Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Zauważyliście że olympus opublikował dużo zdjęć srebrnego body z czarnym szkłem 14-42EZ, o wiele lepiej wygląda taki zestaw niż ze srebrnym, ale chyba niema szans takiego kopic ? bynajmniej niema o tym informacji na stronie Olympusa, za to zestaw ze starym szklem 14-42mm II R będzie srebrno - czarny
[ link 1 ] [ link 2 ] [ link 3 ] [ link 4 ]
Czy ktoś już znalazł PDFa z instrukcją w sieci ?
Cytat:
Zamieszczone przez
oly2020
...o wiele lepiej wygląda taki zestaw niż
ze srebrnym...
Bo plastik pomalowany na srebrno wygląda słabo.
tylko po co publikować zdjęcia zestawów których nie będzie w sprzedaży? zastanawiając się czy kupić srebrny czy czarny takie zdjęcia mogą wprowadzić w błąd (szczególnie jak się kupuje wysyłkowo), bo oglądając zdjęcia z premiery i materiałów prasowych zostają w pamięci zdjęcia zestawu srebrno-czarnego który wygląda świetnie, od razu przypomniało mi się zdjęcie e-pl5 [ link ] które do dziś jest pokazywane w opisie w wielu sklepach, tu konkretnie z amazona [ link ] grafik mocno zaszalał z wyświetlaczem :grin: to zdjęcie było (moze jest) na jakiś stronach olympusa nawet (dla tych co niewiedzą, w rzeczywistości wyświetlacz jest o wiele wiele mniejszy)
http://robinwong.blogspot.com/2014/0...ew-part-1.html
3-osiowa stabilizacja wydaje się być bardzo dobra. Zapowiada się ciekawy aparacik.
Pewnie zaraz też ukaże się test i seria artykułów sponsorowanych :-)
Cena 2699 za body się potwierdza. Kolejny sklep ma w tej samej cenie http://fotozakupy.pl/aparat-kompakto...10-body,18180s
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Powiem szczerze za to body mocno bym się zastanowił czy dać 1,5 tyś i pewnie bym nie dał. Za 1 tyś zł. nie powiem kusząca propozycja pomimo tego, że dostałbym gorszy wizjer i tu bym się zastanowił bo poniekąd lepszą matryce ma, a zyskałbym filmowanie (jakie jest to jest, lepsze jak się nie ma w ogóle :) )
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Jaki gorszy wizjer?
Chodzi o te powiększenie w wizjerze. Była o tym mowa w wątku od postu #116. Z specyfikacji na optycznych E-M10 ma to powiększenie 0.58x, G1 ma 0,7x. Co prawda jak to się ma w praktyce nie miałem okazji sprawdzić. W G1 używając szkieł manualnych w zasadzie nie muszę nawet powiększać obrazu w wizjerze aby prawidłowo ocenić ostrość. Obawiam się, że przy powiększeniu 0,58 nie będzie tak dobrze. W każdym razie dla mnie jest to istotny parametr i jak pisałem kupując coś nowego trudno aby wybierać gorszy. Nie wątpię, że aparat jest bardzo dobrą alternatywą dla kogoś kto się przesiada z pena (te z niższym numerem). Mając panasa serii G taka zamiana jest już dyskusyjna mz. Z ceną w poprzednim poście to z lekka przesadziłem, przyznaje. Fajny aparat ale po prostu nie dla mnie.