1 załącznik(ów)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
161 mi się spodobał, aż sobie grzebnąłem :wink:
Załącznik 118185
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
161 bardzo ładne.
160 mam wrażenie, że za mało ostre ale to tylko moja ocena.
1 załącznik(ów)
Polowałam dzisiaj na "potwory" :) Cóż odnoszę wrażenie że wszystkie bzyki, tkacze, pełzacze i zbieracze się pochowały a ja niestety nie wiem gdzie mam ich szukać. Fotografowanie poważnie utrudnia mi strach przed tymi stworzeniami, jak już jakiś bzyk się znalazł i zechciał pozować to zaraz inny bzyk był ciekaw jak tamten wyszedł na zdjęciu. Jak już znalazłam maleńkiego tkacza to mrówki postanowiły posilić się moją stopą. Kiedy coś właśnie się przeobrażało zawiodłam ja... i nic kompletnie nie widać...:(
Znalazłam za to taką oto groźnie wyglądającą biedronkę.
163
Załącznik 118218
Znów AF poszedł nie w to miejsce. Spróbuj ustawić sobie mały punkt pomiaru ekspozycji i przy takim kadrze, gdzie obiekt jest lekko z boku wyostrz poprostu palcem dotykając dokładnie to miejsce które chcesz by było ostre... Z drugiej strony łatwo powiedzieć a gorzej zrobić bo mi też latające bzykacze nie wyszły wczoraj... Później wrzucę w swój wątek.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Polowałam dzisiaj na "potwory" :) Cóż odnoszę wrażenie że wszystkie bzyki, tkacze, pełzacze i zbieracze się pochowały a ja niestety nie wiem gdzie mam ich szukać....
polecam wątek nynego
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
161 mi się spodobał, aż sobie grzebnąłem :wink:
O wiele lepiej:) Lubię kiedy grzebiesz :)
---------- Post dodany o 17:03 ---------- Poprzedni post był o 17:00 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
Znów AF poszedł nie w to miejsce. Spróbuj ustawić sobie mały punkt pomiaru ekspozycji i przy takim kadrze, gdzie obiekt jest lekko z boku wyostrz poprostu palcem dotykając dokładnie to miejsce które chcesz by było ostre... Z drugiej strony łatwo powiedzieć a gorzej zrobić bo mi też latające bzykacze nie wyszły wczoraj... Później wrzucę w swój wątek.
Niestety biedronka była bardzo ruchliwa i nie miała ochoty pozować... sama byłam w szoku że udało mi się złapać ten moment:) A co do AF to spróbuje tej metody następnym razem:)