Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Robiłam manualnie na NX1000 to tam miałam powiększenie x4 :)
No chyba że tak, myślałem że już o EM10 chodziło.
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
Moze ja cuś dodam.
Robiąc makro bez doswietlenia, czas trzeba skracać. Rusza sie bowiem wszystko.
Iso jak ludzie piszą sie nie bój. A czas... No z pierścieniami ja mniej niż te 1/125 boje sie dać.
A i bez pierścieni sie go trzymać radzę. A lepiej jeszcze skrócić.
Głębia jest tak niska ze mały ruch ręki i stabilizacja nie pomoze. Z reszta...stabilizacja w makro mz tylko przeszkadza.
Z doswietleniem 1/60. Nie mniej. Taki mam standard ja, sprawdza sie :smile:
Ciekawe co piszesz o stabilizacji, sprawdzę przy okazji, ja nigdy nie wyłączałem. Spojrzałem na swoje ostatnie zdjęcia i większość jest w okolicach 1/125, jak dla mnie to bardzo bezpieczna granica. Sporo dobrych mam na czasach rzędu 1/60 a i na 1/20 się zdarzają.
2 załącznik(ów)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Kupiłam statyw tralalalala... tralalalala... statyw ładny stabilny i duży :) tralalalala:D Dziś znów udałam się na łowy (nie miałam okazji wykorzystać nowej zabawki...) Znalazłam kilka ciekawych stworzeń... były jednak zbyt ruchliwe i żadne ze zdjęć nie przeszło przez moją selekcję po za jednym. Tylko ten mi się spodobał, choć muszę przyznać że nie bez wątpliwości :D
175
Załącznik 119371
Zrobiłam również takie wiem że kontrowersyjne zdjęcie... już kiedyś próbowałam swoich sił w fotografii pod słońce i nie spotkałam się z pozytywnym odbiorem. Ten mak mi się naprawdę podoba.
Załącznik 119370
2 załącznik(ów)
177 tak by troszeczkę bardziej od przodu pasowało moim zdaniem, ale poza tym nieźle :) , postępy robisz. Przyjemnie się na to patrzy.
Dziękuję za miłe słowa...:) Od przodu też było... tylko z ostrością nie poszło tak jak bym chciała:(
2 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
Biedronka on face
181
Załącznik 119480
1 załącznik(ów)
Jeszcze jedno z serii przyłapani
182
Załącznik 119488
176 i biedronki b. fajne. "Zakochane pary" sumie też, ale jakoś mi się już opatrzyły. Wszędzie ten sex:)