Świetna seria i komentarz.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Świetna seria i komentarz.
Pozdrawiam
Oglądam i czytam z wielkim zainteresowaniem.
Dzięki za opinie, skoro jest zapotrzebowanie - jedziemy dalej z historyjką o bagniku.
Dziś - zapowiadane wcześniej sceny mordu i konsumpcji.
Niestety bagnik nie jest tu tak łatwym i wdzięcznym obiektem jak moje ulubione bokochody i skakuny - owady na które poluje są zazwyczaj znacznie od niego mniejsze i bagnik ze schwytaną ofiarą nie wygląda tak spektakularnie. Jest też bardziej płochliwy i często próba zrobienia zdjęcia kończy się upuszczeniem ofiary i ucieczką. na dodatek bagnik ma zwyczaj ćwiartowania i 'mielenia' ofiary szczękoczułkami - jeśli nie zrobi się zdjęcia w ciągu kilku pierwszych minut po schwytaniu ofiary trudno już rozpoznać co bagnik schwytał - zamiast ofiary widać tylko bezkształtną bryłkę:
9.
Jeśli jednak zauważymy posilającego się bagnika nieco wcześniej wygląda to lepiej:
10.
A przy odrobinie szczęścia można nawet zarejestrować różne etapy ćwiartowania ofiary - w tym przypadku jest nią oprzędzik, których na 'moim' wyschniętym bagienku było bardzo dużo:
11.
12.
13.
I żeby mi nie zarzucano, ze nie ostrzegałem - cdn:-)
zgroza...
R E W E L A C J A :mrgreen:
killer :)
Horror z najwyższej półki :shock:
fajne te twoje pająki. Wiedza o zwierzątkach zawsze pozwala na lepsze zdjęcia....
Wiem ze Dolomedes to duże bydlę, ale jednak na 9 i 11 przeszkadzają mi nieostre odnóża na pierwszym planie.
Dlatego też najwyżej oceniam 10.
:shock::shock::shock:
Dobre te serie z Bagnikiem, nawet bardzo :)
pozdro
A ja chcę więcej :D jak się da, bo sam takich nie umiem znaleść
..a ja ten okrutny mikrokosmos to widzę bardziej różowo:
1.
Załącznik 156418
2.
Załącznik 156420
Ładnie widzisz:) jest odmiana.
W dzisiejszym, kolejnym odcinku cyklu o bagnikach z wyschniętego bagienka - bagnik ze schwytanym bzygiem:
14.
15.
i inny, z mrówką która w jego szczękoczułkach zakończyła tragicznie lot godowy:
16.
17.
16 jest zaje..fajna :)
Oglądam, fajne wrzuty :)
Super wyszła wstawka z pająkiem - pierwsza klasa - gratuluje
to i ja dorzucę modraszka :)
Załącznik 156477
wyszomir- seria z bagnikiem super :)
modraszek bardzo na tak :)
Jedziemy dalej z posilającymi się bagnikami. Dziś - w charakterze dania różne pluskwiaki:
18.
19.
20.
21.
Kolejna fajna seria :)
Ależ "smaczne" foty :grin:...że też nie mam takiego zacięcia...
Załącznik 156557
Załącznik 156558
Drugi konik super, groźnie wygląda..
Kolejna seria Marka kapitalna. Na 18 zdj. zjadanemu ślepia wylazły z orbit... :grin:
@wyszomir, bardzo ładne foty!
Wyszomir i tropic - frapujące zdjęcia :)
Na obrazku i w naturze z londyńskiego zoo :grin:
Załącznik 156565
Ponieważ nie chciałbym wszystkich zanudzić - czas kończyć cykl o bagnikach. Na zakończenie jeszcze kilka kadrów z ćwiartowania schwytanego pluskwiaka:
22.
23.
24.
Dla mnie ekstra !! :-)
Ladnie sobie Panowie poczyniacie :)
pozdro
tropic pierwszy konik świetny, drugi też niczego sobie :)
24 - jak nożycami :)
Zgodnie z obietnicą - zmiana tematu. Dziś - łowiki. Na początek kilka 'klasycznych' kadrów odpoczywających owadów:
25.
26.
27.
i ciekawostka - łowik który żył sobie z silnie wgniecionym okiem - albo miał jakiś wypadek, albo przeobrażenie nie do końca mu się udało:
28.
R E W E L A C J A :grin: !!!
Rewelacja! :D
Niemożliwe :shock:...ja też tak chcę !!
Wyśmienite wrzutki, tak bagnik jak i łowik :grin:, mam nadzieję, że regularnie będziesz nas raczył takimi widokami :)