-
2 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Moje ciuchcie przechodzą własnie bikerowe eksperymenty z ....niebem. Fotoszop mi wygasł, więc znalazłem http://photomake-2.manifo.com/wymiana-nieba. Próbkę nieba "pożyczyłem" sobie z fotki znad Biebrzy i nad ciuchcia powstało normalne niebo. Sporo czasu to wymaga, ale kto wie............
Chłopaki dzięki za rady i inspiracje.
Pozdrowerki
-
Biker niezle foty.
Pozdrawiam
-
Ćwiczenie czyni mistrza - mawiają starzy wyjadacze.
Więc ćwicz jak najwięcej bo warto :)
-
2 załącznik(ów)
Miło Was widzieć. Szkoda mi tego mlekowatego nieba na tych ciuchciach, więc troche potrenowałem na prostym programie. A że mam w kolekcji trochę fotek z ładnym albo ciekawym niebem zrobiłem "podmiankę".Sporo czasu mi to zajmuje bo sztuką jest dobrać niebo, żeby nie zrobiło ze zdjęcia karykatury natury. Pierwsze efekty sa obiecujące, choć ja nie zamierzam robić z tego doktoratu. Poprawię co się da.
-
-
W wolnej chwili wszystkie poprawię. Szkoda tylko że ten program automatycznie zmniejsza pliki zdjęć, choć wygląda na to że nie tracą na jakości.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
W wolnej chwili wszystkie poprawię. Szkoda tylko że ten program automatycznie zmniejsza pliki zdjęć, choć wygląda na to że nie tracą na jakości.
A nie możesz ręcznie i mieć wszystko pod kontrolą ?
edit
Załącznik 70453Załącznik 70454
-
No i wszystko jasne, oto jak powstają dobre zdjęcia... Czasem dobrze coś spi...ć poszperać po forum i już wiadomo jak naprawić. Ja tam nie lubię w PS babrać się w takie zmiany. Muszę ten program sprawdzić http://photomake-2.manifo.com może kiedyś się przyda bo mlecznego nieba też nie lubię. Nieźle Ci to wyszło z tymi pociągami.
-
9 załącznik(ów)
Jako się rzekło, tak i działać wypada. Wziąłem w obroty fotki moich parowozów które ostatnio sfociłem w Skierniewicach i przy okazji wygrzebałem z archiwum foty ze skansenu kolejowego w Zd. Woli Karsznicach które pokazywałem w poscie 232. Tam też niebo było mlekowate i wymagało liftingu. To co poprawiłem już wygląda ciekawie.
Fot 1-2 ciuchcie ze Skierniewic
fot 3-9 ciuchcie ze Zd. Woli
Pozdrowerki
-
Ech Panie Janusz :D
Trochę fantazji zabrakło - niebo się cyklicznie powtarza. Trzeba było wziąć z jakiegoś innego pliku, jak za małe to sklonować i voile !
:mrgreen:
-
Wiem Bogus że niebo jest takie samo. To fotki testowe, jeszcze mogę je pozmieniać bo mam duże orginały. Dla mnie jest ważne, że test zadziałał i to z niezłym skutkiem.
-
Faktycznie fajnie to wychodzi. W PS-ie natrudziłbyś się wycinając stare niebo.
Skoro to są wprawki, to pozwolę sobie na małą uwagę.
Na fotce 7 (3.jpg) prawy górny róg - liście drzew wymagają poprawy a na lokomotywie też chmur nie powinno być, chyba, że ta część jest wypolerowana jak lustro.
Na fotce 3 (7.jpg) chmury weszły na lokomotywę.
Pamiętaj też by oświetlenie chmur odpowiadało kierunkowi padania światła na pozostałej części obrazu.
Życzę Ci dużo radości w obrabianiu fotek :)
-
Dzięki Jasiu za cenne uwagi i na przyszłość nie krępuj się pisz i radź bo dla mnie wiedzy nigdy za wiele.
Ja te foty jeszcze dokładnie pooglądam i pozmieniam co nie pasuje, ale to w jesienne wieczory. Muszę znaleźć kilka obrazków z pochmurnym niebem i wszystko dopasować. Teraz to mam już nowe świetne fotki z lasu, robione po deszczu z mnóstwem smug światła bijących pośród drzew. Sporo tego sfociłem i muszę popatrzeć co zostawić a co pójdzie do kosza.
-
Moja relacja i galeria foto z tegorocznej rowerowej eskapady po mazowszu i Podlasiu jest już na mojej stronie www.bikefamilly.oit.pl/wyprawy 2012
Serdecznie zapraszam wszystkich chetnych forumowiczów do poczytania i obejżenia zdjęć.
Pozdrowerki
-
Coś link nie bangla, przekierowuje na główną
-
Boguś wpisz www.bikefamilly.oit.pl albo wpisz w google bikefamilly
-
www.bikefamilly.oit.pl
No i tu Cię wreszcie mamy!
Miło poznać Twoją Rodzinkę i Wasze wyprawy.
Bardzo fajna strona, spędziłem cały niedzielny poranek na jej oglądaniu.
Serdecznie Waszą siódemkę pozdrawiam :)
-
Biker zaprezentowales sie z dobrej strony, moje ulubione miejsce Bornholm :-) Strona podoba sie brawo.
Pozdrawiam.
-
Biker fajny pomysł na stronę.
-
Witam Was chłopaki (i mam nadzieję nie tylko) po pracy. Bardzo mnie cieszy, że się Wam moja stronka podoba.
