wee, nie mam już czasu muszę lecieć.. OK zobaczymy potem ;]
Wersja do druku
wee, nie mam już czasu muszę lecieć.. OK zobaczymy potem ;]
Zgadzam się, że kalkulowanie cen detalicznych, na podstawie innych detalicznych nie jest dobrym pomysłem.
Ale proszę, nie piszcie, że za wodą E-3 jest strasznie drogie. Na stronie olympus usa jest od jakiegoś czasu (od wakacji?) ogłoszona promocja . To chyba odpowiednik naszego fl50R za free.
E3 + 12-60 + fl50 R = 1950 USD (akurat ta cena z bhpphotovideo, to pewnie też ich odpowiednik naszego fotocośtam.pl). Należy doliczyć różne podatki.
Ceny chyba dobra. I przy tak wysokim dolarze dalej jest ok. Chociaż nie ma sensu sprowadzać.
B&H : 2500$ -200$
http://www.bhphotovideo.com/c/produc...al_Camera.html
po dodaniu do koszyka dostajesz 1950 $- podatki omijasz jeżeli kupisz z innego staniu, koszt wysyłki i inne opłaty wychodzi ci - 2000$ za ten zestaw...szkoda ze dolar podrożał
Oszukali nas!
Najbardziej oszukano pracowników fabryki pracujących na taśmie!
Miała być cena a nie ma.
A te dykty ciężkie...
czyli to był zwykły chłyt marketingdody z tą dzisiejszą ceną :), aby podgrzać kotleta . Sprytne
Mnie coś tak po głowie chodzi 3,5k za puszkę, jak będzie drożej to będzie :???:. Oczywiście to taki strzał...
Swoją drogą to jak już gdzieś pisałem, wszystko zależy od jakości bo jeśli będzie gorzej i drożej do opty-polisi zjedzą "czydziestkę" w trakcie testów ...
O rany boskie....hardkorowe ceny.
Chyba jednak uznano filtry artystyczne za prawie photoshopa.
powodzenia;]
Zaszaleli. Ciekawe co będzie w sklepie.
E-30 Body - zawiera ładowarkę, baterię, kabel USB i wideo 4*399
E-30 1442 Kit - zawiera ładowarkę, baterię, kabel USB i wideo 4*699
E-30 1454 II Kit - zawiera ładowarkę, baterię, kabel USB i wideo 6*090
E-30 1260 Kit - zawiera ładowarkę, baterię, kabel USB i wideo 7*390
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
choć z drugiej strony jeżeli za e-3 który ma sugerowaną cenę 5,5k dajemy w sklepie 3.6, to za e-30 w sklepie powinno być z 2,5
w sklepach internetowych to spodziewam się ok 3700 za body... jakkolwiek cena dość wysoka biorąc pod uwagę konkurencje ---
50 D - w sklepie ok 3700 - mniej więcej tyle ile się spodziewam e-30
d90 - w sklepie ok 2700 - ale to jakby półka niżej.
a700- w sklepie ok 2700 - to ta sama półka, k20d podobnie
3,7 w sklepie? Jak tyle to e-3 kosztuje.
Panowie nie ma co bić piany
Olek miał od zawsze taką politykę cenową,,, najpierw dość drogo a potem szybko w dół.,..
ameryki nie odkryliśmy.. według mnei rozsądna polityka
Popatrzcie na politykę cenową Panasa - to już jest dopiero sprzedawanie nowości
Według mnie cena jest ok - inowatorzy płaca frycowe, za 3 miesiące cena dla ludu:D
Jak te ceny spadną do rozsądnego poziomu, to wejdą 60D i D95(?) które rozjadą E30.
Po co ktoś miałby w tym momencie wchodzić w E30 zamiast w D90? Bez sensu. Nas to nie dotyczy, bo siedzimy w systemie, ale nikt nowy E30 nie kupi. Taka jest rzeczywistość. I tak jak wcześniej mówiłem - zdaje się, że E4 już nie będzie, bo musiałby wystartować z niebotycznego poziomu 6000 zł, nie oferując w zamian zupełnie nic konkurencyjnego w stosunku do innych body w tej cenie.
będzie może E-40, segmentu pro przy obecnej technologii nie może być w 4/3, chyba ze jakieś rozwiązania z ciekłym azotem jako chłodziwo do matrycy.
Sorry, taki wisielczy humor.
taak system już umarł.. znowu.
Ma siedem żyć jak kot.
Ja czekam na cenę poniżej 3 tysi- wtedy idę do sklepu.
Cenę sugerowaną to będzie miał MM - w takich fotozakupach będzie pewnie 3999 na start.
Ale to jest zbyt drogo.
PS.- fotomic- no niestety z flaszki tym razem nici
Niech może będzie lepiej E-360 ale widać, że całkiem zarzucili swoje stare 'modernistyczne' podejście.
Alez mógłby powalczyć w pro, w studyjnym pro... Gdyby nie zrezygnowali z matryc Kodaka i poszli w tym kierunku co średni format - maksymalne używalne ISO200, ale ISO100 idealne, z super szczegółami i plastycznym obrazem. Do tego świetna optyka Zuiko i jest idealny aparat do zdjęć produktowych czy krajobrazowych, a z 7-14 architektonicznych. Ja bym naprawdę chciał mieć coś takiego (pośrednio mam z E400, ale on ma wiadome wady).
Chyba sobie dokupię E1 i będę happy :>
Ja tez kupię, bo nie mam żadnych drogich szkieł i nie będzie mi żal za rok-dwa zmienić system. Ale taka jest prawda, że Olympus poszedł w idiotycznym kierunku - nie dośc że przegrywa licytację na matryce z APS-C, to jeszcze jest najdroższy.
Jeżeli matryca w e-30 jest wyraźnie lepsza od martycy e-3 i zrzuci rękawicę matrycy d300 - to ta cena ma sens...
Czekać trzeba na testy