Fajowe te zachodziki, podobają się
Wersja do druku
Fajowe te zachodziki, podobają się
Druga, zimniejsza rafineria wydaje się lepsza.
Rozżarzony horyzont i stygnące niebo przeglądające się w morzu- podoba mi się :)
Fajnie by było się wybrać na nocny plener po rafinerii ;)
ale ja pamiętam :) polar malrumi mój bo Twój sie nie chciał odkręcić od UV a w tym zestawie winietowało strasznie :) , dalej cokin nd 1,2 cały i nd 0,9 polówka miękka balans bieli chyba ok 10000K i tyle :)
a poza tym to bardzo ładnie wyszło ciesze się ze mogłem pomóc i że ktoś mnie jednak słuchał muahahaha
No fakt, bardzo ładnie Wam to wyszło!
Zdjęcia rafinerii bardzo fajne ale zachód... Bajeczny! Ciężkie stalowe niebo i "płonoący" horyzont zatrzymały na bardzo długo mój wzrok :roll:
Cieszę się, że zachód się podoba.
Fotografia krajobrazowa jest dla mnie ciężkim tematem. Pewnie taka po prostu jest - trudna :wink: Ale do tej pory i ja miałam złe podejście do niej. Po prostu szłam z aparatem i tam gdzie mi przyszło do głowy stanąć, tam robiłam zdjęcie, nie zważając, że słońce, że ostre światło itd, itp. A przecież rzadko kiedy dobre zdjęcia krajobrazowe powstają z marszu. Czasem się tak trafi, że dopisze szczęście i jest się we właściwym miejscu o właściwym czasie i wszystko gra - światło, niebo. Ale pewnie znacznie częściej trzeba się naczekać na tą właściwą chwilę.
Tak więc oglądam i oglądam, czytam poradniki, opowieści fotografów krajobrazu i chłonę wiedzę. I próbuję... :wink:
:lol: I załączam przykład tego, jak pogoda nie zważa na nasze plany. :grin: To miał być piękny wschód słońca. :lol:
Świetnie!!
Nawet lepsze niż wschód słońca. Wschód jest codziennie a taka burza znacznie rzadziej :p
Do galerii!
Z taką obstawą burza niestraszna :D Fajny fot.
Wschod Grzmota ;)
A jakby to troche ciasniej dac, tak, zeby wiecej szczegolow sie pokazalo, a zwlaszcza chmurki?
Anyłej- gra i buczy-galeria Szefowo ;)
Fantastycznie :)
ostatnie fotki bardzo pierwsza klasa :)
pzdr
Za kaczym- rację ma :)
No kurcze, ja mam tylko matrycę z E-30 a nie D700, gdzie można 90% kadru wyrzucić :lol: No ale ok, przycięłam trochę.
Jola kombinuj dalej,tam widac wschod,tylko Ty go musisz zobaczyc.:wink:
:D Sio do galerii z tym!
O kurczaki! ale piękna burza :-)
Mirek fullwypas
napisz co popsułeś że tak ładnie czerwień wyciągnąłeś
jolly co tu gadać :) następnym razem również się dam wyciągnąć na wschoda.
Wow! Gratuluje !
Ale przygrzmocilas Jolka :mrgreen:
Piekna fotka.
Dziękować serdecznie za miłe opinie i cieszę się, że piorunki się podobały.
Następne zdjęcie to widok z latarni morskiej. Jak to nad morzem - nic tylko woda, ale urzekły mnie chmury. Po odpowiedniej dawce zioła, o którym mowa była w innych wątkach :lol:, wyszło tak:
Trudno z takiego "nic" coś wykrzesać. Zielone na dole, chmury u góry - a jednak dech zapiera. Pięknie Ci wyszło. I to bez mocnych punktów ;)
Może ciutkę za ciemno. Ale to szczegół.
Ale rewelacyjne :shock: dla mnie nic nie za ciemno- super:!: chmurki świetne! chmurzyska! :)
Chmury śliczne, aż się proszą o "pociągnięcie" :grin:
Mam jednak wrażenie, że nieco za ciemne niebo. Wyszła księżycowa noc :-P
Bardzo Wam dziękuję za wizyty.
Dziś pod wieczór trochę się przejaśniło, więc pognałam z aparatem w teren. Niestety wielkimi krokami zbliża się jesień. Choć chyba nie mam powodu aż tak bardzo narzekać - będzie pięknie, kolorowo. :wink:
I takie tam jesienne "dowody", a przy okazji test nowego nabytku - ZD 50 f/2
Naszło mnie dziś na wizytę w ZOO. Jako pierwsze przedstawiam pawiany. I niedźwiedzia, który ujął mnie swoją pozycją :grin:
Hello jolly https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif !
Misiek prima sort, ale się koleś uwalił :mrgreen::mrgreen: luz blues :grin:
Misiek gites, jak powiedzial sabor luz blues, za to pawiany takie smutne.
Ale to chyba maja do siebie zwierzaki zamkiente w zoo, dlatego ja nie bardzo lubie tam robic zdjec.
Masakrer, misiek mnie rozbawił swoją pozycją, ale tak naprawdę przy wybiegu dla niedźwiedzi zrobiło mi się najsmutniej. Wybieg mały, niewielki trawnik, trochę pni, a większość terenu to beton. Nie byłam w zoo wieki. To moja pierwsza wizyta od ponad dobrych 10 lat i szczerze wcale nie żałuję, że nie jestem jakimś stałym bywalcem.
Dołożę jeszcze lemury - "W kupie cieplej"
Czemu taka amberowa tonacja w kadrach z malpami?cos chyba przestawiasz niepotrzebnie.