Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?
Idealny byłby zoom-naleśnik(1,5 cm po złożeniu) ze stałym światłem 0,9, ogniskową 10-100 mm i w cenie 1500 zł(drogo - ale ujdzie):-P
PS. Filtr - ma się rozumieć - poniżej 52 mm
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Idealny byłby zoom-naleśnik(1,5 cm po złożeniu) ze stałym światłem 0,9, ogniskową 10-100 mm i w cenie 1500 zł(drogo - ale ujdzie):-P
PS. Filtr - ma się rozumieć - poniżej 52 mm
Bierz się za robotę, kupuje pierwszy działający i przetestowany prototyp :grin: Może mieć 3cm i światło 2,0.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzysiek29
i nie ważył więcej niż 200g. Też się rozmarzyłem
Kurde , sam plastik , albo jeszcze lepiej styropian, i z czego ma to te 2,8 się zrobić. w takiej wadze , to tylko laminaty węglowe i jakieś nanorurki musiałyby być użyta do budowy takiego cacka - materiały jak w modelarstwie.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Kurde , sam plastik , albo jeszcze lepiej styropian, i z czego ma to te 2,8 się zrobić. w takiej wadze , to tylko laminaty węglowe i jakieś nanorurki musiałyby być użyta do budowy takiego cacka - materiały jak w modelarstwie.
To raczej będzie balonik na druciku
Bardzo ciekawe, najwięcej tracą Canon i Nikon a inni ich podgryzają.
Ciekawe jak to wygląda na świecie, Japonia jest jednak specyficznym rynkiem.
Teraz wiadomo dlaczego wyrzucili prezesa Canona, zresztą moim zdaniem słusznie
Nikon dogania Canona na wszystkich frontach a w segmencie amatorskim to już przegonił.
Ile ludzi czeka na porządny standard do APS-C? Co dostaną 28 f/2.8 IS???
Nie mówiąc już o 24-70 II bez IS
Żeby nie było, że nie w temacie to powiem, że postępy Olympusa i Panasonica bardzo mnie cieszą :-)
Dane porównujące sprzedaż różnych systemów tylko z Japonii. Zgadnijcie dlaczego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
2ev
Żeby nie było, że nie w temacie to powiem, że postępy Olympusa i Panasonica bardzo mnie cieszą :-)
Mnie też - mimo że mam lustrzankę Canona... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Dane porównujące sprzedaż różnych systemów tylko z Japonii. Zgadnijcie dlaczego :)
Zmiana prezesa świadczy o tym że nie tylko w Japonii Canonowi nie idzie najlepiej.
Ale ja nie pisałem o Canonie.