Oj Syd, jak byś nie znał moich okolic:-P. Podoba mi się perspektywa w "walce na poduchy".
Wersja do druku
Oj Syd, jak byś nie znał moich okolic:-P. Podoba mi się perspektywa w "walce na poduchy".
Każdy wojownik zaopatrzony w aparat, lub komórkę :)
Załadowałem w końcu coś nowego do mojego Chinina. Kodak Tri-X 400, jestem bardzo ciekawy bo jeszcze nie miałem okazji go próbować a wiele dobrego słyszałem o tym filmie. Jak na razie coś z szuflady
Zenit 12xp + Helios i o ile pamięć mnie nie myli Fuji Superia 200
Ciekawe czy ktoś kiedyś robił eksperyment, że kupił kilkanaście rolek filmu i przetrzymywał go przykładowo 10 lat po terminie z tym, że każdy w innych warunkach a potem zrobił na nich zdjęcia. Bo tak sobie myślę, że zapewne jest jakaś metoda na głoda i pewne warunki wpływają na to jak później wychodzą zdjęcia na takich kliszach :)
Syd cyfrowo już chyba z pół roku temu wrzucałeś fotki z tej walki?
Gdzieś Ty upolował tego gościa w dodatku z tą cegłą Zenkiem?
Może się mylę ale w wątku nie mam chyba żadnego zdjęcia z lampą błyskową. Generalnie na forum foty z lampą to chyba w ogóle są to jakieś białe kruki :). Wstawię Wam pewną fotę z lampą z Lomo, która wykonałem przed rokiem mojej chrześnicy na przeterminowanym Fuji 200. Wstawiam ją dla tego bo podoba mi się jej kolorystyka i dodatkowo dobrą robotę według mnie wykonał soft Lomo w postaci winietki :). Także można powiedzieć, że wady stają się zaletami :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1371593133
No to ja coś wręcz odwrotnego LOMO-PRZYZIEMIENIE na Kodaku
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1371624671
A tutaj LOMO-SŁUP i byłem z lekka zdziwiony po doświadczeniach z Lomo, że zdjęcie wyszło prawie tak jak chciałem zrobić. Dosłownie lekko skadrowałem i przerobiłem do B-C
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1371624669
Taki widzisz się trafił jeden w Bielsku Białej. Szkoda tylko że nie ma skarpetek do sandałów. Kiedyś streety robiłem zenitem i dało się:)
Co do lamypy błyskowej to wydaje mi się że to zdjęcie z walki na poduszki jest doświetlone lampą.
Chinon + Superia. Zmieniłem do B&W bo lab zrobił mi niebieską poświatę której nie dało się pozbyć. W ogóle z tego co zauważyłem to Fuji Superia średnio sprawdza się w fotografowaniu zimą. Na każdym zdjęciu śnieg jest niebieski.
---------- Post dodany o 09:04 ---------- Poprzedni post był o 09:03 ----------
Lomo słup i nawet gołąb się załapał:)
W galerii wrzuciłem to jak "LOMO-SŁUP i mini ptaszek". Lubię Lomo, śmieszny aparaty ale powiem Ci, że ten aparat jest ciężki do równego focenia i graniczy to z cudem albo ja już po iluś fotkach zacząłem kumać z automatu jak patrzeć przez wizjer, który nijak pokrywa się ze zdjęciem ma on też swoje fanaberie itd. Mam zdjęcia gdzie jest ostra winieta i takie gdzie w ogóle jej nie mam i nie ma na to to końca jakiejś recepty bo foty w podobnych warunkach potrafią inaczej wyjść.
Co do Zenka to ja nic do niego nie mam. Sam się w życiu nawoziłem ze sobą 12XP na różne wycieczki w Polsce i po świecie i dawał radę i to bardzo dobrze. Nawet wczoraj poszedłem z nim focić kilka uliczek na moim osiedlu aby tutaj do wątku później wrzucić w ramach opowiastki o moim osiedlu :). Ludzie często na niego psioczą i w ogóle ale dla mnie jedynie czego w nim brak to czasu 1000 :)
Ja tam nigdy nie potrafiłem zrobić wystarczająco ostrego zdjęcia Zenitem, żadko kiedy dobrze widziałem przz wizjer. Ja mam lekko awersję do tego sprzętu i raczej już nie będę go używał. Ostatnim razem jak załadowałem do niego film to stał ponad rok w środku. Aż się zrobiły takie smugi na kilku zdjęciach:)
Może to wina sprzętu bo tak podobno potrafiło bywać w zależności od wersji. Mnie Zenkiem zawsze ostre wychodziły i nie narzekałem na swojego. Zobaczymy co teraz wyjdzie bo robiłem nim pierwsze foty od bodajże 2006 :)