ja swojego we wrześniu kupowałem za 690zł :roll: dobrze, że 'spanikowałem' po pierwszych doniesieniach na temat nowego, ciemniejszego i kupiłem w pośpiechu starą wersję :razz:
Wersja do druku
ja swojego we wrześniu kupowałem za 690zł :roll: dobrze, że 'spanikowałem' po pierwszych doniesieniach na temat nowego, ciemniejszego i kupiłem w pośpiechu starą wersję :razz:
Przez "skąpca" szukałem to najtańszy znalazłem za 967zł, ale musiałbym po niego trochę dalej pojechać.
Czy dostał ktoś w zestawie POKROWIEC na obiektyw?
ja nie
Ja tez nie dostalem :cry:
W zestawie nie ma pokrowca - pokorowce są dawane do pro i top pro.Cytat:
Zamieszczone przez MarKo_wawa
http://www.olympusclub.pl/olypedia/i...50mm_1:3.5-4.5
Ale gdzieś widziałem, że można same dokupić :D zresztą te pokrowce olympusa to super sprawa.
Dzięki, myślałem że pokrowiec będzie firmowy :| . Szkoda.
No bez przesady. To szkiełko z niskiej półki.Cytat:
Zamieszczone przez Elilama
Niektţóre firmy nawet osłony przeciwsłonecznej do wersji PRO nie dają ;)
witam,jestem nowiutki na forum i zadam pewnie idiotyczne pytanie.jaka jest różnica pomiędzy 14-42mm a 40-150mm,jak to wygląda od strony zoom-u optycznego,szukam na necie informacji ale tam wszystko językiem technicznym opisane,sprawa dokładnie wygląda tak: mam zamiar kupic e-300 z obiektywem 14-42mm cena 2199zł a 14-422mm+ 40-150mm cena 2599zł,dopłacac do drugiego obiektywu?? po prostu nie wiem czym one sie różnią od strony laika.Prosze o odp. lub o jakies ciekawe linki do stron tematycznych.Pozdrawiam
oba to zoom ok, 3x
tylko, ze jak masz dwa to w sumie masz zoom ponad 10x ;)
150/14=10,7x
14-42 to standardowy obiektyw do widoczków, do pomieszczeń
40-150 używany do zbliżen dalszych obiektów :)
BTW taka cena to przepłacanie.
sorry,miałem napisac E-330 !!!