Jak się BIKER nauczy proste kadry robić, przyjdzie czas na krzywiznę. Powoli do celu.
Wersja do druku
Witam waszmościów.:grin:
Biker odrabia lekcje przy każdej okazji, na efekty trza poczekać.
A krzywizny, miało być inaczej. Te kadry są tak powszechnie znane..............
Czekam na słoneczko, żeby trochę poszaleć.
Żebyście nie mysleli, że ja tu coś bajeruje. To pokazowo efekty mojej korekt na przykładzie przędzalni Grohmama.
Mam nadzieję że nie będziecie strzelać za tego rawa.:grin:
Żeście koledze kreski jakieś pomalowali na fotce, oczopląsów dostać można :)
Trochę sobie podłubałem...
Załącznik 82368
Ahutta ciekawie wyszło. Zrobię powtórkę tej fotki jak będzie słońce na budynku. Będzie też z rikszą i rowerzystami.:grin:
Hmmm, teraz zauważyłem, że motyw jest popularny. Nawet w galerii się dziś pojawił. To tak poza tematem ;)
Pora najwyższa pokazać kilka treningowych fotek z mojej najnowszej galerii. Wracając w piątek z pracy rowerkiem wybrałem celowo drogę przez ul. Wróblewskiego. Miałem oczywiście ze sobą Olka, a korciła mnie dyrektorska willa z 1885 r. Zaświeciło ładne słoneczko i do tego "podwójnie" bo okazało się że brama na podwórze gdzie stoi willa była otwarta. Nie otworzył jej właściciel ale najemca terenu w głębi posesji, który miał tam siedzibę swojej firmy. Trochę się dowiedziałem o jej historii i mogłem sobie zaszaleć na kilku ujęciach. Sceneria wokół budynku nie była zbyt ciekawa, trochę chaszczy, zarośnięta sterta gruzu itp. Sam budynek choć bardzo ładny jest niemiłosiernie zaniedbany i pozamykany na cztery spusty. Ale kute ogrodzenie bardzo przyciągnęło moją uwagę.
I tak powstało kilka ujęć, które sam obrobiłem, prostując budynek i perspektywę.
A czy chociaż poprawnie to już sami oceńcie:grin:.
1. willa w całej okazałości
2. trochę detali z ozdobnego ogrodzenia przy jednym z wejść
2. coś co można chyba nazwać furtką
No brawo, brawo :)
wiesz, całkiem inaczej się na nie patrzy. Całkiem fajnie Ci wyszło.
4. inna wersja ogrodzenia
Mam jeszcze pewne problemy z proporcją skalowania, ale powoli sobie będę trenował na trudniejszych kadrach i może coś zacznie wychodzić:grin: