Ostatnie super ;)
Wersja do druku
Ostatnie super ;)
Zatem z Mirkiem mamy klub początkujących :) Ktoś jeszcze się pisze? :P
Bardzo dziękuję za Wasze oceny i komentarze. Kluczem było tutaj światło :) im później tym lepiej.
Dzisiaj pierwsze kadry z ostatniego etapu naszych wakacji w Toruniu. Te robione akurat XZ-1 z ręki :)
Drugie i trzecie z instalacji światło\dźwięk z nowego runku Toruńskiego.
Załącznik 54266Załącznik 54267Załącznik 54268Załącznik 54269Załącznik 54270
Zdjęcie nr 2 bardzo dobre i ciekawe :grin:. Reszta średnio mi przypadła do gustu.
z tej ostatniej wrzutki urzekło mnie 2, jest super. 3 też całkiem, a w 4 jest pomysł, ale tak nie do końca pasuje mi w kadrze, mam na myśli głównie to obcięcie czubka choć nie wiem jak to wyglądało w rzeczywistości wiec wymądrzać się nie będę
1,2,3 niezłe ale coś mi WB nie styka a może to mój monitor ?
Pozdrowinia:
Tadzik
Bardzo dziękuję za ostatnie komentarze. Dzisiaj ciąg dalszy Torunia, ech piękne to miasto jest !
Załącznik 54323Załącznik 54324Załącznik 54325Załącznik 54326Załącznik 54327Załącznik 54328
1- Lepiej by wyglądało gdybyś stanął dokładnie na wprost napisu.
2 - Brak symetrii i ostrości, można było podciągnąć trochę niebo.
3 - Wieża się wali bo przez wieki siadła z jednej strony, ale ten dom po prawej powinien być prosty + ostrość.
4 - Nie bardzo wiem o co chodzi.
5 - Takie obiekty MZ powinny być kadrowane dokładnie symetrycznie + ostrość.
6 - Ciekawe :roll:
Subiektywnie i z uśmiechem :grin::
Tadzik
Hej kolego sympatyczny :wink:
Focąc budynki pamiętaj o symetrii i perspektywie. Gdzie stanąć, jak stanąć, by potem jak najmniej poprawiać.
Wiem, wiem... łatwo mówić :wink: Nieraz wydaję mi się, że się dobrze ustawiłam, a po tem patrząc na fotę to... :shock:
Qurka, mogłam jeszcze krok w prawo i było by git :???:
Ale nawet jak coś leci w tą czy tą to wyprostować raz, dwa i już :grin:
Pzdr.
ostatnie zdjęcie uratował ten ktoś kto spreparował ludzika... pozostałe dla mnie nieciekawe.
Witam,
Dzisiaj kilka kolejnych zdjęć z Torunia. Jak zwykle zapraszam do ocen i komentarzy.
Załącznik 54405Załącznik 54404Załącznik 54403Załącznik 54402Załącznik 54400Załącznik 54401
Dzisiaj przedstawiam ostatnią już serię zdjęć z Torunia. Zapraszam do odwiedzin i komentowania.
Załącznik 54464Załącznik 54463Załącznik 54462Załącznik 54461Załącznik 54460
Witajcie,
Odświerzam wątek aby całkiem nie zarósł pajęczyną :)
Dzisiaj kilka zdjęć z Pułtuska, kampania wyborcza na całego.
Załącznik 56888Załącznik 56887Załącznik 56889
Z przedostaniej wrzutki okienko zamurowane cool :-) W Pultusku nie maja slupow ogloszeniowych, bo u mnie sa :-)
Aha! Zamurowane fajne, tylko wyprostuj i "zdejmij" trochę niebieskiego.
Okienko - jak poprzednicy, żal mi tych drzew.
Witajcie,
Bardzo dziękuję za odwiedziny i dobre słowo :)
Rzeczywiście bardzo się zdziwiłem tą Pułtuską modą na ogłoszenia do drzew przyczepiane. Byliśmy tam tydzień przed wyborami i walkę wyborczą widać było na prawie każdym drzewie :(
Dzisiaj coś innego, jesień znaczy w pełni :)
Załącznik 56937Załącznik 56938Załącznik 56939Załącznik 56940Załącznik 56941Załącznik 56942
Fajna jesienna wrzutka, szostka ekstra :-)
Dzięki a odwiedziny i komentarze.
Dzisiaj chciałem Wam pokazać kilka zdjęć z wczorajszego dnia niepodległości. Chcieliśmy pokazać naszej 7 letniej córce o co chodzi z tym świętem...no i się nie udało :( Po raz kolejny udowodniono że nie może być normalnie, a szkoda.
1.Załącznik 57083 2.Załącznik 57085 3.Załącznik 57086 4.Załącznik 57088 5.Załącznik 57090 6.Załącznik 57089 7.Załącznik 57087 8.Załącznik 57084
Piatka fajna :-)
Witajcie,
Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Dzisiaj chciałem Wam pokazać jeszcze kilka zdjęć z 11.11 ale w zupełnie innym klimacie. Ufam że się spodobają :)
Załącznik 57219Załącznik 57220Załącznik 57221Załącznik 57222Załącznik 57223
Jak zwykle czekam na komentarze i sugestie :)
Witajcie,
Dzisiaj kolejne zdjęcia, tym razem z Warszawskich łazienek. Ciekawe czy się Wam spodobają.
