Mimo, że nie przepadam za folklorem i skansenami to przyjemnie się te zdjęcia ogląda - BW tu bardzo pasuje.
Wersja do druku
Mimo, że nie przepadam za folklorem i skansenami to przyjemnie się te zdjęcia ogląda - BW tu bardzo pasuje.
Jako, że ostatnimi czasy cierpię na notoryczny brak wolnego czasu, a tym bardziej na dalsze wyprawy fotograficzne, pozostaje mi pobliska łąka
i bieganie za owadami czy też kwiatkami. Nad kwiatami mam tę przewagę, że wolniej uciekają choć czasami z pomocą wiatru robią skuteczne uniki ;)
Jako, że nie posiadam typowego obiektywu macro, eksperymentuję z manualnymi obiektywami i pierścieniami pośrednimi.
Wczoraj wieczorem także podjąłem taką próbę, choć stada komarów skutecznie utrudniały utrzymanie aparatu w bezruchu ;)
Poniżej kilka kadrów z tego co się nie poruszyło.
82
83
84
P.S. Próbowałem wyostrzać metodą Saboora, więc jeśli jest nieostre to jego wina ;)
Fajne, fajne...a nawet bardzo fajne te latające, choć dwójeczka lepszejsza :) Kwiatek ciasnawy troszkę jak dla mnie.
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się 83. Kwiatek jak dla mnie ująłeś trochę za ciasno, ja zastosowałbym również trochę większą GO.
w jedynce ostrość z prawej na skrzydle uciekla.dwójka fajna 3 za rol6-wieksza GO
Stawiam na (83)
apz! To dżołk taki, że jak gwoździa ni możesz wbić - znaczy młotek do d..y:mrgreen:
Quentin35 pisał z emotką na końcu i dowcip fajny:grin:
A mi ta wyszło:Z fotką jak z kobitką: czas poświęcić, dopieścić ...:grin:
Dopieszczone wyglądają ciekawiej !
Pozdrawiam AP.
Obróbka według tutka wyostrzanie RGB + maski warstw ot wsio!
Aaa i kanałowe leczenie szumów, przy wyostrzaniu foty warto usunąć szum, najwięcej jest na niebieskim kanale.
Tutoriale zamieszczone odwołują się jak tytuły rzeczonych do wyostrzania. O pozbywaniu się szumów będzie później.