Wklejam tu nie w omd, bo o nim już wszystko wiemy ;)
http://tinyurl.com/7w8x3su - użytkownikom 43 polecam zjazd na dół strony ;)
Wersja do druku
Wklejam tu nie w omd, bo o nim już wszystko wiemy ;)
http://tinyurl.com/7w8x3su - użytkownikom 43 polecam zjazd na dół strony ;)
mógłbyś wyjaśnić o co chodzi bo zaniedbałem ostatnio mój japoński...
that time one of our key questions was:
DSLR Magazine
"In DSLR Magazine wonder if a new model of Micro Four Thirds Olympus camera with an electronic viewfinder to eye level, integrated and high quality, along with general specifications so high that vesting this model a true professional would not be the best solution to offer "bridge" to users of Four Thirds lenses.It would take a high-speed adapter, but this model could eventually replace the SLR Four Thirds own "...
And the answer was:
OLYMPUS:
"There is a very high potential for the concept of camera."
And therefore our observations and interpretation were:
"This question provoked an intense exchange of words at full speed among the three respondents, while their faces denoted excitation (within the limits imposed by Japanese standards" business ").
The direct and sincere look to convey Jeff's brief reply was full of meaning. "
Our bet, since DSLR Magazine, is that the answer is "Yes, we are already working on it."
Lubię jak na polskich forach pisze się posty po angielsku lub japońsku, a tylko szkoda, że na zagranicznych forach nie piszą po polsku, bo wtedy świat byłby prostszy, wioskowe więzy by się bardziej zacieśniły ;) [eot]
Nie moja wina, że pl portale upodobały sobie wrzucanie (chyba tylko sobie) suchej informacji, plus ewentualnie siódmej z dziesięciu dostępnych klatek, przedstawiającej prelegenta w nienajlepszym świetle, do tego dochodzi - IMHO - zer0 wyczucia czego może oczekiwać użytkownik systemu a co mogliby wyrwać - jak Hiszpanie - w miłej atmosferze, w kuluarach podczas przerwy.
Wg mnie Hiszpanie chcą powiedzieć użytkownikom 43, że OMD działa OK, ale wraz z postępem szkła 50/2, 14-54 czy 12-60 jeszcze zakręcą nie jeden raz, czego wszystkim posiadaczom 43 serdecznie życzę i/lub wróżę.
Również /eot.
brzmi bardziej jakby redaktorzy magazynu przytaczal rozmowe z marca 2010, ktora prawdopodobnie dotyczyla "tylko" OM-D...
Być może*, jednak nie wierzę, że wraz z postępem (czytaj: GH3/G4; imho 20 MPx, ale "już" dostępne dla Oly) nie pokuszą się o następny OM-x, na którym duże szkiełka będą chodzić szybciej o kolejny ułamek sekundy.
* - cały ten oemdi szum mnie nie interesuje dlatego strony raczej przewijam niż czytam. Wszystko co chciałbym wiedzieć to realna cena USA i/lub OJ oraz dostępność 75/1.8 a tego, na dzisiaj, nie wiemy ;(
Z wczorajszego wywiadu na FB wiemy, że po stałkach Oly ma na tapecie jasne zumy - nie sądzę by były kitem do serii E-PM czy E-PL :mrgreen:
Trzeba czekać do kolejnej generacji modelu flagowego...
Migawka 1/8000, również w rozmiarze M43, autorstwa Seico
1/8000 :) tego jeszcze w m4/3 nie było
A przydałoby się:)