Dzięki Jasiu za pozdrowienia. Adres strony nie był żadną tajemnicą, podawałem go w pierwszych postach wątku, ale chyba zbyt wielu nie interesował, a Ty go nie znalazłeś.
Strona to moje medium, sam dbam o treści i jakość zdjęć i tym próbuje co rok zdobyć środki na kolejne eskapady. Co roku starałem się coś poprawiać. Jak widzicie- skutecznie. Ale stronę prowadzi dla mnie mój serdeczny kolega z Warszawy, też rowerzysta tylko trochę mniej aktywny ze względu na cukrzycę. On ją dla mnie ufundował i doradzał jak powinna wyglądać.
Wkrótce postaram się o kolejną prezentację nowych fotek w działach o fotografi.
Nigdy jednak nie zapomnę tego, że to firmie Olympus zawdzięczam "kopa" do fotografii który eksplodował na moich plenerach i naszych wycieczkach.
Pozdrowerki
-
Fajna strona Twoja jest. Pooglądałem, poczytałem i się nie nudziłem. Gratki i pozdrowienia dla wszystkich uczestników opisywanych wypraw.
-
Dzięki za miłe słowa i odwedziny strony. Mam nadzieję że moja rowerowa bajka jeszcze troche potrwa.
Pozdrowerki
-
6 załącznik(ów)
Kilka dni temu mimo pracy na popołudniową zmianę i mozliwości wylegiwania się, natura zrobiła ni niepowtarzalną pobudkę. Poranne słońce i bezchmurne niebo zachęciło mnie do wyjścia na balkon i...........W kilka minut później grasowałem już z Olkiem po pobliskim lesie, delektując się sceneriami na które od dawna czekałem. Dzień wcześniej nad moim osiedlem przeszedł solidny deszcz. Ziemia jeszcze parowała, a słońce przebijało się przez leśne połacie, pieknymi smugami promieni. Wybrałem sobie 3 najciekawsze miejsca. Oj poszalałem sobie z Olkiem, zresztą zobaczcie sami.
-
Dwojeczka i piatka cool :-)
Pozdrawiam
-
Mam tego tak dużo, że nie wiem które pokazać. I popatrz jak tu nie wierzyć w stare prawidło, ze najpiekniejsze fotki można zrobić za rogiem swego domu.
-
-
3 załącznik(ów)
Na jutro przygotuję Wam następną porcję słońca, a dzisiaj dodam jeszcze niezapomniane foty znad Biebrzy w Brzostowie. Sceneria ala western. Nie trafiły na stronę, ale wszystkich wstawić nie mogłem, "nadwyżkę" zostawiłem na forum.
-
Jedyneczka podoba sie najbardziej :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Na jutro przygotuję Wam następną porcję słońca, a dzisiaj dodam jeszcze niezapomniane foty znad Biebrzy w Brzostowie. Sceneria ala western. Nie trafiły na stronę, ale wszystkich wstawić nie mogłem, "nadwyżkę" zostawiłem na forum.
No, jakbym widział "Karolowe" krowy :D
-
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi sie dwójka. :grin:
-
prawie jak z okładki pink floyd atom heart mother ; )
-
Oj ładniutko Ci zaświeciło słoneczko, ładniutko.
A krowy też fajowe.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Kilka dni temu mimo pracy na popołudniową zmianę i mozliwości wylegiwania się, natura zrobiła ni niepowtarzalną pobudkę. Poranne słońce i bezchmurne niebo zachęciło mnie do wyjścia na balkon i...........W kilka minut później grasowałem już z Olkiem po pobliskim lesie, delektując się sceneriami na które od dawna czekałem. Dzień wcześniej nad moim osiedlem przeszedł solidny deszcz. Ziemia jeszcze parowała, a słońce przebijało się przez leśne połacie, pieknymi smugami promieni. Wybrałem sobie 3 najciekawsze miejsca. Oj poszalałem sobie z Olkiem, zresztą zobaczcie sami.
2 mi się podoba :)
-
8 załącznik(ów)
Dalszy ciąg moich leśnych obrazków ze słońcem w roli głównej. Teraz trzeba poczekać na podobne scenerie ale z mgiełką i zżółkniętymi liściami.
Pozdrowerki
-
1 załącznik(ów)
Nie wiem czy mi wolno, pobawiłem się trochę z górną dwójką :mrgreen: (najbardziej przypadła mi do gustu):
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Nie wiem czy mi wolno, pobawiłem się trochę z górną dwójką :mrgreen: (najbardziej przypadła mi do gustu):
lepsze :)
-
Nie ma sprawy, wolno i nie krępuj się. Tak mi się coś widzi, że nie podkręcałeś kolorów jak ja.
-
-
Dobre masz oko :grin:, starałem się żeby kora na brzozach była zbliżona do bieli + zmniejszenie do wymiaru 800x600 + trochę kontrastu + delikatne wyostrzenie z bardzo małym promieniem i jeszcze jad ropuchy + sproszkowane skrzydło nietoperza.
PS A to wszytko przez Mirka, on mnie nauczył latać na instrumenty.
PS Nie ten plik wgrałem, nie jest zmniejszony.
-
Boguś zgadza sie, ja podkręciłem a kolega zrobił naturalne dlatego wydaje się oziębione, ale wersja jest ok. Może ja też zmienię ustawienia rawów i wyjdą podobne. No z domieszką błędu, bo ja ani fanem ani geniuszem grafiki nie jestem.
Bawcie się do woli, na takich fotkach można potrenować.
Jak kto chce, mogę rawa podesłać.
Pozdrowerki