Odp: laptop dla amatora fot...
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Zdecydowanie nie na to samo. Mniejsza rozdzielczość - mniej informacji na ekranie. Uciążliwe zwłaszcza w przypadku zmuszenia do używania poziomego suwaka przy przeglądaniu www.
Przy 1440 px raczej nie jest potrzebny poziomy suwak przy oglądaniu stron. Ale w autocadzie i photoshopie juz tak. Wygląda na to, że w rozsądnej cenie pozostaje zakup czegoś z 1600x900 px a później jeśli miejsca będzie brakowało to dokupi się monitor. Najchętniej kupiłbym pc ale z racji tego, ze mieszkam na stancji i czasami jezdze do domu to potrzebuję czegoś bardziej mobilnego niz pc :)
Dzięki za odpowiedzi teraz muszę poszukać jakiegoś konkretnego modelu.
---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post był o 13:59 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
DIONIZY
Asus K73 SV i5; 6 GB do 8 ; 750 GB ; GeForce GT540OM 1GB; 2900zł
dodatkowo można dołożyć dysk twardy do 1.5 TB bez utraty gwarancji.
Pozdrawiam
Dionizy
Ciekawa propozycja. A mogę prosić o linka do sklepu w którym jest taka cena? :)
Witam
Media Markt - M1 - Kraków , na poczatku grudnia.
Pomyłka
23 listopad 2011 cena 2899 PLN
To może jest nawet lepsza oferta,
bo ja muszę wywalić 2GB ramu i wstawić 4 GB, a w Twojej ofercie tylko dołożyć 4 GB.
Chociaż w mojej konfiguracji panorama + wypełnianie w PS CS5, działa rewelacyjnie a jest to chyba funkcja która najbardziej wykorzystuje ram.
A ja serdecznie polecam HP Probook 6460b. Stosuję go zawodowo i nie ma żadnych problemów zarówno z rawami, jak i - tym bardziej - z jpgami. Oczywiście stacjonarnie podpinam go do monitora, ale i sam z siebie daje radę.
Jedynym problem jest podświetlenie led matrycy, ciężko jest go skalibrować.
Nie mam zaufania do HP, duża awaryjność.
Powiem tak, Dell, i5, 8GB RAM, GeForce 1GB i nie ma, że boli. Na nic nie czekam, nic mnie nie martwi, wszystko śmiga, że aż przyjemnie pracować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Powiem tak, Dell, i5, 8GB RAM, GeForce 1GB i nie ma, że boli. Na nic nie czekam, nic mnie nie martwi, wszystko śmiga, że aż przyjemnie pracować.
Z tą opinią się zgodzę, z tymi parametrami na pewno nie boli :)
Cytat:
Zamieszczone przez
leszekkl
Z tą opinią się zgodzę, z tymi parametrami na pewno nie boli :)
W cenie nie wiele przewyższającej 2500 PLN do wyjęcia. Matryca jedynie psu o kant d.py, jeśli chodzi o pracę na zdjęciach, ale do tego i tak podpinam swojego Eizo
i świat jest piękny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Mogę prosić konkretny model?