186 i 189 spokój.. Fajne lubię takie.
Wersja do druku
Sprawdziłam co się dzieje w okolicach Formozy.
Koparki nie latały bo niedziela :)
191 Formoza
Załącznik 144890 Załącznik 144891192
193
Załącznik 144889 Załącznik 144892194
192 super
Głosuję na 193, reszta też fajna.
wczoraj trochę wiało, a na wodzie tego nie widać. pewnie dlatego, że to zatoka
Zatoka Gdanska moj ulubiony akwen.
Kopę lat nie byłem na klifie i jakoś nie mogę się wybrać Teraz jak kopary wyrównają to pewnie nie będzie już tak atrakcyjnie.
Wczoraj wybrałem się za to nad Mewią Łachę, pogoda była boska. Fok nie było.
A foty fajowe
Ładna wrzuta. Jak ja nie mogę doczekać się już wakacji a tu takie foty.
Ja też do niedawna nie wiedziałam..:)
Wczoraj był wiatr od lądu, nad morzem było w miarę spokojnie. Za to dzisiaj głowę urywało i lało.
Słownik języka polskiego: Faflun – nie występuje w słowniku:shock:
Niestety nie będzie. Na odcinku ok. 2 km od przystani rybackiej w kierunku Formozy oprócz falochronu powstaje 3 m szerokości ciąg komunikacyjny i deptak, podobno na razie nie będzie oświetlony. Tak więc o spacerze kiedy w promieniu kilometra nie było żywego ducha, można zapomnieć.
Dobrze, że w stronę Babich Dołów niczego nie budują ale pewnie dzięki nowemu bulwarowi i tam niedługo będzie tłum jak w Orłowie. Eh.
Planowana jest także rozbudowa przystani rybackiej:
Załącznik 144973 Załącznik 144974
Nie numeruję - poglądowo.
Dziękuję wszystkim którzy zajrzeli.
Kolba wytrzymaj!:)
Te stare tory są rewelacja :)
Następną miejscówke i termin na spotkanie trójmiejskie proponuje (tadam) OlaOlga. Sprzeciw? Nie widzę :)
Dzięki foto-forumowi Twoja polszczyzna wiosną pieknie rozkwitnie, niczym tulipany w maju, kto by to przypuscic mógł przy zapisywaniu sie...
Nie rozumiem żalu o deptak, tak jak Tatry zostały zadeptane przez przyjezdnych tak i Twoi wspołmieszkańcy mają prawo do spacerowania i napawania się morzem.
Naturalną koleją rzeczy jest to, ze ludność koncentruje się w aglomeracjach gdzie łatwiej o pracę i usługi. A po obiedzie i serialu musi gdzieś odreagować - jedni na meczu wszystkojednoczego, inni na spacerze...
A wlodarze muszą jakoś zabiegać o głosy w kolejnych wyborach.
Jest za to jedna nadzieja - za Twojego życia nie zdążą zrobić z naszego wybrzeża betonowego deptaka z tramwajem, droga i hotelami jak belgowie u siebie....
Pozdrawiam. AP.
Rozumiem, że przywiązujesz dużą wagę do używania poprawnej polszczyzny, jasnego i precyzyjnego sposobu wypowiedzi, unikania błędów ortograficznych i tzw. literówek. To oczywiście bardzo pozytywna cecha.
„Nie rozumiem żalu o deptak, tak jak Tatry zostały zadeptane przez przyjezdnych tak i Twoi wspołmieszkańcy mają prawo do spacerowania i napawania się morzem.”
Nikomu nie odbieram prawa do spacerowania. To nie zmienia faktu, że wolę spacerować brzegiem dzikiej plaży a nie po betonie.
"Jest za to jedna nadzieja - za Twojego życia nie zdążą zrobić z naszego wybrzeża betonowego deptaka z tramwajem, droga i hotelami jak belgowie u siebie...."
Tego jestem pewna.
Pozdrawiam.
Dzięki temu, że Beskid Niski jest nadal mało znany - jest nadal dziki i ... ciekawy :) Można iść cały dzień szlakiem, nie spotykając żywej duszy.
