Koncert Renaty Przemyk w ACK:
Wersja do druku
Koncert Renaty Przemyk w ACK:
i jeszcze trzy
Ładna seria :-)
Fajna seria :)
Lubię koncerty pani Renaty, jej piosenki zyskują gdy można oglądać ją na żywo.
Lubię Renatkę. Było bardzo fajnie na koncercie, do każdej piosenki zmieniała buty, które miała ze sobą w torbie papierowej :) No i przed każdą piosenką robiła wprowadzenie. Ogólnie mile spędzony wieczór.
Pałacyk zarządcy cukrowni lubelskiej. (część 1)
Pałacyk zarządcy cukrowni lubelskiej. (część 2)
budynek jest już sprzedany, ma tam być hotel i restauracja. Sama cukrownia jest zlikwidowana i zaczyna się rozbiórka jej zabudowań. Obróbka niewielka (ramka i winieta), fotki zrobione Prakticą na kliszy z Rossmanna, obiektyw Zeiss Flektogon 20/2.8. Wczoraj wywołane, dziś poskanowane.
Za zdjęcia z koncertu Renaty Przemyk wielkie podziękowania. Bardzo ją lubie, za ekspresje wykonania i życiowe słowa jej piosenek. Zdjęcia budynku zarządcy zwracaja uwagę zdewastowaniem obiektu i podkreślajacą to obróbką.
Koncertowe super...
architektura.. smutek... nie mam nastroju na takie tematy :)
Pałacyk ma swój klimat.
Pierwszy kadr z pałacykiem łapie mnie za serce :) Ładnie to wyszło, i kompozycyjnie i po skanie.
to tak a'propos jakbym kiedyś świętym był, to to będzie jeden z obrazów (foto machnięte przez pomi - praktika+pancolar50):
Świetne to foto, zwłaszcza dziewczynka z piłką do kosza. Bardzo naturalne :)
Szkoda tej naszej cukrowni... w ogóle dziwna historia. A zdjęcia bardzo klimatyczne -podobają mi się.
Na ostatnim zaciekawienie dzieci wywołało Twój uśmiech. Ładne zdjecie, świetnie pokazuje emocje wywołane tak niecodziennym w dzisiejszej dobie aparatem.
mała próba panoramki, Ulica Staszica w Lublinie:
Wyszło smiesznie :) coś mi przypominają te budyneczki "zaokrąglone" ... ale nie wiem co :)
Tak czy siak podoba mi sie :)
Jakaś ostatnio mania na "ramy od pano" :)
Ja nie probuje bo wstyd ;)
Mnie też okrąglaczki sie podobają. Kojarzą się z rynkiem malego miasteczka. Taki widzianym z okiem przejeżdżającego samochodu.
Pozdr. :)
Ja jestem zwolennikiem tego typu panoram. Ciekawie zniekształcenia przez optykę nadają inny odmienny od rzeczywistego wymiar przez co taki sposób widzenia jest interesujący.
Panoramka podoba się, jestem na tak :)
Mnie też się podoba, bardzo fajnie wyszło. Tylko trochę rzuca się w oczy inny odcień nieba z prawej strony. Przynajmniej u mnie na monitorze.
Zachęcające. Ładny Lublin.
Pani karmiąca gołębie w Ogrodzie Saskim (ZD 7-14 dzięki uprzejmości Olympus Polska):
z piątku
Nie mogą się doczekać otwarcia ;)
Dla nieczytających mojego Bloga, mała wycieczka po Lublinie. Wszystko wykonane przy użyciu Olka E300 + ZD 7-14/4 (dzięki OP). 15-16 zdjęć, sklejonych w panoramy 360 stopni, oryginały mają rozmiar około 12000x3200 pikseli.
1. Plac Litewski oczekujący na nową koncepcję urbanistyczną z budynkiem Poczty Polskiej, Hotelem Grand i Baobabem pod którym mieszkańcy umawiają się na spotkania.
2. Róg ulicy Krakowskie Przedmieście i ulicy Kapucyńskiej
3. Skrzyżowanie ulicy Krakowskie Przedmieście z ulicą Staszica
4. Krakowskie Przedmieście na wysokości budynku Gazety Wybiórczej
5. Skrzyżowanie ulicy Krakowskie Przedmieście i ulicy Wróblewskiego (cienie celowo)
6. Skrzyżowanie ulic: Krakowskie Przedmieście, Przechodniej i Świętoduskiej
7. Skrzyżowanie ulic: Krakowskie Przedmieście, Królewskiej i Lubartowskiej. Widać Bramę Krakowską (jeden z symboli Lublina) i Ratusz miejski (siedziba włodarzy)
8. I wreszcie Rynek Starego Miasta
panoramy super wyszły widać ruch słońca a i niektóre miejsca ciężko poznać
Rewelacyjnie wyszły te panoramy. I ten kolor nieba - super.
Całująca się parka pod urzędem - świetny strzał. Panoramki przyjemne.
Panoramki świetne. Najbardziej chyba podoba mi się Rynek.
Zazdroszczę, że mogłeś użyć tego obiektywu. Ja wczoraj biegałam po Warszawie i właśnie brakowało mi takiego szkła.
Nie będę oryginalny, jak napiszę iż panoramy są świetne i zachęcające do odwiedzin Lublina :-)
Ciekawie i przestrzennie.
Mnie te panoramy nie przekonują. Technicznie świetnie ale budynki zbyt podobne do siebie (wszystkie półokrągłe ;)). Tylko "tubylcy" rozpoznają miejsce. Doprawdy, nie bardzo wiem, w jaki sposób miały by zachęcać do odwiedzenia miasta :roll:
Pani karmiąca gołębie ma ciekawą dynamikę, prawie jak film z jedącego pojadu. Baaardzo mi się podoba :)
Bardzo sympatyczny klimat na zdjęciu Pani karmiącej gołębie. Rewelka kadr spod USC. Panoramy świetne.
USC- podoba się.