Księgowi to jakieś zioło musieli palić:) Epl7 jest chyba pierwszym rozsądnie wycenionym Olkiem.
Wersja do druku
Ano używałem (innego producenta - Meike) z Fuji HS-10, HS-30 i Nexem C-3. Zdawać egzamin zdawało, ale jednak dedykowany VF-4 daje nieporównywalny komfort. Ważne jest to, że egzemplarz do którego link podałeś ma możliwosć korekcji dioptrycznej - bez niej mogłoby się okazać, ze nie da sie uzyskać ostrego obrazu. Zastanawiam się natomiast, jak będzie zdawało egzamin mocowanie za pomocą elastycznej linki - mam obawy, że się nie sprawdzi przy odchylanym ekraniku. Meike miał w komplecie stalową ramkę którą przyklejało się na dwustronną taśmę samoprzylepną do ekranika LCD i wbudowane magnesiki - wygodnie się lupkę zakładało/zdejmowało, do tego nie miała tendencji do przesuwania się w poprzek ekranika. Stosując taką lupkę trzeba pamiętać, by zdejmować ją w słoneczne dni gdy ni9e jest używana - noszenie aparatu z założoną lupką może spowodować, ze skupione przez soczewkę lupki promienie słońca wypalą dziurki w folii polaryzacyjnej ekranika LCD. Ja sobie tak załatwiłem ekranik w Fuji HS-10. I jeszcze jedna uwaga - nie wiem jak lekko odchyla się ekranik w E-PL7. W Sony NEX C-3 chodził na tyle lekko, ze po założeniu lupki opadał w dół pod własnym ciężarem co było dość niewygodne. W aparatach Fuji ekranik odchylał się z większym oporem i takich problemów nie było.
Ładny ten epl7
Trzeba sobie wytłumaczyć ze epl5 tez zdjęcia jeszcze robi i zyc jakos :)
E-pl7 +45/1.8
Załącznik 140279