4 załącznik(ów)
Odp: Nasze samochody i czasami innych :)
BMW Isetta - mały samochód produkowany w latach 1955-1962 przez koncern BMW.
Model był produkowany z przeznaczeniem na rynek europejski oraz amerykański. Pierwowzór BMW Isetta został odkryty przez wysłannika BMW na Salonie samochodowym w Genewie w 1954 r. Zarząd BMW postanowił odkupić licencję od firmy Iso i wyposażyć pojazd we własną jednostkę napędową pochodzącą z motocykla. Produkcję Isetty zakończono w 1962 r. Wyprodukowano 161.728 egzemplarzy.
Załącznik 100706 Załącznik 100707 Załącznik 100708 Załącznik 100709
Zajebiaszcze autko :)
Ciekawe jak to się sprawowało w terenie. Pamiętam, że nasz "Mikrus" też miał silnik motocyklowy, chyba od WFM, miał bardzo słabiutkie sprzęgło, które często się paliło, jak też źle dobrane przełożenia w skrzyni biegów.
Sam pamiętam jak nieraz, mój sąsiad jak nie nabrał rozpędu przed górką na której mieszkamy, to zawracał i tyłem do góry się spinał.
To cudo ma jeden feler, jak zaparkujesz przodem blisko ściany, to nie da się wysiąść :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
To cudo ma jeden feler, jak zaparkujesz przodem blisko ściany, to nie da się wysiąść :mrgreen:
Oj tam, oj tam - widzisz jakiś problem ? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Ar2
Bentley Continental:
Podobno gdy masz awarię Bentleya to bujają do Ciebie helikopterem. Zabawna sprawa, posiada koło zapasowe ale ze zmianą jego szczególnie kiedy dłużej się jeździ to byłby wielki problem. Raz w Bentku wymieniałem koła. Środkowy dekielek jest dokręcany na imbus i to taki mały (pewnie dla tego aby nie ukradli bo kosztuje za jeden z jakieś 1000 - 2000zł) a dołączony kluczyk przypomina te dołączane do zestawu mebli. Więc możecie się wyobrazić co się dzieje po przejechaniu co najmniej kilku tysięcy kilometrów - zapieka się i tym firmowym kluczykiem to można sobie co najwyżej w nosie podłubać :D. Ja ukręciłem firmowy i dodatkowo jeszcze inny od zestawu kluczy :). No ale jak ktoś ma taki samochód na własność to dzwoni po lawetę bo przecież nie będzie zginał pleców i się męczył :D
---------- Post dodany o 13:38 ---------- Poprzedni post był o 13:28 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Przypomniałeś mi jak kiedyś jeździłem Fordem Fiestą Kurwierem (taka moja pieszczotliwa nazwa od Couriera). Kiedyś zepsuł mi się zamek od kierowcy a w serwisie powiedzieli, że będą mieli go za kilka dni. Więc tak jeździłem przez kilka dni, że otwierałem od pasażera a potem od wewnątrz drzwi kierowcy (nie miał centralnego). Kiedyś zaparkowałem na parkingu i poszedłem do sklepu, wracam a tam gościu zaparkował 10 cm od strony pasażera. Dwie godziny na palanta czekałem, chciał się wcisnąć bo zbytnio miejsca nigdzie nie było i założył, że mam dobry zamek hihi :). Od strony paki też nie mogłem wsiąść bo przestrzeń ładunkowa od miejsca kierowcy i pasażera była oddzielona kratką:D. Ale wtedy mięsa się pod nosem narzucałem :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Oj tam, oj tam - widzisz jakiś problem ? :mrgreen:
W sumie to nie, no chyba, żeby jeszcze dodać, że nie ma wstecznego ;) :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
W sumie to nie, no chyba, żeby jeszcze dodać, że nie ma wstecznego ;) :mrgreen:
No rozłożyłeś mnie na łopatki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozostaje przebić się przez ścianę :-P
E tam, bierzesz pod pachę i odwracasz;).
Sliczna zabaweczka.
2 załącznik(ów)
W zeszłym roku takie cudo udało mi się w Maladze wypatrzyć - stało sobie w biurze turystycznym i reklamowało miejscowe Muzeum Motoryzacji.
Załącznik 100713Załącznik 100714
Nie wiem czy nie miał zwiazku z Isettą? Google nie potrafi pomóc, nazwa była zwiazana z jajkiem - kolor też;)
EDIT: Znalazłem - Fuldamobil 1955r. produkowany w Niemczech.