Ja wstaję o 7.00 :?
Wersja do druku
Ja wstaję o 7.00 :?
280- piękny wschód a promień nadaje szczególnego akcentu jakby chciał cos wskazać, 281- przez tę mgiełkę niemal czuć chłód głazów, 282- bajeczne wprost oswietlenie i wspaniale utrwalone w kadrze, 283- przypomina sekwencje wstającego dnia. Świetne zdjęcia i nie ukrywam materiał do naśladowania i podejmowania prób. Pozdrawiam.
Wiejo
Wielkie dzieki za tak piekny kometarz.
Wojtek
Ty spiochu :D :D :D
284
285
284- pięknie skały zatrzymują światło i w końcu ulegną, 285- jest naprawdę świetne. Bardzo pięknie na jednym i na drugim. Pozdrawiam.
Jak zwykle bardzo ładnie. Co tu więcej pisać?
Kurcze, nie wiem czy kiedyś dojdę to takich obrazków. Seria z Jury rewelacja.
282, 283, 284, 285 za Rafałem "Jak zwykle bardzo ładnie. Co tu więcej pisać?"
Wręcz bajkowo,swietne swiatło no i dobre oko.Tez wstaję wcześnie rano ale nie mam takich fotek :cry:
275, 278 i następne - obowiązkowe do obejrzenia dla wrzucaczy krajobrazów!
Dzieki za komentarze.
Troszeczke jeszcze poprzynudzam takimi widoczkami.
286
To ja też przynudzę troszeczkę z komentarzem: świetnie jak zwykle.
Czy tego zdjęcia już nie pokazywałeś? Jeśli nie, to znaczy, że chyba wyeksploatowałeś już temat do granic możliwości. Wybierz się w jakieś inne miejsce i przynieś nam piękne krajobrazy.
Przyjemne te Bieszczady, ale znów jest podobnie do poprzednich Twoich zdjęć. Wschód słońca, podobna sceneria... Fotki są bardzo dobre, ale trochę monotematyczne ;)
Oba ostatnie z horyzontem w środku kadr przełamują stereotyp.
289 podoba mię bardziej, falista lina horyzontu podkreślona barwami drzew wygląda bardzo urokliwie.
to są hdr-y?
sztucznie wygląda połączenie wierzchołków drzew z niebem
Pzdr
W tych czasach lepiej nie przyznawać się, że się robi HDRy. ;) A co do zdjęcia? To jak zwykle... :D
Rafał Czarny
Moze ludziska nie lubia HDR-ów, ale ja nie mam żadnych tajemic jak moje fotki sa zrobione i jak je obrabiam.
Powino sie oceniac Obraz a nie to co w nim jest ukryte.
Ja tam nie wnikam jak zdjęcie zrobione - byle ładne było. Ale niestety jest taki trend w narodzie, co by potępiać HDRy, tylko dlatego, że są HDRami.Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
Nie słyszalem. Czy HDRy sa niepoprawne politycznie?Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Obraz to obraz, albo dobry albo nie, technika nia ma tu znaczenia.
Prawde mówiac wszystkie ostatnie fotki z Jury i nie tylko to HDR-y.
Po pierwsze robie w bretingu bo zawsze mozna wybrac najlepiej naswietlone, a wywolujac HDR-a uzyskuje sie lepsza kolorystyke zdiecja.
Bardzo podoba mi się 289. Niesamowicie faluje. Gdy je oglądam od lewej do prawej, bądź w drugą stronę, to moje oczy podążają za linią gruntu. Super :)
Przyznać się do HRD, to tak, jak przyznać się do głosowania na PiS. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Niektórzy się tym szczycą ;) Pewnie ci, co robią HDRy ;)
Nie róbmy autorowi OT...
Witam.
Jakie HDR? ;) To tylko inna odmiana fotografiki. Mnie się podobają i nie potępiam. Jura’jska seria bardzo dobra.
Pozdrawiam
Grzesiek
289- piękny kadr a falujace pole tworzy wyjątkowy klimat ładu i piękna, 290- przyjemny jesienny krajobraz z urokliwym cieniem na łące, 291- panorama jest fantastiko takie skrzyżowanie epok gdzie na pierwszym planie wydobyte słoneczkiem ruiny sąsiedują w oddali z kominami fartyk a po prawej z rondem i chyba cmentarzem bardzo ciekawe. Pozdrawiam.
Dzieki za piekne zyczenia :D
I dla Ciebie rowniez Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku :D
ps. 291 w oryginale robi duuuuze wrazenie :!:
292, 293 najlepsze z tej serii. Ciekawie skomponowane
Kurcze, trudno mi określić najlepszą. Możę ostatnia jest nieco słabsza ale pierwsze trzy super kompozycje. Fajne na ścianę :)
Nie daj tyle na raz bo nie chce się pisać, gdyby były po jednym to bym skomantował a tak, to krótko:
Piękna seria, wszystkie kadry bardzo ładnie skomponowane i naświetlone, wcale nie zgodze się, ze ostatni jest słabszy.
Przeszkadzają mi raamy!
Moi faworyci to pierwszy i ostatni, reszta mi ni leży. Ale faworyci - rewelka.
przeszkadzają mi jednak dwie rzeczy:
zdj 1 - być może mi się zdaje - ale leci w lewo
ostatnie - nie lubię nieproporcjonalnych cropp'ów. NIe bez przyczyny formaty mają określone proporcje, choć w pierwszej z serii pasuje. Tę fotę widział bym przyciętą w kwadrat
dawaj więcej
ps co do ramek za Olerykiem
kurcze, ale dostaniesz celne wskazowki... mi się ostatnia najbardziej podoba - mięsiste drzewa i droga....
Pejzaże to nie moja dziedzina, ale w Twoim wykonaniu zawsze patrzę na nie z przyjemnością. Bez kombinowania, udziwniania.
Pierwsza z serii krzywa, ale pewnie to spadek terenu. Nie przypuszczam, byś popełnił taką gafę. ;)
293 najbardziej mi się podoba :D
Wszystkie mi się podobają, choć IMO nie są powalające. Chyba najlepsze 292.
295 najlepsze jak dla mnie.