Dzięki za odpowiedź, a czy z kitami również bo z moim 14-42 niestety nie :cry:?
Wersja do druku
Jak to nie?
Ustawia na pewno, przestaw na TTL.
Nie mam już tej lampy, nie pamiętam dokładnie ale chyba tak nazywa się to ustawienie gdy aparat steruje lampą.
Tylko jeśli sprawdzasz to to nie myśl, że kręcąc pierscieniem zooma w tę i zpowrotem lampa będzie się cały czas przestawiać.
Ustaw obiektyw na najkrótszą ogniskową i przyciśnij spust do połowy, lampa ustawi się na szeroki kąt. Teraz przestaw na najdłuższą i znów naciśnij spust, powinieneś usłyszeć silniczek zooma lampy.
Musi działać :roll:
Zoom lampy się przestawia, natomiast na wyświetlaczu lampy nie wyświetla się napis "auto-zoom" (tylko "zoom") i wartość przysłony i to mnie zastanawia.
Coś poprzestawialeś chyba :roll:
Wyświatlane "Zoom" sugeruje, że nastawiłeś manualną zmianę ustawień palnika.
Poszukaj w ustawieniach i przestaw sobie na "Auto-Zoom".
PS
Dzięki za + :)
Chyba nic, dzięki rocco i + rep.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
" Auto-Zoom, przysłona oraz zasięg pokazywane tylko, gdy używany jest aparat przesyłający do lampy dane dotyczące wartości ISO oraz przysłony."
W ustawieniach można tylko ustawić zoom albo manualny zoom. :cry:
Witam,
czy w metz'u 48 AF-1 (podpiętym do E-510) na wyświetlaczu powinna być wyświetlana wartość przysłony w trybie TTL (a SL - off)
48 wyswietla ogniskowa tylko (z bledem), przyslony nie.
Tak wogole to moznaby napisac pismo do metza zeby poprawila ta ogniskowa w 48 i 58 - w koncu jest update przez usb.
Mam nadzieje, że pomimo tych błędów doświetla prawidłowo. A w ogóle to jaki kabel USB pasuje do tego wejścia?