Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły :wink:
Wersja do druku
Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły :wink:
Trzy żołny na jednej fotce! A ja bym chciała jedną choć zobaczyć na żywo.
Wszystkie fajne, trzecia fotka super. :)
Przynudzasz już tymi świetnymi zdjęciami :wink:
Nic ino gratulować.
W mordę jeża (opcjonalnie w dziób żołny)! Rewelka! Szczególnie to z trzema na jednej gałązce.
"trzy za jednym zamachem i z prowiantem "
gratuluję
szacunek za wytrwałość
pozdrawiam
Dziś rano burza pokrzyżowała mi plany zasiadki :/ w związku z tym na razie nie pojawią się nowe zdjęcia żołn :( Jutro rano ma być ładna pogoda i raczej na 100 % wyruszę w teren :) Wczoraj zaś byłem trochę na okolicznych polach i zaobserwowałem spore stado bocianów (około 20 sztuk).Najwyraźniej to już sejmy i niebawem pożegnamy te wspaniałe ptaki podobnie zresztą jak żołny.Podejrzewam, że jutrzejsza zasiadka to już ostatnia w tym roku :/
Fajne boćki. Ja dzisiaj zasiadłem od rana, miałem miodne światło, ale akurat żwirownia pracowała pełną parą i żołny śmiały się ze mnie z drutów energetycznych. Znalazłem piękną miejscówkę, ale raczej już w tym roku nic, co mogłoby dorównać Twoim fotom, nie uda mi się zrobić. Tym bardziej, że pewnie lada dzień odlecą. Pozdrawiam.
Udane, dynamiczne kadry : )
2 świetne! : )
Ujecie, kadrowanie i GO ekstra! : )
Pozdrawiam : )
Cześć !
Wczoraj byliśmy z kolegą na zasiadce od 5 ale żołny "rozkręciły" się dopiero około 7 :/ U nas jeszcze karmią młode które nieśmiało wyglądały z norek tak jak na twoim zdjęciu :) Po 7 w okolicy kręcił się krogulec i tak wystraszył całe towarzystwo, że młode schowały się głęboko a dorosłe ptaki nerwowo przelatywały nam nad głowami i przysiadały tylko na krzakach z których miały dobry widok na okolicę :/
Krogulec ciągle latał w pobliżu i nawet na pół sekundy usiadł na patolu ale tak nas to zaskoczyło, że nikt nie nacisnął migawki :)
Jak tylko odleciał "drapol" żołny znowu zaczęły karmić ale wtedy przyjechał jakiś człowiek po glinę i było "po ptakach" dosłownie ;)
W efekcie wróciłem do domu bez żadnego kadru :)
Bywa !!
We wtorek wybieramy się znowu i mam nadzieje, że godnie zakończymy tegoroczny sezon w przeciwnym wypadku pozostanie niesmak na cały rok ;)
pozdrawiam !!
Odświeżam !
Ostatnio,niestety bardzo mało czasu na robienie zdjęć.Efekt-brak nowych zdjęć w galerii:cry:
Ostatnio tylko wróbelka przy śniadanku "strzeliłem" :)