Załącznik 57748Załącznik 57749Załącznik 57750Załącznik 57751Załącznik 57752Załącznik 57753Załącznik 57754
Witam
Pozwolę sobie na kilka słów "krytyki"...
Analizując cały wątek hmmm co mogę powiedzieć...
Brawo za rozwój postęp jest ewidentny i w dobrym kierunku :wink:
Alenie patrzę na to co było tylko na to co jest...
fot 4 11/11 trochę za wysoki kadr przez co widać kawałek jakiejś zbędnej kratki pomysł sam w sobie ciekawy szczególnie biorąc pod uwagę podwójne odbicie. Jednak najważniejsze są odpryski na lakierze w połączeniu z całą reszta :shock:
Oby tak dalej.
Pozdr.
Wiewióra ok. spróbuj oziębić delikatnie liście, to wylezie w pełnej krasie.
pozdrawiam
Wiesz, że to ja?
Przyjrzałem się z zaciekawieniem.
W pierwszych trzech, te rury przeszkadzają ale gdyby pokombinować :roll: Mogły by się stać atutem, trzeba by tylko poszukać odpowiedniego kadru, stanąć w odpowiednim miejscu. Wydaje mi się, że największy potencjał ma drugie.
Natomiast w ostatnim, MZ, pokazałeś za dużo. Lepiej (chyba) byłoby skupić się na odbiciu, może tak?
Załącznik 58310
Witajcie,
Bardzo dzięki za odwiedziny i komentarze :) Już myślałem że nikomu nic się nie widzi ;) a tutaj taka niespodzianka!
@jokw Dzięki za słowa pochwały, choć wiem dobrze że jeszcze masa pracy przede mną.
@Saboor znacznie lepiej po przygaszeniu kolorków, rudą teraz widać :) ale boję się zapytać co z tą rudą że to niby Ty? ;)
@helmut miejsce gdzie robiłem te zdjęcia z odbiciami to jakiś dziwny twór, walec dookoła od wewnątrz pokryty lustrami. Szukałem ciekawszego kadru dłuższą chwilę ale moja kochana córcia postanowiła że ona to na czekoladkę chce iść i nic ja moje knucia nie obchodzą...tak to już z tymi młodymi jest. Dawno tam nie byłem, ale obiecuję że jeśli jeszcze stoi on ten walec to wrócę tam z pociechą na smyczy aby uciec nie mogła ;) Fajowo wyciąłeś ostatnie, ja na to nie wpadłem niestety.
Witajcie,
Dzisiaj kilka zdjęć z ...magazynu. Ciekawy jestem Waszych opinii, wszystkie zdjęcia z XZ-1 przy ISO 400 oraz 200 myślę sobie że maluch daje radę :)
Załącznik 58577Załącznik 58578Załącznik 58579Załącznik 58580Załącznik 58581
Dla mnie jedyneczka :-)
Pierwsze interesujące miejsce , ale... czytałeś kiedyś o mocnych punktach? Zastanów się czym chciałbyś przyciągnąć uwagę widza. Uwago dotyczy też 2 i 3. Na dwójce za duzo ludzi - tłum nawet , na troce przepał. czwórkę kadrował bym inaczej, może pionowo, piętka krzywa wymaga poprawki.
Pozdrawiam AP.
1 z 5 ok reszta jakby przepalona
@waruga - Dzięki za odwiedziny i opinię :)
@apz - przemyślałem raz jeszcze te fotki i wyszło mi coś takiego:
Załącznik 58616Załącznik 58617
@brudnyhary Dzięki za opinię, w takim miejscu gdzie źródłem światła są lampy jarzeniowe strasznie trudno zrobić fotkę bez przepału źródła światła :(
Nr 1 z magazynowych. A moze sprobowac cz-b i z mocnymi kontrastami? Tak se kombinuje...
T.
Dzięki Thomasso za odwiedziny, pogrzebałem chwilę w LR i wyszło mi coś takiego:
Załącznik 58621
Jak myślicie?
nie kusilo Cie, zeby zamalowac nazwe producenta zaworu?:-P moze mam mala fobie, bo naogladam sie identycznych zaworkow (w kolorze niebieskim) tego producenta u siebie w pracy, ale na Twoim miejscu zamalowalbym:wink:
Albo tak :)
Załącznik 58636
T.
@Thomasso Dzięki za pomysł :) Twoja wersja również wygląda fajowo :)
@Tomashhh Nigdy nie robiłem w zaworach ;) więc logo zostało bo było...żadnych negatywnych skojarzeń
Dzisiaj część druga moich zmagań, zapraszam do oglądania i oceniania:
Załącznik 58655Załącznik 58656Załącznik 58657Załącznik 58659Załącznik 58660