normalnie mi działa z E-500 i nowym softem ver 1.2Cytat:
Zamieszczone przez Mati
Wersja do druku
normalnie mi działa z E-500 i nowym softem ver 1.2Cytat:
Zamieszczone przez Mati
a ja dzisiaj wgrałem soft na 1.2 i mogę wchodzić dalej kombinacją jak pisałem wyżej. Liczba zdjęć nie zmieniła się po wgraniu.
a ja próbuję, próbuję i nic. Przeczytałem dokładnie cały ten wątek, także w wersji angielskiej. Piszą, że trzeba robić to powili..
no cóż.. robiłem i szybko i powoli / przełączałem z XD->CF / całkiem wyciągałem CF / próbowałem przy nie-otwartej klapce CF..
Próbowałem też dłużej przytrzymywać przyciski / wolno przyciskać spust migawki itp
co robię nie tak ? [e330]
z Menu zamiast <PLAYa> działa!. Mam E-330 z FW 1.2Cytat:
Zamieszczone przez Ernesth
Jutro minie rok mam mam Olę E-330 ;) Postanowiłem sprawdzić liczniki i...
Wyszło :
R : 008272
S : 000945
C : 000000
U : 001028
V : 000148
L : 000000
R :arrow: licznik mi się zgadza z tym co mam na zdjęciach. Ostatnie zdjęcie ma nazwę PA278265.JPG (P - A(październik) 27 - 8265. Różnica minimalna (7 zdjęć)
S :arrow: zaskoczony jestem ilością zdjęć z lampą błyskową. Jeżeli liczy tylko wbudowaną, to będę się upierał, że tyle nie zrobiłem Jeżeli liczy wszystkie rodzaje lampy (wbudowaną, zewnętrzną (w moim przypadku FL-36) i wyzwalanie błysku żarówek błyskowych za pomocą kostki), to mogę się zgodzić
U :arrow: wychodzi, że co 8 zdjęcie włącza mi się odkurzacz. Jak to ma się tego, że robię sesje po 200 zdjęć ? Tyle razy bawię się Olą :?:
V :arrow: Live View :?: jeśli tak to z tym mógłbym się zgodzić..
Ktoś wie co oznacza U i L ?
Nie wiem jak z wyzwalaniem za pomocą kostki ale na pewno liczy też lampy zewnętrzne...
na pewno nie liczy lamp zewnętrznych niesystemowych oraz wyzwalanych drogą radiową :)Cytat:
Zamieszczone przez olifant
ja tam mam 7k pstrykniętych fot, ale w swoim E-500 nie mogę dostać się do tych ustawień iso :(
w E-510 działa bezproblemowo - zamiast Play wciskamy Menu i voila.
Pozdrawiam
W E-510 pojawiły się dwie nowe pozycje w menu serwisowym (str. 2) w stosunku do menu w E-500 i jedna nowa pozycja w stosunku do E-330.
R: ilość wykonanych fotek
S: ilość wykonanych fotek z załączoną lampą błyskową
C: prawdopodobnie ilość podniesień lustra w trybie serwisowym do czyszczenia matrycy
U: ilość uruchomień systemu SSWF
V: ilość uruchomień systemu LiveView łącznie z naciśnięciem AEL/AFL w trybie LV (ustawianie ostrości)
B: ilość wykonanych fotek z załączonym system IS
Może ktoś napisać jak wywołać menu serwisowe w E -510