Chociaż bardzo dużo złego zrobiłem promując BN i organizując zloty :mrgreen:
Ale, jak Andrzej pisze - Tatry i Bieszczady są totalnie zdeptane. Za to w BN są miejsca, które do dziś człowieka nie widziały.
To masz sporo do złażenia jeszcze. Tylko pozazdrościć. Wybrałem się tydzień temu na Mewią Łachę, fajnie - bo prawie wcale ludzi nie było. Ale niestety - "ludzie" już tam byli. Tyle śmieci i plastików tam było że Kaszuby to oaza czystości. Z tego względu wolę miejsca mniej dostępne i niezagospodarowane.
Dzisiejsze popisy kitowców w Rewie. Tak wiało, że piasek w zębach trzeszczał.. Ale było pięknie.
195
Załącznik 146432 Załącznik 146433196
197
Załącznik 146434 Załącznik 146435198
199
Załącznik 146436 Załącznik 146431200
Ładna wrzuta, 197 najlepsze w mojej ocenie.
Fajne, na dwusetce pełen odlot.:mrgreen:
Fajne wrażenia z tej Rewy, aż ochoty nabrałem, by się wybrać w to miejsce.
Dzisiaj kolejna wizyta na budowie falochronu przy oksywskiej plaży. Do końca czerwca ma być ukończony, chłopaki muszą się sprężać.
Jak Wam się znudzi Oksywie, pojadę do Jastrzębiej Góry:)
201
Załącznik 147734 Załącznik 147735202 buduje się
203 fragment starego 100 letniego falochronu
Załącznik 147736 Załącznik 147737204
205
Załącznik 147738 Załącznik 147733206
Piękne, pani Oleńko. :grin:
205 kolorystycznie ciekawa... inna.. ładna i przyjemna...
do tego jeszcze 204 i 206 bliskie mi :)
kto wie.. może jeszcze uda się odwiedzić Bałtyk w tym roku...
pozdrawiam...
Oj kusisz dziewczyno, kusisz :D
[QUOTE=Bodzip;1185488]Dzięki temu, że Beskid Niski jest nadal mało znany - jest nadal dziki i ... ciekawy :) Można iść cały dzień szlakiem, nie spotykając żywej duszy.
To prawda, w trakcie jednej ze swoich wędrówek po BN spotkałem dwóch wędrowców z Francji focących OM-D EM-5, ponieważ focę tym samym aparatem więc w sympatycznej pogawędce nie tylko o tym sprzęcie, stwierdzili, że jestem pierwszym napotkanym człowiekiem od trzech dni. Bardzo sobie chwalili taką atmosferę dziczy.
Bardzo fajne kolorki i kadry też niczego sobie :grin: jest git
206 mi podchodzi.
myślałem, że jak tak dobrze wiało u nas to musowo będą sporty wiatrowe, a tu pomyłka
205 i 206 mi się podobają :) pozdr
Wrzutka z dedykacją dla facetów :)
Od 5-8 czerwca 2015 przy gdyńskich nabrzeżach cumowały okręty wojenne 17 państw – uczestników największych manewrów morskich na Bałtyku BALTOPS 2015 - w sumie ponad 40 jednostek. Wraz z okrętami polskiej Marynarki Wojennej wezmą udział w ćwiczeniach sił morskich w rejonie Morza Bałtyckiego.
Nie zdążyłam wejść na teren Portu Wojennego na Oksywiu, gdzie również cumowały okręty, ale to co się dało – poniżej.
207 - ORP Heweliusz
Załącznik 149443 Załącznik 149444208 - ORP Heweliusz
209 - BGas Laura i BGas Lotta – Malta
Załącznik 149445 Załącznik 149446210-LVNS Virsaitis–Łotwa
211 - USS Jason Dunham i USS Vicksburg – USA
Załącznik 149447 Załącznik 149448212 - ORP Kaszub
213 - FSG Donau – Niemcy
Załącznik 149449 Załącznik 149442214 - ORP Mewa