląda trochę dziwnie...ale ma coś w sobie...albo ??....no co myślicie.. !!
ok...rozumię...abstrakcja....
Załącznik 70217
Załącznik 70218