-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Stefan, da się ;)
Z dodatkową obróbką - i owszem (albo z pogodzeniem się, że niebo byłoby przepalone).
Zrzut v1 pokazuje jak było (czerwone - przepalenia, zielone - niedoświetlenia). V2 - wersja Rafała. Nie napisałem, że się nie da w ogóle, tylko że nie da się bezkarnie.
Tu trzeba by było ruszyć gammę i ewentualnie potem kontrast. Inaczej - coś tracimy.
Radlakos, Rafał - jeśli przeszkadzają Wam te zrzuty - piszcie, to usunę.
-
WOW!
Ja tam się nie znam ale nie zawsze to, co najlepsze technicznie, również najlepiej wygląda ;)
Radlakos, sorki za OT :)
-
No nie zawsze, ale jeśli zwiększając kontrast wyjedziesz poza skalę, to po prostu tracisz szczegóły. Tylko (i aż) tyle.
-
Fajną fotę sobie ustrzeliłeś. Chłopaki jak dowiozą do skupu to będą mogli trochę poszaleć, chociaż do podziału jest aż trzech. Miałem podobną wannę (blokowisko z ery póżnego Gomułki) ale nie dało rady jej wynieść w całości więc młot poszedł w ruch... .
Bardziej mi podchodzi cięcie Rafała Czarnego, choć domyślam się Twojej intencji z tym autem.
-
szczęśliwe chwile taki łup stanowi powód do dumy a ile da radości. Fajna sytuacja przy nie korzystnych warunkach oświetlenia i to odbiło się na kadrze który po obróbce a raczej cięciu Rafała bardziej leży w odbiorze. Pozdrawiam.
-
NO proszę , człek sobie wyjedzie na weekend z dala od kompa i netu, i pod jego nieobecność nabrużdżą mu w wątku :mrgreen: Nie spodziewałem się aż takiej reakcji - co do zrzutów nie chcę się powtarzać, ale nie mam nic przeciwko - wprowadzają nieco życia do wątku ;) . Każde nowe spojrzenie jest cenne i procentuje na przyszłość - śmiem twierdzić, że zawsze coś w tym pustym łbie zostanie.
Co do kadrowania ostatniej foty - obrabiając ją przyciąłem w kwadrat, ale finalnie zdecydowałem się na ten kadr, który wystawiłem - szkoda było mi utracić przestrzenno- panoramicznego charakteru tej foty.
Jeszcze raz dzięki za komentarze i odwiedziny
-
następna fota - znowu to samo ;)
53.
-
Ciekawe.
IMO za szeroko, całą prawą strone mógłbym spokojnie wywalić.
Lubie ciasne kadry i tyle ;)
-
53- mnie z kolei podoba się to przestrzeń po prawej dlatego, że poniekąd wskazuje jaką trudną drogę przebył wspinający się. Odebrałem tę fotografię jako bardzo dobre oddanie ducha sportu wspinaczkowego. Ocena w galerii. Pozdrawiam.
-
echhhh trudno was zadowolić ;) człowiek kadruje ciasno - mówią mu,że widzieli by ta kadrowane szerzej tak aby podkreślić przestrzeń pod tyłkiem gościa na ścianie. Kadruję szerzej - mówicie ciaśniej. Marudy :mrgreen:
Wiejo ja też przy tym kadrze bronię kompozycji. Fota miała być przestrzenną i wydaje mi się , że z lepszym lub gorszym skutkiem mi się to udało. Ciaśniejsze kadry będą- Rocco ( jakoś jak już wiadomo, że ty to ty , jakoś nie mogę ię przestawić na npwy nick ). IMO pasują bardziej do odmiany wspinania zwanej boulderingiem. Zresztą co tu pisać . Jak zrobię to wkleję, a wtedy pomarudzicie , na co zresztą czekam z utęsknieniem ;)
dzięki za odwiedziny