slaszysz:
kurde Panie, ale kosztuje 3x mniej... pewność daje tylko oryginał, ale kilka dobrych zamienników to znacząca siła. mnie ciekawi dlaczego te zamienniki ładują się prawie 2x szybciej, niż oryginał, z tym że dopiero od drugiego cyklu.
Wersja do druku
slaszysz:
kurde Panie, ale kosztuje 3x mniej... pewność daje tylko oryginał, ale kilka dobrych zamienników to znacząca siła. mnie ciekawi dlaczego te zamienniki ładują się prawie 2x szybciej, niż oryginał, z tym że dopiero od drugiego cyklu.
Zgadza się, za tą cenę przecierpię mniejszą wydajność. :)
ja mam GP i jest ok,nie odstaje od orginału
a ja właśnie dostałem zamiennik Hahnel BLM-1. Wkładam do E-510... i nic. Nie działa. :evil:
ładuje baterię, wkładam do E-510... i nic. Nie działa. :evil:
Jestem zły :evil:
Zobaczymy co na to sprzedawca... :evil:
Jeżeli jest to jakiś wykładnik jakości , to ja używam w hld3 oryginalnego BLM1 i zamiennika GP i obydwa rozładowują się jednakowo co może swiadczyć o porownywalnej jakości zamiennka do oryginału. a o to chyba chodzi.
Zakupiłem akumulator zastępczy marki GP. Na weselu strzeliłem na nim 650 zdjęć, w tym jakieś 20% z lampą (dobłysk przodu kadru na 1/16). Aku pracuje u mnie już 1.5 roku.
używam trzech ogniw Hahnel i oryginału. nie widzę różnic w długości pracy na poszczególnych egzemplarzach.
Sprzedawca napisal, że mam zwrocić baterię a oni ją sprawdzą. Sam to zrobilem (z małą pomocą) przy pomocy kabelka i żarówki, żarowka na chwilę się zapaliła ( ale się przepaliła, bo była 2,2 volta). Teraz nie wiem co zrobić. Czy oni sprawdzą baterię w ten sam sposób? Wtedy nie ma sensu tego wysylać bo stwierdzą, że bateria jest sprawna a ja będe musiał ponosić dodatkowe koszty. Nie mam możliwości stwierdzenia czy na innym aparacie bateria działa.
Zauważylem, że oryginał ma trochę głębiej "zatopione" styki, a w zamienniku trochę bardziej wystają i są trochę większe, czy to może mieć jakieś znaczenie? Czy ktoś mi może coś poradzić?
Pierwszy raz coś mi nie działa i nie wiem co z tym fantem zrobić :oops:
to czy działa to jeszcze nie wszystko. Pytanie jak długo działa.
w aparacie nie działa wcale, żarówka się przepaliła, tyle wiem :|Cytat:
Zamieszczone przez dzemski