Bardzo fajna wrzuta, mi najbardziej podobają się 333 i 334
Wersja do druku
Bardzo fajna wrzuta, mi najbardziej podobają się 333 i 334
fajne wrzutki, ale koledzy we wcześniejszych postach mają trochę racji. Masz swój charakterystyczny sposób obróbki - na mój gust za mocny, ale podobno o gustach się nie dyskutuje. Niektóre kadry ciekawe, ale inne jak 334 do mnie nie przemawiają. Może mam zbyt mało wysublimowany smak i nie potrafię dostrzec tego co chociażby RafS
Witam Wszystkich którzy zbłądzili do mojego wątku. Dziś chciałbym wam serdecznie przedstawić człowieka o dłoniach wielkich jak bochen chleba, człowieka dla którego ciężka fizyczna praca to styl życia bez którego, życie traci smak. Będzie to historia człowieka, który niezależnie od tego jak panuje pora roku zawsze ma coś do zrobienia. Kazimierz bo tak ma na imię mój tata jest osoba silna o twardym ale przyjemnym charakter niegdyś pracownik Zakładów Mechanicznych w Tarnowie obecnie na emeryturze. Większość swojego czasu spędza doglądaj swojego gospodarstwa, albo raczej tego co po nim pozostało. Miejscowość Sukmanie z której pochodzę znajduje się południowej Polsce nieopodal miasta Zakliczyn. Większość młodych z mojego pokolenia rozjechało się po świeci jak w przysłowiowej piosence J.Kaczmarskiego "Nasza Klasa" a starszym brakuje sił aby zajmować się gospodarstwami. Kiedyś jak byłem młodszy pamiętam jak mój tata posiadał konie, krowy, trzodę obecnie obecnie się to nie opłaca lub zwyczajnie nie ma sił. Niedawno udało mi się być z Domu i popracować nieco z Tatą jest zima a więc, trzeba zadbać o opał, jak nie na tą to na następna na pewno się przyda. Zanim jednak przystąpiliśmy do działania należał pojechać po paliwo do piły i dla nas rzecz jasna :) Tata nadal posiada swojego ukochanego "Malucha" którym jeździ do do pracy jako główny masażysta, tradycyjnych wyrobów mięsnych z których jest znany w okolicy. Załącznik 141305Załącznik 141306Załącznik 141307 Po powrocie przesiedliśmy się na inny środek lokomocji potocznie zwany Papajem własnoręcznie złożonym ciągnik, dlaczego taka nazwa nie pytajcie bo muszę szczerze odpowiedzieć że nie wiem .Gdy mieliśmy wszystko co niezbędne, wyruszyliśmy po drzewo na opał do kępy nad rzeka Dunajec która płynie nieopodal.Załącznik 141308Załącznik 141309Załącznik 141310Załącznik 141311Załącznik 141312 Tu należy wspomnieć że drewno na przyczepkę samo załadować się nie chciał a o zapał i chęci odpowiednio potrafi zadbać mój Tata. Załącznik 141313Załącznik 141314Załącznik 141315Załącznik 141316Załącznik 141317Załącznik 141318Załącznik 141319 C.D.N
Przez szacunek dla swojego taty (i dla nas) przyłożyłbyś się bardziej i sprawdził ortografię i interpunkcję swoich wpisów.
Pozdr
Słabe to i nieudolne kadrowo. Mając tak "oswojonego" modela mogłeś pokusić o ambitniejsze zdjęcia i większy reżim fotoedycyjny.
A tak to mamy gromadę (bo nie zestaw) albumowych foteczek.
zawsze z pewnymi mieszanymi uczuciami oglądam takie zdjęcia... czuję się jak intruz wchodzący w czyjeś prywatne życie... i nie ma znaczenia nawet to że mam zaproszenie... po prostu mam mocno wyrytą granicę pomiędzy prywatnością a tym co udostępniane publicznie.
nie wiem jak ocenić te zdjęcia, nie wiem jak potraktować ten reportaż....
1. Fatalnie się to czyta. Niechlujstwo wklejenia treści na forum znacznie obniża jej wartość. Po prostu ciężko się skupić na oglądaniu (i czytaniu) jak wzrok skacze na lewo i na prawo. Taki szacunek do oglądających, jak w galerii, w której zdjęcia wiszą na ścianie a nie są stertą makulatury rzuconej gdzieś w kącie.
2. Ilość i dobór zdjęć - za dużo. Z pierwszego postu lecą mz. zdjęcia nr 3, 7, 10, 12, 13; z drugiego 1, 2, 4, 5, 7, 8; z trzeciego 3 i 4 do rozjaśnienia. I mamy fajną, zwartą opowieść o trudnej pracy na gospodarstwie i człowieku, który sobie w takich trudnych warunkach radzi.
To bardzo osobiste zdjęcia więc nie wiem jak odczytasz te uwagi, pomysł mi się bardzo podoba, wykonanie zdjęciowe też, ale sposób pokazania już niespecjalnie.
Witam, w takim razie postaram sie to doadc jeszcze raz. Wczoraj siedzialem do 2 w nocy bo systme nie pozwalal mi tego dodac potem padl mi laptop i wszystko przepadlo. Dziekuje za uwage i spostrzezenia. Pytanie jak i czy moge usunac te posty ?
Zamiast usuwać lepiej zrób je od początku, bedziesz miał przynajmniej porównanie, jak również zachowasz sens już udzielonych komentarzy pod twoimi postami