Biedny psiak. Całe szczęście, że trafił na was.
Wersja do druku
Biedny psiak. Całe szczęście, że trafił na was.
Mam nadzieję, że zwierzątko wydobrzeje.
Są jeszcze dobrzy ludzie...
Mnóstwo jest psiego nieszczęścia. W tym przypadku dobrzy ludzie pomogli i miejmy nadzieję ze psinka zostanie uratowana. Ale niestety wiele jest sytuacji gdzie nikt nie pomógł.
A nawet jeśli pomógł, to psina kończy w kojcu w jakimś schronisku. A wszystko dlatego, że komuś nie udało się psa upilnować. Ja wiem, że psy są głupie, że jest wiosna i mógł poczuć zew wiadomo jaki. Że jak poczuje, to siatkę przegryzie albo górą jak kot przelezie. Ja to wszystko wiem. Ale czasem bezmyślność ludzka jest przeogromna.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein.
Gratuluję postawy i poświęcenia czasu dla obcego zwierzaka.
@ToTom - jak pisałem, właściciel się znalazł. Czy kocha tego psa ? Pewnie tak, bo płakał nad nim. Tylko czy te łzy były z miłości czy z wódki to już nie wiem, bo był zarąbany jak kukułka.
Nie mnie oceniać i, tak na marginesie, nic o "kochaniu" nie pisałem.
Prosta sprawa - ile psów ma adresatkę? Ile z tych adresatek nie urwie się przy pierwszej zabawie/walce z innym psem? Czy tak trudno dołożyć do obroży 20 zł i mieć na niej wyszyty numer telefonu? Chip jest dobry, jeśli chcesz komuś udowodnić, że pies jest twój. Ale po pierwsze, z czasem może przestać dać się wykryć. Po drugie, nie każdemu chce się jeździć z psem do weterynarza. A jak zobaczy na obroży numer telefonu, to jest szansa, że zadzwoni. Moja Aria ma wielki numer czerwony na czarnym tle. W sumie da się odczytać nawet bez trzymania w ręce. Każdemu polecam, bo nie znam psa, który rwany instynktem, nie pójdzie w pogoń. A tylko bardzo dobrze wyszkolony da się odwołać.
Jakby nie były oddane i jakby nie były kochane - psy są głupsze niż wielu ludziom się wydaje i trzeba przewidywać za nie i po prostu pilnować.
Przydrożne rowy i schroniska są pełne kochanych psów :(
Smutne jest to czekanie i zapewne mocno wkurza, ale chyba nie tylko u Was tak to wygląda. Niemniej, świetna robota.
Z dzisiejszego spaceru:
Załącznik 252836