fajny secik
Wersja do druku
fajny secik
Piąte (rowerzystka uchwycona w kole) bardzo dobre.
zaiste jest to totalnie zarąbiste zdjęcie :)
czesc,
Sporo podobnych, ale jako kadr potrzebne aby jak mniemam pokazać co tam się działo - że było szybko i na górkach.
Kilka mi się zdecydowanie podoba, to takie 'panoramowanie po z - zoomowanie, to wymienione powyżej, jak również zdjęcie z panem z tatoo na przedramieniu.
Dobra robota.
Poprzednie wojenne - jak wiesz podobały mi się wszystkie :)
pozdrawiam,
Czyli czas na mnie .
Kolega ahutta napisał " Profesor Filutek " to samo rzekła Bufetowa gdy zobaczyła Wieprza w całej okazałości :grin:
Wieprzu dzięki za chwile radości jakiej doznałem fotografując ekscesy .
Bufetowej ,Gulasz -owi ( to kobieta jest :grin: ) Hadesowi i Sawie dzięki za wspaniałą atmosferę i pomysły .
Eeech, doskonałe :)
plus poleciał
Jak wiemy Kopernik też była kobietą :grin:
Ech, ile mocy miałyby te zdjęcia, gdyby przy takiej ekspresji modela nawiązać z nim kontakt wzrokowy...
Świetny pomysł na zdjęcia. Model pierwsza klasa :D
:)
Wieprz naprawdę jest fotogeniczny w tej swojej beztroskiej pidżamce!
Gęba mi się cieszy :)
Przekaz "Bądź sobą to nie boli" jest główną myślą wszystkich tych zdjęć!
pozdrawiam,
teatr mima - bardzo fajnie pokazane
Genialne :grin:
Dobre :)
Cześć wszystkim :grin: .
Przedstawiam migawki z obchodów Powstania Wielkopolskiego - jedynego zwycięskiego zrywu w naszym kraju .
Miło Cię widzieć po długim czasie. Ostatnie mi najbardziej podpasowało swą nietypowością. Miejsca z zakamuflowanymi napisami "dramat" czy "indywidualizm" - potencjał :)
Fajne fotki. Miałem okazję widzieć je przed obróbką, ale w czarnobieli to zupełnie inna jakość. Lepsza, rzecz jasna :-)
Fajne migawki, zarówno panowie w sportowych mundurach z orłem kontra powstańcze mundury z kotylionem, barykady przed Empikiem - czyżby Biber podpisywał nową płytę?, jak i Koniuszy Rodzinny.
Bufetowa rzekła - miejsce z potencjałem - 'Dramat'yczne naleśniki a potem wódeczka i zakąseczka - i Dramat gotowy...
A rodzina z trojgiem dzieci to dziś faktycznie indywidualizm.
pozdrawiam,
Cześć ja znowu militarnie - może przypadnie komuś do gustu .
Dwie foty postarzyłem .
Zdjęcia wykonane z dzisiejszej " Bitwy o Poznań "
Potem postaram się wrzucić więcej .
Dzięki za komentarze i opinię :)
Kombinacje postprodukcyjne na nie...
Za bardzo.
Mi się podoba. Do tego typu zdjęć taka obróbka akurat pasuje.
Cześć Robert1088,
Mi się podoba, a że to tylko 2 zdjęcia, postrzegam to jako taki 'pilot' sprawdzający wrażliwość odbiorców, i w tej małej próbce nie dostrzegam przesadyzmu - mam zaś wrażenie, jakby zdjęcia nie tylko były z czasów zamierzchłych, ale zostały odzyskane z opalcowanych, rozwarstwionych klisz czy też szklanych płyt.
Robercie1088 - jak dla mnie możesz iść tą drogą, urozmaicając te braki w zdjęciu na rożne sposoby - trzymając się wciąż tego klimatu obróbkowego, zmieniające natężenie, w obie strony - mocniej jak i słabiej, ale żeby całość była w tym samych charakterze.
pozdrawiam,
Uff - odetchnąłem :wink:
Mnie się taż ta seria podoba ale te rozmycia faktycznie trochę przeszkadzają. Generalnie - świetnie.
Witam , spoko zdjecia i efekt postarzania tu pasuje,pozdr
Samo postarzanie może i byłoby ok ale ta rozmyta winieta wygląda sztucznie w zestawieniu z cyfrowo ostrym środkiem. Trudna sztuka postarzyć, aby wyglądało naturalnie.
Ale te odbite paluchy nieźle wyszły :D
Mnie też się podobają. Choć faktycznie winieta za bardzo rozmyta ;)
nie wyglada az tak bardzo zle w orginalnych tez wystepuja niereguralne rozmycia , przyklad
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.iczek.pl/wp-content/uploads/2011/07/mundur_002.jpg#.UwtHB86j29s
---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post był o 14:22 ----------
http://www.dobroni.pl/fotka,grh-14ps...kolodion,48283
Nie chodzi mi o samą nieostrość, tylko nienaturalne jej zestawienie z cyfrowo-ostrym środkiem. Macieknr1 ma jakiegoś filtra imitującego kolodion - zupełnie inaczej to wygląda. Fakt, że skorzystanie z gotowego filtra jest dużo łatwiejsze, niż samodzielne próby postarzania "na piechotę". Chwałą Robertowi że poszukuje. Zresztą o tym problemie już rozmawialiśmy w tym wątku.
Sama nie wiedziałabym, jak to ugryźć ;)
Wrzutki dobre. Winieta rozmywająca nie pasuje mi tylko na trzecim zdjęciu - tam granice gdzie zaczyna się rozmycie są nienaturalnie wyraźne.
Pozdr
Mnie się podoba obróbka, zdjęcia zresztą też.
Myślisz, że to "ręczna" robota?
Ja obstawiam, że to filtr, tylko zbyt nachalnie wykorzystany :)
Mnie się aż tak silna obróbka nie podoba z tego prostego względu, że jest sztuką dla sztuki.
Dowodem na to jest dyskusja o rozmyciach a nie o treści zdjęcia.
Przedobrzona obróbka przyniosła odwrotny efekt.
Tym razem bez "przegięcia "