Dzięki, o taki konkret mi chodziło :D
Wersja do druku
Dzięki, o taki konkret mi chodziło :D
firmware 0.6 tak więc...
Te modele pewnie będą miały kilka chorób wieku dziecięcego, tak jak Nikony Z czy Canon R. Dużego sukcesu Panasowi nie wróżę, przynajmniej w początkowym okresie rozwoju systemu. Niemniej jednak jest to dla niego inwestycja na przyszłość, której na pewno nie będzie żałował, gdy przyjdzie mu pogrzebać m4/3.
Ze wzgledu na gabaryty ten system zupełnie mnie nie pociaga. Czasami zapominam dlaczego tak spodobał mi sie MF, i kombinuję co by za gruche kupic do FF.
Trzeba poczekać na body z ostatecznym firmware. Na razie wszystkie relacje pochodzą od osób, które używały aparatów z pre release firmware. Cena *$2500 w przedsprzedaży za oferowaną specyfikację nie straszy. Bezpośredni konkurent *SONY A7III kosztuje *$2000. E-M1MkII *$1700 :/
*B&H price list
Wystarczy, że ceny szkieł straszą. To nie jest Canon, do którego podepniesz wszystkie lustrzankowe szkła przez bezstratną przejściówkę. Cena korpusu to pikuś.
Te zdjęcia są antyreklamą S1. Miękkie do tego stopnia, że nie chce się ich analizować. Nie sposób ustalić punktu ostrości. Stawiam na wyjątkowe partactwo recenzenta, bo nie chce mi się wierzyć, by S1 nawet w wersji pre-production generował tak słaby pod względem IQ obrazek.