To jest piękne.
I ołtarz i zdjęcie jako dokument piękna
Wersja do druku
To jest piękne.
I ołtarz i zdjęcie jako dokument piękna
Święte słowa panie Tadeuszu, na emeryturze będzie zajęcie dla Bogdana jak znalazł. :mrgreen:
Sprzęt ma, nawet sobie dokupił szkiełka, teraz tylko trochę samozaparcia, a my pooglądamy sobie z fotela piękno architektury sakralnej w BN. :mrgreen:
Ale złośliwy jestem, aż sam się zdziwiłem. :shock:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Biecz - szkoła katów :roll:
2793. Załącznik 217694
[QUOTE=Bodzip;1373139]Biecz - szkoła katów :roll:
2793. /QUOTE]
Chcesz zmienić profesję na starość???:roll: czy reklamujesz?
Cerkiew w Owczarach. Bardzo stare zdjęcie, chyba go jeszcze nie pokazywałem, albo nie wiem bo to z 2009 r. Niedoskonałości techniczne i aparatu i moje - widać :)
2794. Załącznik 217714
Nie jest dobra. To stare E-400, popatrz tam gdzie są diakońskie wrota - wszystko rozmemłane
Skwirtne wnętrze. Ikonostas taki sobie byle jaki - obrazki malowane na byle czym, ponieważ oryginalny ikonostas jest we Lwowie i raczej trudno oczekiwać aby wrócił w przewidywalnej przyszłości.
2795. Załącznik 217737
Marudzisz waść :mrgreen:.
MZ to optyka się wykrzaczyła. Zwróć uwagę, że w centrum jest ok. "Rozmaz" jest na brzegach, tam gdzie szkło miało mniejszą rozdzielczość. Puszka mogła powiększyć ten efekt, ale tylko wtedy, gdy były włączone jakieś poprawiacze jakości. Zwłaszcza odszumianie. Matryca z e400 spokojnie wystarcza do takich fotek.
Fotka mi się spodobała jako, że nie konwneniuje z tytułem "Szkoła katów" jest taka jakaś mało ponura, niewinna i zapraszająca. Fotka niepozorna, a przyciągająca uwagę. Ciekawy zakątek, zwyczajny niby, ale te kształty, perspektywa, baszta, światło. Warto było się zatrzymać, zainteresować tym czy można strzelić fotkę takiemu widokowi. Koniecznie trzeba było to wykonać, by zarejestrować trwanie, wzbudzić u przyszłych widzów świadomość, że coś takiego istniało tu w tych murach.
Pzdr, TJ
Uście Gorlickie.
2796. Załącznik 217763
Uście Gorlickie
2797. Załącznik 217796
To teraz coś na ciepło :)
2798. Załącznik 217831
Ślicznie, podoba się. Proszę zapakować i dostarczyć pod wskazany adres...., bo u mnie szkockie klimaty za oknem :).
Szkockie klimaty mówisz :)
Szkockie skały nie są pokryte muszelkami, tyle że mają sporo porostów.
Wprawdzie to nie ten wątek, ale masz - okolice Anstruther
Załącznik 217852
No proszę jakie fajne miejsce. Daj nam coś jeszcze.
Jadąc z Edynburga na Skye udałem się w kierunku Loch Lomond i ominąłem ten zakątek. Wracając z północy Szkocji przejechałem przez Perth i znowu ominąłem :).
Maj 2019 :shock:
2799.
https://chmura.bodziodug.pl/index.ph...jg5ZoQ/preview
W maju to normalne, większy szok byłby jakby to było zdjęcie z dziś :grin:
Czarna - nie cerkiew tylko wioska :)
2800. https://chmura.bodziodug.pl/index.ph...tJKNeJ/preview
Masakra jakaś. 45 minut próbowałem wgrać zdjęcie. Stanęło na 86 % i kaplica Załącznik 218015
Pięknie Panie, pięknie nawet kaplica przez serwer przeszła. :wink:
I nie będzie :-P
Z tego właśnie powodu rok temu kupiłem kompa. Zainstalowałem dziesiątą windę i służy tylko do obróbki zdjęć.
Minął rok a windoza rozjeżdża się co aktualizacja jak szkapa na światłach. Nie potrafię nad tym czymś zapanować.... a może mi się już nie chce :).
Dlatego rozglądam się za jakąś alternatywą ....
LR nie jest wcale idealny ... jest przeciętny. Mam lepsze programy. Ale LR zabija je funkcjonalnością .
To kup MAC-a, na niego jest LR. System jest oparty na unixie, jest przewidywalny i szybki. Jest drogi, ale kto bogatemu zabroni Załącznik 218028
Nie męczę się, lubię go :)
@Bodzip - 2080
Jestem pod wrażeniem jakości obrazka - gratulacje. :)
Bystra
2801. Załącznik 218196
Bardzo podobają mi się kolory.
Wysowa z dziś :)
2802. Załącznik 218345
Bogdan, ten śnieg to naprawdę, czy w PS Tobie napadał ??? :shock:
Lubię takie widoki. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Śniegu niewiele - tak od 0 do 10 cm. Głównie szron na drzewach. Temp. -7
2803. Załącznik 218346
Jednak gdzieś jest biało, zazdroszczę. Ja w tym roku (w zeszłym też nie) nie widziałam w 3M ani jednego płatka śniegu. Za to na krzakach parę dni temu widziałam zielone listki. Coś się po... rąbało z tą pogodą.
Uwielbiam śnieżne krajobrazy, a u mnie, tylko brunatna codzienność. :cry:
temperatura to -7C??
w 3city sprzedają już termometry tylko od 0C:mrgreen::mrgreen:
mamy kilka stref klimatycznych w kraju:-P