Co tam tytuł, można wymyślić nowy :)
Zdjęcie jest ważniejsze.
Zdaje sobie z tego sprawę ale przekształcanie oryginału mniej zaszkodzi niż rozciąganie tego co wstawiłeś. Najlepiej byłoby tak kombinować z kadrem aby rozciągać potem jak najmniej.
Wersja do druku
Co tam tytuł, można wymyślić nowy :)
Zdjęcie jest ważniejsze.
Zdaje sobie z tego sprawę ale przekształcanie oryginału mniej zaszkodzi niż rozciąganie tego co wstawiłeś. Najlepiej byłoby tak kombinować z kadrem aby rozciągać potem jak najmniej.
parę dni nie było mnie na Forum a tu takie smaczne kąski :) pogratulować Autorowi :)
Wóz satelitarny - świetnie wypatrzone. Swoją drogą, mają ludzie pomysły:)
Pożeracze i wóz satelitarny - super.
Pozdrawiam.
Dlatego tyle jest różnych zdjęć tych samych motywów. Ile fotografów, tyle wizji :) Mnie akurat takie kadrowanie najbardziej opowiadało do tematu zdjęcia. Pozostawienie tylko dwóch postaci moim zdaniem jest zbyt sztampowe, a do do tła to celowo w obróbce postacie "spłaszczyłem" do tła bo taką miałem wizję tego kadru :wink:
Zauważam na forum tendencję do "wywoływania" przez niektórych forumowiczów zdjęć wstawionych przez innych na różne sposoby. Poszukiwania dla konkretnego kadru swoich wizji przedstawienia interesującego zdjęcia. Z jednej strony samo zjawisko jest moim zdaniem jak najbardziej pozytywne, udostępniające autorom fotografii możliwość dostrzeżenia w swoich pracach innych nie zauważonych wartości. Z drugiej jednak mnie osobiście takie zabiegi wewnątrz mojego własnego wątku nie za bardzo się podobają, zaburzając jego spójność i wewnętrzny porządek. Dlatego proponuję założenie nowego wątku (nie wiem tylko w jakiej kategorii) w którym na prośby jednych forumowiczów inni udostępniali by swoje zdjęcia do "pastwienia" się nad nimi. Nie widzę przeszkód w udostępnianiu moich wyjściowych materiałów do przeróbki. Co o tym myślicie? A może jest już taki wątek na forum, tylko go nie zauważyłem.
ad votum:
Była ta kwestia poruszana, ponieważ zaginęła w czeluściach forumowych, postaram się przypomnieć:
Jeżeli nie chcesz "przeróbek" w swoim wątku, zaznacz to na wstępie lub umieść w sygnaturce informację, że nie życzysz sobie "poprawek".
sygnaturka jest zawsze widoczna i każdy będzie wiedział, że tu nie należy umieszczać swoich interpretacji zdjęć autora.