415. i 417. Pierwsze bo ładne i klarowne, drugie, bo odjechane i zawirowane :D
Wersja do druku
415. i 417. Pierwsze bo ładne i klarowne, drugie, bo odjechane i zawirowane :D
415 MZ najlepsze :)
ktotek, temat niezwykle wdzięczny. Wyróżniłbym 415, choć lekko z góry bym ciachnął, oraz 420. Ciekaw jestem, czy polarka używałeś? 418, ślicznie miłosne. No cóż wiosna, i mnie się chce w teren:)
Za Agą, pierwsze i trzecie.
Wbrew pozorom trzecie jest świetne i podoba mi sie nawet bardziej od pierwszego. Zawirowanie wody i pozycja żabek sprawiają wrażenie tańca. Pewnie godowego tańca.
Nie napiszę nic nowego. Pierwsze zdjęcie świetne. Podoba mi się rowniez trzecie i ostatnie. Wdzięczny temat i dobrze pokazany. Pozdrawiam.
Zdjęcia żab strasznie fajne w kontekście fotostory z happyendem, nie skupiam się na ocenie poszczególnych zdjęć, tylko w wyobraźni układam je w formie komiksu, w wymyślone chmurki wpisując cytaty z harlequinów :wink:
Witaj.
Bardzo fajna seria;402-408,gdzie 402 i 403 zwróciło najbardziej moją uwagę.
Zdjęcie z koniem,pomimo kopyta i dyszla;) jest najlepsze z tej serii,mz.
Seria 409-414,trochę słabiej od poprzedniej,411 wyróżnia się.
Seria 415 -420 - nie podoba się.Nie że słabe ale jakoś nie przepadam za żabami,ot. ;)
W sumie - najciekawsza pierwsza seria z zimowym pejzażem.Ładnie,czysto i kolorowo.Mrrroźno też. :)
pozdr.
Mnie się podoba ostatnia fota, czyli bzykające się żaby.
415. jak dla mnie
Cała seria ostatnia świetna - ale najbardziej podoba mi sie 411 i 415
Jak zwykle jak Ktotek coś wrzuci to musi być dobrze. Seryjka świetna pod każdym względem. Każde ujęcie inne pomimo tego samego obiektu. Czyste, klarowne, przeyjżyste, z humorem i do tego fajnie skadrowane. Supcio.
Dziękuję za komentarze.
Miał być cykl, pierwsze miało być tylko wprowadzeniem. Patrząc pojedynczo chyba faktycznie najfajniejsze, chociaż zawsze mam problem z wyborem własnych zdjęć...
Hmmm, dość powszechne stanowisko, którego kompletnie nie rozumiem. Dla mnie jeden z najbardziej charakterystycznych dźwięków polskiej wsi, oprócz szczekających w oddali psów, to właśnie rechoczące z mokradeł czy stawu żaby. Jest w tym jakaś magia ;-)
Dużo było odwiedzin więc jeszcze kilka zdjęć. Tym razem nie chcę opowiadać żadnej historii a tylko portretowo ukazać niewątpliwy ich urok ;-). Wszystkie zrobione wczoraj. Na ostatnim zdjęciu to traszka grzebieniasta?
421.
422.
423.
424.
425.
426.
Tak, to traszka.
Wbrew powszechnym opiniom uważam żaby za bardzo fotogeniczne, zwłaszcza fotografowane w wodzie.
Świetna seria a pierwsza fotka chyba najlepsza :)
Bardzo fajne zdjęcia. Co prawda nie pałam do żab miłością ale uprzedzony nie jestem. Obie serie interesujące. Subiektywnie za najlepsze uważam 415, w dalszej kolejności 421 i 424 - w takim ujęciu żaby jeszcze nie widziałem.
Pozdrawiam
No to sobie chociaż z MP-trójki posłuchasz przy piwku wieczorem na balkonie :)
http://staw.bieleccy.com.pl/z/zaby_0...VI_zaba_tr.mp3
Po obejrzeniu serii żabek jako najbardziej podobające się uważam kadry 415, 420, 421, 425 i 426. Poza tym bardzo lubie słuchać ich wieczornego rechotu.
Naśladując Rafała Czarnego czasem wrzucę jakiś dowcip do wątku. Zachęcił mnie opis kumpeli na GG, o dziwo też związany z żabami:
- czym się różni żaba od faceta?
- żaba czasem kuma... :???:
:oops: Dziękuję za komentarze, wszystkie...
Dzisiejsze foty są efektem gorącej dyskusji na Forum o fotografii kwiatów. Przezwyciężyłem pokusę nadmiernego teoretyzowania w tamtym wątku, wziąłem na chwilę aparat i miałem "dobry czas"... Polecam każdemu! Oceny, komentarze jak zawsze mile widziane, nawet te krytyczne ;-) Naświetliłem sporo "klatek" i znów miałem problem z wyborem...
