Następne wieczorne:
Załącznik 165762
Wersja do druku
Następne wieczorne:
Załącznik 165762
Hej Heniu,
Te wieczorne Ci naprawdę elegancko wychodzą :grin:
Cześć,
Kręgi z tego posta bardzo fajne, ciekawa graficzna forma jak i podanie. Super.
Z kolejnych to 'następne wieczorne' mi się spodobało, dobry kadr, nienudny.
pozdrawiam,
Ładne te nocne :-)
nocne Twoje strzały zacne :-P
bardzo się podobają te kadry - podrasowany jeden z ostatnich ciut lepszy od pierwowzoru :)
Ostatnie dwie Twoje wrzuty zdjęć nocnych bardzo mi się podobają. Mniej podoba mi się trzecia wrzuta (zdjęcie) od końca "na dobranoc" . Wole jak niebo jest granatowe z poświatą jak na ostatnich zdjęciach. a nie czarne
Ja też wolę ale to mało ode mnie zależy, więcej od pory roku i pogody. Teraz, żeby na nocnym zdjęciu było niebieskie niebo, trzeba je zrobić o 17.00-17.30, przy bezchmurnym lub mało zachmurzonym niebie. U mnie niestety ostatnio mocno pochmurno, dlatego na niebieskie niebo nie ma co liczyć.
Tym razem wcześnie rano:
Załącznik 166038 Załącznik 166039 Załącznik 166040
Pierwsze i trzecie miodzio!
Mnie się podoba trzecie z akcentami kolorów :-)
No to jeszcze noce a właściwie wczesno-ranne.
Dwa budynki zbudowane na planie trójkąta, gdzie jeden z budynków jest podstawą a drugi to pozostałe dwa boki. Wewnątrz tego trójkąta jest spory, ogólnodostępny dziedziniec. Ponieważ nad tymi budynkami zbudowano zadaszenie, dziedziniec jest kryty.
Próbowałem już kiedyś go fotografować ale nie byłem zadowolony z efektów. "Po ciemku" wydaje się ciekawszy.
Załącznik 166463 Załącznik 166464 Załącznik 166465
Na ostatnim widać fragment zadaszenia.
Ciekawe te nocne zdjęcie. Z postu #6571 kompozycja i kolory z trzeciego najbardziej mi podchodzi, choć wolałbym by było widać jeszcze więcej dołu - całe odbicie budynków. Natomiast na niebie są jakieś plamy ? (monitor mam czysty :wink: ).
Z ostatniej serii , budynków na planie trójkąta fajnie było by ująć wszystkie ściany. połóż aparat na ziemi z założonym fiszem ew. najkrótszą ogniskową i jednym kadrem złapać 3 ściany.
Może brak UWA, może brak pomysłu. Tak na pierwszy rzut oka wyglądają ostatnie zdjęcia. Moim zdaniem można wyróżnić trzecią fotkę za rytm 3 słupków i okien.
Po pierwsze- nie mam fisza :-P
PS
Nie próbowałem nigdy kłaść aparatu na "ziemi" i robić zdjęcia "w ciemno" ale ... :roll:
Tylko żeby mnie nie było w kadrze, musiałbym dość daleko odejść od aparatu. Mocno ryzykowne w ruchliwej okolicy ;)
Czego?
UWA = Under Water Aparaten :mrgreen:
Nie, jaja sobie robię - chodzi o szerokie szkło.
Heniu, masz coś szerokiego np. 9-18 ? To na statyw i pstryknij panoramę.
Nie wykorzystujesz możliwości aparatu:wink:, a Wi Fi + smartfon i już nie jest "w ciemno":)
Chyba się nie mylę, że E-M10 umożliwia takie zdalne sterowanie z podglądem kadru w telefonie ?
Co do ostatnich zdjęć też wolałbym to w szerszym ujęciu zobaczyć, nawet składając 2 czy 3 kadry z "zwykłego" obiektywu.
Ani nic szerszego od kitowego 14-42 :???:
Wyzwalanie migawki to jeszcze nie sterowanie ;)
Niemniej, podgląd w smartfonie pozwala na ułożenie aparatu w odpowiednim miejscu.
Nie pomyślałem o tym :oops:
no dla mnie także ostatnia seria taka se - jakoś nie umiem sobie tego poukładać w głowie jak to wyglądać powinno w oryginale ( a z reguły nie miałam z tym problemów ;) )
Wcale się nie dziwię bo to nie są zdjęcia całego dziedzińca czy choćby jego większej części. Na pierwszych dwóch jest ten sam fragment, pokazany z dwóch stron. Jest to przybudówka, w której są schody i korytarze do wind. Same windy są na zewnątrz .
Na trzecim jest przybudówka spełniająca te same funkcje ale w tym mniejszym budynku.
Dla mnie Twoje fotki są bdb! Widzę jednak, że koledzy i koleżanki z forum wiedzą jak zrobić aby były jeszcze lepsze.
Wejdź na ostatnie piętro lub na dach i pstryknij z góry. To wcale nie taki łatwe ująć w jednym zdjęciu t6en ciekawy kompleks
Heniu, foty świetne. :mrgreen:
Na trzecim: "porządek musi być", na każdym piętrze, taka sama donica, z takim samym kwiatem. :roll::mrgreen:
W takich budynkach jest zwykle recepcja i ochroniarz wypytuje po co, do kogo itp.
Załóżmy, że udałoby mi się wejść i wjechać na górę. Musiałbym robić zdjęcia przez szybę (na korytarzach ogólnodostępnych zwykle nie ma okien), która zwykle nie jest kryształowo czysta.
Już się zniechęciłem :-P
1991 i 1994 - podobają misię.
Pozdrawiam.
Dzisiejsze wieczorne
Załącznik 166629
na pierwsze skojarzenie wygląda jakbyś złożył je z 72 zdjęć (tyle okien), bardzo mi się podoba :)
ps. a gdzie poziom 02,01,00 ;)
echhh - gdyby tak coś ciekawego w niektórych z tych okien się działo - to byłoby coś :D
tyle tych różnych okien Heniu fotografuje, więc może kiedyś coś ustrzeli,
chyba że nie chce nam pokazać ;)
Sympatyczne, ale nie zawsze trafia się na kochasia z sekretarką w oknie jak onegdaj wypatrzono w rosyjskim Białym Domu....