Piekna jesien na fotach.
Wersja do druku
W lesie pięknie było choć światełka ciut mało.
A grzyby ... gdyby nie kolega "przewodnik" - nie znalazł bym ani jednego. Mało ich, a w takiej scenerii... szkoda gadać :)
Ostatecznie kilkanaście rydzyków i podgrzybków przytargałem :)
Nawet muchomor się trafił :)
Pozdrawiam.
Pewnie więcej byś znalazł, mając odkurzacz do liści. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No dobra. Czasami "pochyliłem wzrok" :)
Ekstra grzybki, ale i tak nie wiem które zjadliwe, a które nie. :roll::mrgreen:
Przy ostatnim moim zdjęciu w tym wątku wspominałem Wam zapewne, że chodzą plany aby jesień zamienić miejscami z wiosną. Tak więc najgorsze sny przekuły się w jawę. Światowy rząd złożony z wszelakiego rodzaju mniejszości postanowił co następuje - pani jesień i wiosna stają się panami i przyprawiają sobie kukułcze jajka jako symbol walki z nienawiścią do wszelkiego rodzaju "beżowych" napływowych podrzutków walczących o socjal. Pan wiosna zmienia image z filuternej białogłowy z kwiecistym wiankiem na głowie i pokrytej zieloną suknią na dziada z czapką z daszkiem w czerni. W ramach handlu emisjami liści, wszystkie opadłe liście na jesieni są zbierane, po czym na wiosnę malowane na zielono specjalnymi kilkumiesięcznymi farbami aby na jesień ta farba odpadła i znowu można było je zbierać jako pożółkłe. Ciekawe co spotka zimę i lato? Strach pomyśleć :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1446855096
grzybki urokliwe nawet jeśli nie zjadliwe (a może zjadliwe właśnie? :roll:) i drzewniana studnia urocza, a co do planów malowania liści to muszę cos łyknąć żeby przetrawić tą kwestię i nie doznać bolesnej niestrawności jakiejś :mrgreen:
Qwert - wszystkie trzy urokliwe :)
proszę nie mieć żadnych wątpliwości. To też jesień, tylko jesień aktorka, udająca wiosnę i lato. Dwie panie są aktualne i pochodzą z Olsztyna, napotkane początkiem października br. a dwie z lekka podtarzałe, z Jarocina ;)
Załącznik 161177
Załącznik 161178
Załącznik 161179
Załącznik 161180
fajnie się ten wątk przegląda, mnóstwo bardzo fajnych zdjęć dodajecie.
Załącznik 161188
Załącznik 161189
Załącznik 161190
Załącznik 161191
Załącznik 161192
Załącznik 161193
Świetne foto yamada.
Pozdrawiam.
fajne foty, a ta wlewajaca sie do stawu brzoza bardzo w moim guście :)
Wszystko opadlao.
Załącznik 161254
niesamowite te Wasze zdjęcia, chciałem napisać kilka słów komentarza ale ze strony na stronę coraz więcej doskonałych kadrów i chcąc odnieść się do każdego z nich spędziłbym chyba cały dzień przed komputerem.
Też coś dodam od siebie:
Załącznik 161320
Załącznik 161321
Załącznik 161322
Zdziś...
Załącznik 161329
In vitro :grin:
Załącznik 161336
Zapraszam w podskierbieszowskie wąwozy i ... pozdrawiam.
Grabowe i bukowe listki - jak tylko błyśnie słoneczko - samo złotko :)
Pozdrawiam.
Witia, piękny las jesienny, piękne zdjęcia (choć niektóre widziałbym w pionie, ale to takie moje widzimisię. ;) ).
Mam nadzieję, że ekipa wycinkowa nie zostawi tak lasu zmasakrowanego jak ten gdzie jeżdżę na grzyby (jeszcze, ale nie wiem jak długo... :evil:). Wiele miejsc, gdzie jeszcze 2, 3 lata temu zbierałem grzyby stadami, teraz świeci grzybowymi pustkami, za to pełno jest gałęzi i innych pozostałości wycinkowych. :evil::evil:
Tropic, ładne światełko ładnie sfocone. :)
Ładne grzybki - szczególnie mi się widzą 3 i 4.
Qwert, kasztan i czerwony liść (octowiec?) bardzo ładne.
Yamada, 1, 5 i 6 podobają się.
Też szukałem Zdzisia. :mrgreen:
A teraz go widzisz ??
Załącznik 161365