E-3 + ZD 50/2
427.
428.
429.
430.
431.
Eleganckie kwiatki. Ładne 427 jak z głębi wydobywa się pąk, 429 z deszczem być może sztucznym ale efekt miły i kaczeńce na 431. Przyjemnie się ogląda i wpada w wiosenną aurę.
Ale ostatnie piękności, ładne kolorki, przyjemne zdjęcia
Najładniejszy z kwiatków to 429
Makro w deszczyku rewelka. Reszta z tej serii średnio ale to kwestia dość wysokiej poprzeczki na forum.
Bardzo przyjemne zdjęcia. Najbardziej podobają mi się chyba 427 i 431. Zestawie kolorów jak na życzenie. Do tego jeszcze jakieś delikatne opady (naturalne?).
seria z żabami bardzo fajna. Natomiast z kwietnej imho wyróżnia się 431. Pod względem kolorów super, ale przeszkadza mi ten "deszcz". Lepiej byłoby z "babim latem" ? z drugiej strony niepokoi kadr. I nie wiem czy to zaliczyć na plus czy nie. W zasadzie oko przyciąga drugi, nieostry plan, ale jest on na tyle malowniczy, że podoba się. Z kolei ostro oddany kwiat zdaje się być niepotrzebny ... fajne to USA :)
Dzięki za komenty. Deszcz oczywiście najprawdziwszy - ze zraszacza ;-), zrobiłem to dla zabawy ale sam wolę zdjęcia będące
przedstawieniem świata a nie jego kreowania...
Jeszcze cztery kwietne foty, potem zmiana klimatów...
432.
433.
434.
435.
Widzę, że wiosna na forum na całego :)
Pierwsze najładniejsze bo prawie symetrycznie a ja tak lubię ;)
Jako, że temat tego wątku od dłuższego czasu jest nieaktualny - przebywam w Polsce, co najwyżej podróżując tu i tam, zmieniłem tytuł tego wątku. Od tej pory ten wątek to po prostu: Moim Olkiem.
Dzięki za komentarz. W sumie miałem pokusę żeby tak to przyciąć aby gałązka szła równo po przekątnej ale zrezygnowałem z lenistwa... Generalnie odkąd mam E-3 (100% kadru) nie docinam fot na kompie...
Z zabiej serii najbardziej podoba mi sie pierwsze. Kwiatki w Twoim wydaniu tez sliczne, wlasnie takie lubie w naturalnych kolorach:grin:
Dzięki za komentarze. Słodko się ostatnio zrobiło w moim wątku od tych kwiatków więc troszkę w innym klimacie:
436.
437
438.
Najbardziej 438 uwielbiam takie odbicia.
437
438
436
Taka kolejność wg mnie zaczynając od najlepszego (imho). Na 436 fajny dość efekt ale nie do końca wiem co to jest.
Sprytne 438 jest :) Fajne szczypczyki :) Z serwii kwiatowej deszczowe mnie urzekło :)
432- gałązka po przekątnej i świetnie rozmieszczone kwiatostany w nienagannej ostrości. Bardzo na tak. 436- korzeń po zrywce o ciekawych demonicznych kształtach. Na tym Twoja wizja jest łagodna pomimo zastosowanej tonacji. Pokusiłbym się aby sam korzeń był zdecydowanie ciemniejszy. 437- na karczowisku pozostały dwa drzewa i dylemat czy bedą żyły czy na wycinkę. Odbieram to jak wyrzut natury kształtowanej ludzką ręką. 438- wyraziste odbicie przyjemnego kształtu gałęzi. Taki widok zawsze koi i uspokaja.
421
Zdjęcie wygląda egzotycznie.
Pamiętacie ten dowcip z jeżami ( "jak mustangi") ??
Tutaj aż prosi się powiedzieć : hippopotttam :)
Dzięki za odwiedziny i komentarze. Dziś kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, miałem tylko jedną modelkę ale bardzo cierpliwą - mogłem ją obfotografować z każdej strony... Modelką jest zdaje się jaszczurka zwinka (Lacerta agilis).
E-330 + ZD 50/2, za wyj. ostatniej -ZD 9-18
439.
440.
442.
443.
444.
445.
439 najbardziej mi pasi - bardzo fajnie ułozona w kadrze, mimo płytkiej GO wiadomo co i jak. Gratki.
A zwinna to ona chyba nie była :) raczej Jaszczurka Leniwa :) hehehehe...
Też 439 :)
:) na ostatnim widać dlaczego tak długo dała sie fotografować. Wszystkie bardzo dobre zdjęcia.
PZdr